milyen social media managerként dolgozni?

Social media managerként felügyeli a vállalat közösségi média marketing csapatát, hogy növelje a forgalmat és bevonja az ügyfeleket. A vállalat méretétől függően dolgozhat egy nagy vagy kis marketingcsapattal a közösségi média kampányok irányításában. Elsődleges feladata, hogy stratégiákat dolgozzon ki a vállalkozás közösségi médiaplatformjai számára, és felügyelje a marketing tevékenységek végrehajtását. Az egyes közösségi médiacsatornák teljesítményét is figyelemmel kíséri az elemzések nyomon követésével, hogy megismerje az elköteleződési arányokat.

mit csinál egy social media manager?

A social media manager-ek dolgozhatnak egyetlen munkáltatónál a belső marketing részlegen, és kezelhetik a vállalat összes közösségi média marketingjét. Ha egy munkáltatónak dolgozik, akkor az ő márkakínálatukra specializálódik, és a közösségi média marketing ismereteit arra használja, hogy növelje az értékesítést és javítsa az ügyfelek elkötelezettségét a vállalat iránt. Az elért eredményekről beszámol a marketing menedzsereknek és a vezetői csapatoknak.

A marketing tanácsadó cégeknél dolgozó social media managerek több ügyfél közösségi média marketingjét irányítják. Ilyen esetben értékeli a közösségi média marketing stratégiákat, és segít ügyfeleinek új módszereket kidolgozni a célközönség bevonására. Amikor több ügyféllel dolgozik, ötletgeneráló és felügyelői szerepet vállal. Kisebb cégeknél azonban a csapat által generált ötleteket valósítja meg.

tekintse meg a legújabb marketing állásajánlatainkat.

megnézem
1

social media manager átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt social media manager.

A legtöbb social media manager junior vagy asszisztens pozícióban kezdi a karrierjét, amikor megtanulja a szakma fortélyait. Ahogy fejleszti a képességeit, középszintű vezetői pozíciót tölthet be, majd senior pozícióba léphet át, amivel arányosan fizetése is emelkedik. 

szeretné tudni, mennyit keres egy social media manager? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet social media managerként?

Egy social media manager kompenzációs csomagja azon a szervezeten múlik, ahol dolgozik. Az ügynökségnél vagy tanácsadó cégnél való munkavégzés más fizetéseket von maga után, mint ha egy vállalat belső marketing részlegén dolgozna. Ha egy nagy ügynökségnek dolgozik, amely hatalmas projekteket kezel, a keresete magasabb lehet. A belső marketing osztályon való munkavégzés növelheti a keresetét, a feladatok összetettsége miatt. 

A közösségi média kampánytevékenységeinek sikere is hatással lehet a fizetésére. A legtöbb munkáltató alapfizetést biztosít a közösségi média menedzsereknek, és sokszor a teljesítmény mutatóira támaszkodik, amikor a kompenzációs csomagokat és juttatásokat felülvizsgálja.

2

social media manager munkakör típusai

Egy social media manager különféle közösségi média platformokon dolgozik, vagy specializálódhat konkrét platformokra. Néhány szakosodási terület a következő lehet:

  • közösségi oldalak: specializálódhat olyan közösségi hálózatokra, mint a Facebook, a LinkedIn és a Twitter, amelyek embereket és vállalkozásokat kötnek össze online. A közösségi oldalak javítják vállalata társadalmi tudatosságát, márka ismertségét és lead generálását.
  • média megosztó hálózatok: a közösségi média menedzserek felügyelik a Snapchat, az Instagram és a YouTube felületeken megosztott tartalmat is. A platformokon megosztott audiovizuális és videótartalom szintén leadeket generál és márkatudatosságot épít, ösztönözve a tartalom megosztását.
  • fórumok: mint közösségi média menedzser, részt vesz beszélgetési fórumokon és moderálja azokat az online jelenlétének és láthatóságának javítása érdekében. Mivel a fórumokat különböző információk megosztására és megtalálására használják, a részvétel javítja vállalata hitelességét.
ember ül az íróasztalnál, laptop és kávé
ember ül az íróasztalnál, laptop és kávé
3

social media managerként dolgozni

A social media managerként való munkavégzéshez kreativitásra és kiváló esztétikai érzékre van szükség, hogy képekkel és vizuális grafikákkal vonzza a közönség figyelmét. A szerep továbbá a gondos tervezésen alapul, hogy kihozhassa a legtöbbet minden közösségi média platformból. Ismerje meg egy social media manager mindennapi feladatait és karrierlehetőségeit.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy social media managerként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

nő és férfi nézi szúró telefon
nő és férfi nézi szúró telefon

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy social media manager számára a munkavégzéshez:  

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a social media manager munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.