milyen PR managerként dolgozni?

A PR manager feladata, hogy kedvező képet alakítson ki és tartson fenn a munkáltatójáról a nyilvánosság előtt, kezeli a vállalat kommunikációját az érdekelt felekkel és a nagyközönséggel. Sajtóközleményeket ír a médiának, és közösségi médiaposztokat készít. Ha kormányhivatalban dolgozik, akkor a kormányhivatal tevékenységéről és a lakosságot érintő intézkedésekről tájékoztatja a nyilvánosságot.

mit csinál egy PR manager?

PR managerként fontos, hogy megértse az ügyfelek és a közönség hozzáállását és aggodalmait, hogy jó kapcsolatot ápolhasson velük, mint például az újságírókkal és a vállalati partnerekkel. A megfelelő kapcsolatok segítenek abban, hogy gyorsabban és hatékonyabban juttassa el az információkat a nyilvánossághoz. Sajtóközlemények publikálásakor a média kapcsolatai segítenek az információ terjesztésében azáltal, hogy megjelenítik nyomtatott és online anyagaikban. 

PR managerként olyan vállalati rendezvények házigazdája is lehet, amelyek elősegítik a vállalat márka imázsát. A társadalmi események javítják a vállalat nyilvános elismertségét. Munkája jelentős része a munkáltatóval kapcsolatos kérdések tisztázása: interjúkon való részvétellel és sajtóközlemények írásával közli a vállalat álláspontját, különösen negatív sajtóvisszhang esetén.

tekintse meg a legújabb PR állásajánlatainkat.

megnézem
1

PR manager átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt PR manager.

szeretné tudni, mennyit keres egy PR manager? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet PR managerként?

Egy PR manager javadalmazási csomagja számos tényezőtől függ, a képzettség és a tapasztalat nagyban meghatározza a fizetését. Magasabb fizetésre akkor számíthat, ha több releváns tapasztalattal rendelkezik. 

A munkáltatója is befolyásolja a lehetséges keresetét. A vállalatoknál végzett munka más fizetést vonhat maga után, mint a magánszemélyeknél végzett munka. Ha azonban egy kormányzati vagy magánszektorban dolgozó, nagy presztízsű magánszemély PR managere, akkor valószínűleg magasabb fizetést kaphat. A nagyvállalatok esetében általában a szerep összetettsége indokolja a magasabb kompenzációs csomagot. 

2

PR manager munkakör típusai

A PR manager az alábbi területekre specializálódhat:

  • médiakapcsolatokért felelős PR szakember: a műsorszolgáltatókkal, riporterekkel és bloggerekkel való kapcsolatépítésre összpontosít, hogy javítsa a márka médiamegjelenését. A médiával való jó kapcsolat segít az ingyenes médiamegjelenések biztosításában. A médiakapcsolatokkal foglalkozó szakember emellett tanulmányozza a hírekkel kapcsolatos trendeket, és megtalálja a módját annak, hogy kihasználja azokat márkája népszerűségének növelése érdekében.
  • közösségi kapcsolatokkal foglalkozó PR szakember: arra szakosodott, hogy építse cége hírnevét és kapcsolatát a helyi közösséggel. Ha egészséges kapcsolatot ápol a helyi lakosokkal, könnyebb helyi támogatást szerezni a különböző projektekhez, és javítani a vállalati társadalmi megítélését.
  • válságkommunikációs szakember: olyan katasztrófákra és válsághelyzetekre szakosodott, amelyek hatással lehetnek a vállalat hírnevére. Például hibás termékvisszahívásokkal, környezetvédelmi problémákkal, vagy egy alkalmazottról szóló negatív közösségi médiatartalommal kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
női vezetők egy találkozón
női vezetők egy találkozón
3

PR managerként dolgozni

Egy PR manager fontos szerepet játszik egy vállalkozás, márka vagy egyén stratégiai kommunikációjában. Emellett előnyös kapcsolatokat biztosít a munkáltatója számára. Ismerje meg a PR manager feladatait, munkakörnyezetét és karrierlehetőségeit.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy PR managerként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

női és férfi vezető egy találkozón
női és férfi vezető egy találkozón

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy PR management számára a munkavégzéshez:

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a PR manager munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.