milyen marketing managerként dolgozni?

Marketing managerként dolgozni számos kihívással, felelősséggel és izgalommal jár, amelyek miatt sok szakember szereti ezt a pozíciót. A változatosság, az innováció és a szoros kapcsolat a külső és belső ügyfelekkel mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a marketing világa kihívást jelentő, ugyanakkor izgalmas munkakör legyen.

mit csinál egy marketing manager?

A marketing menedzser mindennapi tevékenységei széles skálán mozognak a vállalat marketingstratégiájának irányításától a kreatív kampányok kivitelezéséig. Nap mint nap részt vesz a vállalati célkitűzések összehangolásában és a stratégia kialakításában, figyelembe véve a hazai piac sajátosságait és trendjeit. A piackutatás keretében folyamatosan elemzi a versenytársakat és értékeli a fogyasztói igényeket, hogy a vállalat időben alkalmazkodhasson a piaci változásokhoz.

Munkájához tartozik a digitális marketing eszközök hatékony kihasználása, beleértve a közösségi médiát, online reklámokat és keresőoptimalizálást. Ebben leggyakrabban egy szakemberekből álló csapat segíti. A csapat irányítása is az ő feladata: vezeti és motiválja a marketing csapatot, feladatokat oszt ki, és visszacsatolást ad munkájukról.

A marketing terv megalkotása és végrehajtása során kreatív kampányokat tervez és hajt végre a termékek vagy szolgáltatások népszerűsítése érdekében. Az árstratégia kidolgozása és az árképzési döntések meghozatala szintén részét képezi munkájának.

tekintse meg a legújabb marketing állásajánlatainkat.

megnézem
1

marketing coordinator átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt marketing manager.

A legtöbb marketingmenedzser általában éves bónuszt is kap. Ezen túl a munkáltatók az alapfizetés mellett többféle juttatást és kiegészítést is biztosíthatnak, mint például az egészségbiztosítás, munkába járási támogatás, cafeteria.

szeretné tudni, mennyit keres egy marketing manager? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet marketing managerként?

Egy marketing manager fizetése az iskolai végzettségtől és a tapasztalattól függ. A kiemelkedő készségek és teljesítmény növeli a fizetési kilátásokat.

A vállalati szektor, valamint a cégméret is jelentősen befolyásolja a kompenzációs kilátásait. Például a pénzügyi szektorban dolgozó marketing menedzserek valószínűleg többet keresnek, mint azok, akik kiskereskedelmi vállalkozásoknál dolgoznak. A nagyobb méretű, sok esetben multinacionális cégek jelentős marketing költségvetéssel  rendelkeznek. A magasabb felelősség és a biztos pénzügyi háttér általában lehetővé teszi, a magasabb fizetést a kisebb vállalatokhoz képest. 

A lokáció is meghatározza a marketing menedzser fizetési kilátásait. Ha a fővárosban, vagy egy gazdaságilag frekventáltabb nagyvárosban dolgozik, a marketing szakemberek iránti nagyobb kereslet miatt valószínűleg többet kereshet, mint a kisebb városokban.

2

marketing manager munkakör típusai

A marketing manager többféle szakmai területen dolgozhat, attól függően, hogy a vállalat milyen tevékenységeket végez, milyen iparágban működik, és milyen fókuszokkal rendelkezik. Fontos megjegyezni, hogy a konkrét feladatok és területek vállalatonként változhatnak, és a feladatok meghatározásában az adott vállalati stratégia és struktúra is szerepet játszik. Marketing szakemberek az alábbi területekre specializálódhatnak:

  • brand marketing manager: a márka marketing manager a vállalat márkaismertségét építi. Olyan marketing stratégiákat dolgoz ki, amelyek pozitívan mutatják be vállalatát, kiemelve a márka választásának előnyeit versenytársaival szemben.
  • content marketing manager: a tartalom marketing manager felügyeli a tartalom létrehozását és közzétételét. A tartalommarketingben a marketing manager felelős lehet a tartalom stratégia kidolgozásáért, tartalomgyártásért és tartalom terjesztésért. Ez magában foglalhatja blogbejegyzéseket, cikkeket, videókat, infografikákat és más tartalomtípusokat. Feladata, hogy forgalmat generáljon a szervezet weboldalára, és hasznos tartalmakkal értéket nyújtson az ügyfeleknek.
  • digital marketing manager: a digitális marketing manager marketing kampányokat dolgoz ki és hajt végre online csatornákon. Kezeli a vállalat közösségi média hirdetéseit és keresőmotoros rangsorolását a láthatóság és a vállalat online jelenlétének javítása érdekében. Ez magában foglalhatja a keresőoptimalizálást (SEO), a keresőmarketinget (SEM), a közösségi média kezelését, az e-mail marketinget és az online reklámokat (SEA).
  • product manager: a termék manager  részt vesz a termékstratégia kidolgozásában és  a termék menedzsmentben, a piacelemzéstől kedzve, a termékpozicionáláson át, az árazásig, továbbá a termékélettartam menedzsmentben is. Feladatai közé tartozik az értékesítési csapat támogatása is olyan anyagokkal, amelyek segítik az értékesítést, például prezentációk, értékesítési brosúrák és egyéb értékesítést segítő eszközök készítése.
  • event manager:  fő feladata az események tervezése, szervezése és lebonyolítása. Ezek lehetnek konferenciák, kiállítások, bemutatók vagy más rendezvények.
csoporttalálkozó a konferenciateremben
csoporttalálkozó a konferenciateremben
3

marketing managerként dolgozni

A marketing manager biztosítja, hogy minden marketing aktivitás összhangban legyen a vállalat stratégiai célkitűzéseivel. Azon dolgozik, hogy népszerűsítése a vállalatot az online és offline marketing csatornákon, valamint javítsa a cég láthatóságát.

Ismerje meg jobban a marketing manager konkrét feladatait:

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy marketing managerként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

csoporttalálkozó a konferenciateremben
csoporttalálkozó a konferenciateremben

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy marketing manager számára a munkavégzéshez:

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a marketing manager munkakörrel kapcsolatban:

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.