Az önéletrajz az első, amivel jövőbeni munkáltatónk találkozik, ezért nem mindegy, hogy mit tartalmaz, milyen formában jelenik meg és ezek által milyen első benyomást teszünk vele. HR szakértőinkkel összeállítottunk egy rövid videót, ahol végig vezetünk az önéletrajz írás alapvető lépésein és profi tippeket is adunk ahhoz, hogyan tűnhet majd ki önéletrajzod a tömegből.

A videóban az alábbi témákat érintjük:

1./ miért szükséges az önéletrajz?

Az önéletrajz lesz a belépőd az állásinterjúra. Bemutatjuk, miket kell, hogy tartalmazzon, hogy átjusson az első szűrőn. 

2./ tartalmi formai követelmények.

Egy toborzó átlagosan 30 másodpercet tölt egy-egy önéletrajz átolvasásával, ezért elengedhetetlen, hogy az átlátható és naprakész legyen. Ennél a résznél sorra vesszük, hogy milyen adatokat érdemes megadnod és hogyan strukturáld ezeket, hogy a legfontosabb információkat tudd átadni magadról, és extra tippeket is adunk, amivel még inkább kitűnhetsz majd. Ezen kívül pályakezdők számára is tartogatunk pár jó tanácsot az első önéletrajz megírásához!

3./ néhány gondolat a motivációs levélről.

Motivációs levelet csak abban az esetben érdemes készíteni, ha ezt külön kérik az álláshirdetésben. Az elkészítésénél érdemes figyelni rá, hogy mi magunk fogalmazzuk meg és ne legyen sablonos. A videóban további hasznos tanácsokat adunk hozzá, mit és milyen formában tartalmazzon, hogy valóban informatív legyen a toborzó számára is. 

4./ amikor elkészült…

Az önéletrajz csak az első lépés az álláskeresés folyamatában. A videóban tanácsot adunk, hogyan pályázhatsz vele sikeresen, illetve hogyan követheted nyomon legegyszerűbben pályázataidat. 

5./ vizibilitás fontossága

Mindig legyünk láthatóak. Akkor is, ha épp nem keresünk aktívan állást, ugyanis a toborzók sok esetben adatbázisokból keresik a megfelelő jelöltet, így bármikor kaphatsz egy jó ajánlatot. A videóban összefoglaljuk, hogyan építsd fel professzionális módon az elérhetőségeidet az online térben. 

6./ hogyan dolgozik egy toborzó/recruiter?

Ha ismerjük a toborzók munkafolyamatait, jobban megérthetjük és alkalmazhatjuk azokat a fortélyokat, amivel könnyebben ránk találhatnak egy-egy számunkra releváns lehetőséggel. Ehhez adunk tippeket, sőt megosztjuk veled azt is, hogy hogyan zajlik egy kiválasztási folyamat a Randstadnál és miért tud extra támogatást adni az álláskeresésedhez egy mögötted álló tanácsadó, vagy szaknyelven recruiter.

7./ amire a jövőben is érdemes figyelmet fordítanod.

A videó végén összefoglaljuk, mik azok, amikre a jövőben is érdemes figyelmet fordítanod álláskeresés során, hogy pályázatod sikeresen zárulhasson.

Nézd meg videónkat, hogy tökéletesíthesd önéletrajzod és sikerrel pályázhass álmaid állására!