milyen brand managerként dolgozni?

Brand managerként egy vállalat arculatát kezeli. Felelős azért, hogy az ügyfelek hogyan vélekednek a vállalkozásról és a márkáról. Ehhez stratégiákat dolgoz ki a márka imázsának javítására és a vállalat termékeinek felismerhetővé tételére. A munka kreativitást, technikai készségeket és üzleti érzéket igényel, hogy a versenytársak előtt maradjon.

Amellett, hogy érdeklődést kelt a vállalat terméke iránt a piacon, az alkalmazottak körében is népszerűsíti azt. Ha az alkalmazottak lelkesek, pozitívan képviselik a márkát, az az ügyfélszolgálatra is pozitív hatással lesz és növeli az ügyfelek hűségét. A márkamenedzsment magában foglalja a márka értékének és tőkéjének építésére irányuló stratégiák végrehajtását. Emellett a brand manager határozza meg a leghatékonyabb digitális marketing- és kommunikációs eszközöket is a márka egyedi értékképzésének bemutatásához.

mit csinál egy brand manager?

A brand manager a marketing csapattal dolgozik, hogy a nyilvánosság felé közvetített információk összhangban legyenek a márka üzenetével. A közönség és az ügyfelek igényeinek tanulmányozása után kidolgozza a márka hangnemét és hangját, amelyet a különböző közösségi média platformokon használhat az ismertség növelése érdekében. A brand managerek reklámokat és marketing kampányokat is készítenek a vállalat számára. A gyártó csapatokkal is együttműködnek annak érdekében, hogy a termékjellemzők és a csomagolás megfeleljen a márka arculatának.

tekintse meg a legújabb marketing állásajánlatainkat

megnézem
1

brand manager átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt brand manager. 

Bár a brand managerek nem kapnak jutalékot, mint az értékesítő szakemberek, néhány munkaadó éves bónuszt biztosít számukra. Néhány cég további juttatásokat is nyújt a kompenzációs csomag részeként, például egészségügyi biztosítást vagy közlekedési támogatást.

szeretné tudni, mennyit keres egy brand manager? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet brand managerként?

A brand manager fizetése a munkatapasztalatától függ. A tapasztalata meghatározza a szakértelmét és készségeit: a belépő szintű pozícióknál, ahol elegendő minimális tapasztalat, alacsonyabb alapfizetésre számíthat, mint egy összetett, több szakmai tapasztalatot igénylő pozició esetében.

2

brand manager munkakör típusai

A brand managerek attól függően, hogy milyen munkáltatónál dolgoznak, és milyen feladatkörrel rendelkeznek az alábbi területekre specializálódhatnak:

  • personal brand manager: személyes márkamenedzserként segítheti a kiemelkedő személyiségeket az üzleti és személyes céljaik elérésében. Megjelenéseket és interjúkat szervez, hogy segítse őket márkaimázsuk javításában. Emellett stratégiákat dolgoz ki arra vonatkozóan, hogyan növelhetnék követésszámaikat a közösségi médiában.
  • product brand manager: a termék márka menedzser együttműködik egy vállalattal, hogy növelje a termék ismertségét vagy bevezesse azt a piacon. A feladata a legjobb csomagolási és márkaépítési stratégiák kidolgozása, hogy a termék felkeltse a figyelmet. Együttműködik a gyártási és marketingcsapatokkal, a termék márkaüzeneteinek optimalizálásához.
munkavállalók csoportja, akik megbeszélést tartanak
munkavállalók csoportja, akik megbeszélést tartanak
3

brand managerként dolgozni

A brand managerként végzett munka magában foglalja a vállalat pozitív hírnevének kiépítését, hogy növelje az ismertséget. Ismerje meg egy brand manager konkrét feladatait, munkakörnyezetét és időbeosztását:

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy brand managerként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

csoport találkozót tart
csoport találkozót tart

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy brand manager számára a munkavégzéshez:  

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a brand manager munkakörrel kapcsolatban:

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.