milyen digital marketing managerként dolgozni?

A digital marketing manager marketing kampányokat dolgoz ki és hajt végre a közösségi médiában és más digitális platformokon. Munkájával egy vállalat termékeit és szolgáltatásait népszerűsíti és növeli a márkaismertséget a digitális térben. Emellett jelentős szerepet játszik a munkáltatója weboldalának látogatottságának növelésében és a digitális platformokon keresztül történő leadek megszerzésében.

mit csinál egy digital marketing manager?

A digitális marketingmenedzser azonosítja és értékeli az új digitális technológiákat, és keresi a termékek forgalmazásának, vagy a szolgáltatások népszerűsítésének új lehetőségeit. Webanalitikai eszközöket használ a közösségi médián, e-mailen és keresőhirdetésen keresztül megvalósuló marketingkampányok optimalizálásához. A kereső optimalizálás során azonosítja  azokat a lehetőségeket, melyek a munkáltató online tartalmainak láthatóságát javíthatják és kidolgozza a tartalom optimalizáláshoz szükséges stratégiát. Analitikákat használ, hogy információkat szerezzen a célfogyasztókról. Emellett szorosan együttműködik a social media menedzserekkel és más marketing menedzseri szerepkörökkel, hogy biztosítsa, hogy a vállalati üzenetek minden marketingcsatornán összhangban legyenek.

A vállalkozás mérete határozza meg, hogy mennyire összetett a munkaköre. Egy kis induló vállalkozásnál például az ő feladata a marketingstratégia megalkotása, a végrehajtás megtervezése és az egyes digitális marketingkampányok végrehajtása. Nagyvállalatoknál általában nagy (digitális) marketing csapattal dolgozik együtt, és a stratégia megalkotására összpontosít és a kapcsolódó feladatokat delegálja a csapat szakértő tagjainak. Digitális marketingmenedzserként különböző vállalatoknál dolgozhat, többek között technológiai vállalkozásoknál, pénzügyi szolgáltatóknál, távközlési cégeknél és marketing tanácsadó cégeknél.

tekintse meg a legújabb marketing állásajánlatainkat.

megnézem
1

digital marketing manager átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt digital marketing manager.

A kompenzációs csomag általában különböző juttatásokat tartalmaz, mint például egészségbiztosítás, lakhatási és közlekedési juttatásokat. Egyes vállalatok bónuszokat is kínálnak a digitális marketing menedzsereknek a mérföldkövek eléréséért.

szeretné tudni, mennyit keres egy digital marketing manager? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet digital marketing managerként?

Számos tényező befolyásolja egy digital marketing manager kompenzációs csomagját. Általában a szakmai háttere és képzettsége is meghatározza  az alapfizetését. Egy pályakezdő általában a bérskála alsó végén lévő kompenzációs csomaggal számolhat, ami a megfelelő tapasztalattal és készségekkel kiegészülve karrierje előrehaladásával párhuzamosan növekedhet. 

2

digital marketing manager munkakör típusai

Egy digital marketing manager az alábbi területeken dolgozhat: 

  • social media digital marketer: digitális marketing menedzserként a forgalom növelésére és a márkaismertség javítására összpontosít a közösségi médiaplatformokon. A feladata a közönség számára releváns tartalmak közzététele, ami javítja a konverziók arányát.
  • content marketer: tartalommarketingre is specializálódhat, a márkával kapcsolatos, a célközönség tájékoztatását szolgáló tartalmakat és történeteket hoz létre. Feladata, hogy értékes tartalmakkal nyerje meg a potenciális ügyfeleket.
  • search engine optimisation marketer: a keresőmotor-optimalizálás (SEO) javítására is szakosodhat, hogy forgalmat tereljen a munkáltatója weboldalára. A keresőmarketinggel a márkaismertséget is elősegíti.
férfi egy videohívást használ egy okos telefon
férfi egy videohívást használ egy okos telefon
3

digital marketing managerként dolgozni

A digitális marketing menedzser fogja össze és koordinálja a digitális térben végzett tevékenységeket, a márkaismertség és az online láthatóság javítása érdekében. A munkakör kiváló karrierlehetőségekkel, valamint szakosodási lehetőségekkel is rendelkezik, ismerje meg jobban milyen feladatokat végez nap, mint nap a digital marketing manager.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy digital marketing managerként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

nő és férfi vezetők beszélgetni az irodában
nő és férfi vezetők beszélgetni az irodában

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy digital marketing manager számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a digital marketing manager munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.