milyen marketing coordinatorként dolgozni?

A marketing coordinator a marketing kezdeményezéseket támogató, több területet átfogó csapat munkáját koordinálja. Támogatja a marketingcsapatot a logisztika szervezésével, beszállítók felkutatásával és a marketingkampányokhoz tartozó számlák feldolgozásával. Feladatköre szövegírással és kutatással jár: segít a levelezési listák létrehozásában valamint a termékbevezetéseket és a közösségi médiakampányokat támogató tartalmak kidolgozásában. Eredeti tartalmakat is ír a weboldalakra és a nyomdai anyagokhoz.

mit csinál egy marketing coordinator?

A marketing coordinator fő feladata a márka egységes hangjának biztosítása minden csatornán és marketingplatformon. Ezért olyan tartalmakat kell kidolgoznia a közösségi médiaoldalak és marketinganyagok számára, amelyek összhangban vannak a márka arculatával és hírnevével. Aktív részese a marketing kampányoknak, digitális marketing ismereteivel is támogatja a marketing tevékenységet.

Biztosítja, hogy a marketingüzenet rezonáljon a fogyasztókkal, és a kampányüzenet megfeleljen az igényeiknek. Ezért kivételes szövegírói készségekre van szüksége. Az egyediség fontos ahhoz, hogy a vállalat közösségi média kampányai kiemelkedjenek a tömegből. Kreatívnak kell lennie, hogy képes legyen a dobozon kívül is gondolkodni, és olyan ötleteket kidolgozni, amelyek megragadják és fenntartják a közönség figyelmét. Mivel az osztályon belül több tevékenységet kell koordinálnia, alapvető projektmenedzsment készségekre van szüksége ebben a munkakörben.

tekintse meg a legújabb marketing állásajánlatainkat.

megnézem
1

marketing coordinator átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt marketing coordinator. 

Ellentétben az értékesítési munkatársakkal, a legtöbb munkáltató nem kínál jutalékot ennél a pozíciónál. Azonban bónuszokat és más juttatásokat biztosíthatnak, mint például egészségbiztosítást, cafeteriát vagy extra szabadnapokat. 

szeretné tudni, mennyit keres egy marketing coordinator? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet markteing coordinatorként?

A vállalat mérete és a munkavégzés helye általában befolyással van a kereseti lehetőségekre. Például ha egy olyan vállalatnál dolgozik, ahol a feladatok is összetettebbek, várhatóan magasabb fizetési sávot érhet el. A munkavégzés helye is befolyásolja a kompenzációs csomagot az eltérő megélhetési költségek és a munkakör iránti kereslet miatt. Ezért egy nagyobb városban általában magasabb fizetésre számíthat, mint ugyanabban a pozícióban egy kisebb településen. Ügynökségnél a fizetése attól is függ, hogy milyen marketing aktivitásokkal támogatja a klienseket és milyen típusú ügyfelekkel dolgozik.

2

marketing coordinator munkakör típusai

Marketing coordinatorok az alábbi területeken dolgozhatnak: 

  • content marketing coordinator: a tartalom marketing-koordinátor eredeti tartalmakat készít a vállalat számára. Blogbejegyzéseket és más tartalmakat ír a vállalat weboldalára és közösségi média oldalaira. Emellett levelezési listákat épít fel, és tartalmakat ír az e-mail kampányokhoz.
  • social media marketing coordinator: feladata, hogy különféle kampányok és marketingötletek segítségével kialakítsa a vállalat közösségi média jelenlétét és aktivizálja a követőket. Például szervezhet versenyeket,vagy egyedi tartalmakat hozhat létre, hogy felkeltse a figyelmet a közösségi média oldalakra.
  • influencer marketing coordinator: kapcsolatot tart azokkal az influencerekkel, akik a vállalat termékeit promótálják. Emellett megadja nekik a témákat, és tájékoztatja őket az új termékekről és marketingkampányokról.
  • digital  marketing coordinator: feladata, hogy forgalmat irányítson a vállalat weboldalára, és javítsa a márka ismertségét a marketingkampányok révén. Emellett keresőmotor-hirdetéseket és optimalizálást használ a weboldal láthatóságának növeléséhez az online felhasználók számára.
fiatal nő koordinációja egy magasabb rangú alkalmazottal irodai környezetben
fiatal nő koordinációja egy magasabb rangú alkalmazottal irodai környezetben
3

marketing coordinatorként dolgozni

A marketing coordinator feladata, hogy javítsa vállalata online és offline kampányait szakmai támogatással és a tevékenységek koordinálásával. Ismerje meg a munkakörhöz tartozó feladatokat, munkaidőt és a benne rejlő karrierlehetőségeket.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy marketing coordinatorként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

az alkalmazottak közös asztalnál ülnek
az alkalmazottak közös asztalnál ülnek

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy marketing coordinator számára a munkavégzéshez:  

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a marketing coordinator munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.