milyen e-commerce managerként dolgozni?

Az e-commerce manager felelős egy kiskereskedő online értékesítési jelenlétéért és annak javításáért. Bármilyen iparágban dolgozhat, amely online is értékesít. A feladata az online értékesítési felületek kezelése annak érdekében, hogy a vásárlók könnyen vásárolhassanak termékeket vagy szolgáltatásokat. Biztosítania kell, hogy a weboldal megfeleljen az ügyfelek igényeinek és preferenciáinak, amihez az ügyfelek visszajelzéseit is figyelembe kell vennie.

mit csinál egy e-commerce manager?

A digitális térben egy e-commerce manager kulcsfontosságú az online jelenlét és az értékesítés javításában. Segít munkáltatójának kiválasztani az eladásra szánt termékeket, és közreműködik a visszáru kezelésében. Kidolgozza és megtervezi az áruház megjelenését, kiválasztja a legjobb kollekciókat, és együttműködik a különböző részlegekkel.

Egyes vállalatok ahelyett, hogy házon belül alkalmaznának e-commerce managert, kiszervezik ezt a munkakört, de mindkét esetben hasonló feladtot lát el, aki ezt a munkakört tölti be. Bár az e-commerce managerek a marketing részleghez tartoznak, fókuszuk a konverzióra irányul. Ez azt jelenti, hogy az a feladatuk, hogy kampányok, megnyerő tartalmak és hatékony SEO-stratégiák segítségével vonzzák a vásárlókat és vásárlásra ösztönözzék őket.

Egy e-commerce manager dolgozhat marketingügynökségeknél, tech vállalatoknál, feldolgozóiparban és kiskereskedelmi vállalkozásoknál is. Akár e-kereskedelmi szolgáltatásokat kínál a vállalat, ahol dolgozik, akár konkrét termékeket értékesít munkáltatója számára, a feladata, hogy segítsen kitűnni. A munka adatok elemzésére épül, hogy az abból nyert információk alapján izgalmas módokat találjon a vásárlók vonzására. Ezért a sikerhez adatvezérelt, analitikus gondolkodásmód szükséges.

tekintse meg a legújabb marketing állásajánlatainkat.

megnézem
1

e-commerce manager átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt e-commerce manager.

Az alapfizetésen kívül a legtöbb munkáltató egyéb juttatásokat is kínál a dolgozóinak, például egészségbiztosítást, vagy lakhatási támogatást. Mivel az e-commerce managerek otthonról is dolgozhatnak, ezért egyes vállalatok biztosíthatanak támogatásokat az internet- és egyéb közmű előfizetésekhez is. 

szeretné tudni, mennyit keres egy e-commerce manager? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet e-commerce managerként?

Az e-commerce manager fizetése az online értékesítésből származó bevételtől is függhet. A tapasztalata szintén döntő fontosságú az alapfizetése meghatározásában. Ha ugyanis sokéves tapasztalattal rendelkezik, az általa generált konverziós arányok és az értékesítési számok magasabbak lehetnek.

A vállalat mérete is befolyásolhatja a kereseti lehetőségeket. Egy nagy webáruházzal rendelkező vállalatnál az összetettebb folyamatok koordinálása miatt magasabb fizetést kaphat, mint az, aki egy kis e-kereskedelmi áruháznál dolgozik.

2

e-commerce manager munkakör típusai

Az e-commerce managerek az alábbi területekre specializálódhatnak:

  • b2b e-commerce manager: termékeket vagy szolgáltatásokat értékesít más vállalkozásoknak vagy cégeknek. Az értékesítési ciklus általában hosszabb, mint az ügyfeleknek történő értékesítésnél, de több ismétlődő vásárlást és nagyobb rendelési értéket tudhat magáénak.
  • b2c e-commerce manager: feladata a termékek értékesítése a fogyasztóknak az online áruházon keresztül. Mivel a vásárlási döntést a fogyasztó hozza meg, az értékesítési ciklus általában rövidebb, de a rendelés értéke alacsonyabb, mint a b2b-vásárlásoké.
  • c2c e-commerce manager: olyan online piactéren dolgozik, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy termékeket adjanak el más fogyasztóknak. A c2c e-commerce manager feladata annak biztosítása, hogy a platform zökkenőmentes tranzakciókat biztosítson a vevők és az eladók számára.
nő mosolyogva az adatok ellenőrzése közben
nő mosolyogva az adatok ellenőrzése közben
3

e-commerce managerként dolgozni

Egy e-commerce manager munkája magában foglalja a technológia naprakész ismeretét és használatát, hogy ezáltal minél jobb felhasználói nyújthassanak az online felhasználóknak. Ismerje meg egy e-commerce manager konkrét feladatait, munkakörnyezetét és időbeosztását.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy e-commerce managerként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

az alkalmazottak egy prezentációt listáznak az értekezleten
az alkalmazottak egy prezentációt listáznak az értekezleten

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy e-commerce manager számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket az e-commerce manager munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.