hogyan használja.

Az alábbi listából válassza ki szakmai területét és a jelenlegi munkakörének leginkább megfelelő pozíciót. Jelölje meg jelenlegi bruttó havi fizetését és megmutatjuk, ez az összeg hol helyezkedik el a munkabérek tengelyén az aktuális munkaerőpiacon.

Értékesítés-orientált munkaköröknél, ahol az alapbér mozgóbér-elemekkel, például teljesítményarányos bónusszal egészül ki, kérjük, bruttó havi személyi alapbérét egészítse ki egy havi bónuszával, hogy reális képet kaphasson. Ezeknél a munkaköröknél a bérsávokat egy átlagos 20%-os bónusszal kiegészítve mutatja a kalkulátor. Minden olyan pozíció esetén ahol a fizetés részét képezi havi vagy negyedéves (rendszeres) bónusz, kérjük, hogy az adott pozícióra a kalkulátor által megadott bruttó bért ne az Ön havi bruttó bérével vesse össze, hanem adja hozzá a havi bruttó béréhez a havi/negyedéves bónusz is és így hasonlítsa össze.

Kérjük vegye figyelembe, hogy vezetői pozíciókban az eltöltött évek számán kívül a fizetésre a cég mérete van befolyással illetve, hogy milyen méretű cégnél szerezte a vezető a tapasztalatot. Ugyanabban a vezetői pozícióban a bérek 30-50%al is eltérhetnek amennyiben kis-közepes vagy nagyvállalatnál szerzett tapasztalatról van szó (tehát egy 150 fős cég HR vezetője akár 50%-al kevesebbet kereshet mint egy 1000+ fős szervezet HR vezetője és ugyanez igaz a többi vezető pozícióra is).  

*Munkatársak esetén junior szinten 0-2 éves, medior szinten 2-5 éves, szenior szinten 5 év feletti releváns munkatapasztalatot vettünk figyelembe.