milyen értékesítési vezetőként dolgozni?

Az értékesítési vezető irányítja az értékesítési csapatot, beleértve a kulcsfontosságú teljesítménymutatók és célok meghatározását és kommunikálását. Elemzi a piaci trendeket és fogyasztói magatartásokat, és stratégiákat dolgoz ki az értékesítés növelése érdekében az új piacokon. Adatvezérelt döntéseket hoz a vállalat kereskedelmi teljesítményének folyamatos optimalizálása érdekében.

Az értékesítési vezető adatokra támaszkodik a minták elemzéséhez, a fogyasztói bázis megértéséhez és az értékesítési osztály teljesítményének tanulmányozásához. A munkájához tartozik a versenytársak elemzése és figyelése és új módok kidolgozása a túlszárnyalásukra. Feladatköre kiterjed külső partnerek kezelésére és együttműködésre belső osztályokkal a vállalat bevételeinek növelése érdekében.

mit csinál egy értékesítési vezető?

Az értékesítési vezető irányítja az értékesítési osztályt, meghatározza az értékesítési célokat, azonosítja a növekedési lehetőségeket és kialakítja a termékkínálatot. Ütemezi a részleg naptárát, a kereskedelmi prioritásoktól a bevezetésekig, kampánytevékenységekig és promóciókig. Mentorálja a többi értékesítési szakembert, és vezeti őket az osztály víziójának és céljainak eléréséhez.

Az értékesítési vezető stratégiai szerepet tölt be a vállalaton belül. A feladata, hogy biztosítsa az optimális piaci mixet és a vállalat piaci részesedését, valamint, hogy kiterjessze a fogyasztói bázist. Analitikával méri az értékesítési stratégiák sikereit és gyengeségeit.

tekintse meg a legújabb sales állásajánlatainkat.

megnézem
1

értékesítési vezető átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt értékesítési vezető.

Míg a legtöbb értékesítési szakember jutalékot kap, az értékesítési vezető általában bónuszt kap az eredmények eléréséért és a csapat célok teljesítéséért. Emellett különféle juttatásokban is részesülhet az alapfizetés mellett, ideértve a céges autót, az extra szabadnapokat, cafeteriát, egészségbiztosítást, valamint hozzájárulásokat a nyugdíj vagy egészségpénztárhoz.

szeretné tudni, mennyit keres egy értékesítési vezető? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet értékesítési vezetőként?

A kompenzációs csomag fő meghatározója a vállalat mérete. Egy nagy szervezetnél a munkakör is jóval összetettebb, amit a javadalmazásnak is tükröznie kell. A földrajzi elhelyezkedés is befolyásolja a fizetést, mivel a megélhetési költségek eltérőek a különböző településeken. Ha egy nagyvárosban dolgozik, valószínűleg többet fog keresni a nagyobb kereslet miatt. A kisvárosokban mind az értékesítési vezetők iránti igény, mind a megélhetési költségek alacsonyabbak, így a fizetés is várhatóan arányosan alacsonyabb.

2

értékesítési vezető munkakör típusai

Értékesítési vezetők az alábbi munkakörökben dolgozhatnak: 

  • Régiós értékesítési vezető: egy meghatározott régióért felel. Felügyeli az értékesítési funkciókat egy meghatározott területen annak érdekében, hogy zökkenőmentes legyen a működés. A feladata a vállalat piaci részesedésének növelése a régióban, és a kitűzött célok elérésének biztosítása a területi értékesítők és értékesítési vezetők felhatalmazásával.
  • Kereskedelmi vezető: az értékesítési tevékenységeket egy adott területen kezeli, a feladata a felügyelete alatt álló értékesítési vezetők irányítása. A feladata magában foglalja az értékesítési vezetők toborzását, célok kitűzését és az értékesítési tevékenységek felügyeletét az adott területen. Emellett kezeli a raktártevékenységeket és értékeli az értékesítési teljesítményt az szervezet más fióktelepeivel összehasonlítva.
öltönyt viselő férfi mosolyogva, miközben szemüveget tartott
öltönyt viselő férfi mosolyogva, miközben szemüveget tartott
3

értékesítési vezetőként dolgozni

Az értékesítési vezetői munka magában foglalja a teljes értékesítési csapat vezetését, a helyszíni értékesítési képviselőktől a sales managerekig. A munkakör kivételes vezetői készségeket és motivációt igényel, hogy másokat inspiráljon és elérjék a vállalat által kitűzött célokat. Ismerje meg, mivel foglalkozik nap mint nap egy értékesítési vezető.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Az értékesítési vezetők számára általában a diplomát és a gyakorlati tapasztalatot kombináló követelmények jellemzőek. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

nő mosolyogva, miközben oldalra nézett
nő mosolyogva, miközben oldalra nézett

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy értékesítési vezető számára a munkavégzéshez:

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket az értékesítési vezető munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.