milyen raktári dolgozóként dolgozni?

Egy raktári dolgozó, vagy raktáros, egy vállalat raktárában dolgozik. Feladatai általában az áruk, árucikkek vagy vállalati ellátmányok szervezésével és szállításhoz való előkészítésével kapcsolatosak. A beérkező készleteket vagy árukat is átveszi és a raktárban elrendezi. A munka fizikailag megterhelő lehet, mivel különféle tárgyakat kell szállító teherautókra felemelnie. A raktár rendszerezése és a vállalat készletinformációinak naprakészen tartása is a feladatai közé tartozik.

mit csinál egy raktári dolgozó?

Egy raktári dolgozó napi tevékenységei közé tartozik a vállalati áruk vagy anyagok átvétele és feldolgozása. Igénytől függően ez magában foglalhatja a készletek rendszerezését és visszaszerzését, a rendelések ellenőrzését, csomagolását és kiszállítását, vagy más munkavállalók irányítását.

A raktári dolgozók nélkülözhetetlenek minden áruszállítással és átvétellel foglalkozó iparágban. A ruházati vagy építőipari berendezéseket szállító vállalatok raktári dolgozókat alkalmaznak a készletek kezelésére. Dolgozhat kiskereskedelmi raktárakban vagy a feldolgozóiparban is. A munkája mindig magában foglalja a szállításban, a nehéz terhek átvételében és kezelésében való segítségnyújtást minden iparágban.

tekintse meg a legújabb fizikai munkát igénylő állásajánlatainkat.

megnézem
1

raktári dolgozó átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt raktári dolgozó.

A fizetések a tudástól, a feladat komplexitásától és a munkakörnyezettől függően változnak. Ebben a munkakörben az általános juttatások közé tartozhat az egészségbiztosítás, a fizetett szabadság és a nyugdíj. A többletműszakban végzett munka túlóradíjjal is kiegészül.

szeretné tudni, mennyit keres egy raktári dolgozó? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet raktári dolgozóként?

Mint a legtöbb iparágban, a raktári dolgozó tapasztalatai hatással vannak a fizetési potenciáljára. A több év tapasztalattal rendelkező raktári dolgozók magasabb órabért kaphatnak. Az iskolai végzettségek is növelik a kompenzációs csomagját, például egy szakmába vágó tanúsítvánnyal rendelkező raktári dolgozó többet keres, mint azok, akiknek nincs szakirányú végzettségük. Az iparág, amelyben dolgozik, szintén meghatározza a fizetését. Ha gyógyszerek és vegyi anyagok tárolásával foglalkozik, többet keres, mint a kiskereskedelmi iparágban dolgozó raktári dolgozók. A veszélyes anyagok és vegyi anyagok kezelésével járó kockázat magasabb fizetéssel jár.

2

raktári dolgozó munkakör típusai

A raktári dolgozók az alábbi területekre specializálódhatnak: 

  • Raktári munkatárs: a raktári munkatárs végzi az összes raktári tevékenységet, az áruk mozgatásától az árukészlet nyomon követéséig, az árucikkek címkézéséig és a szállítási számlák előkészítéséig.
  • Raktári rakodó: az árukat csomagolja szállítási konténerekbe és szállítójárművekbe a raktárban. Biztosítania kell, hogy az árucikkeket az áruszállításhoz strapabíró csomagolóanyagokba helyezze, hogy biztonságban legyenek. Továbbá nyomon követi a szállítmányokat a szállítástól a célállomáson történő kézbesítésig.
  • Raktári irodai munkás: ez a raktári dolgozó rögzíti a rendeléseket és felügyeli a feldolgozást annak érdekében, hogy az ügyfelek megkapják a rendeléseiket.
  • Targoncavezető: feladata az árukészlet mozgatása a raktárban targoncával. Néha pedig a konténerekből vagy szállítójárművekből is rakodik és kirakodik.
raktári munkás
raktári munkás
3

raktári dolgozóként dolgozni

Aki a fizikai munkát részesíti előnyben az asztalhoz kötött munkával szemben, annak a raktári munka kihívást jelentő és megfelelő állás lehet. Az iparág számos lehetőséget kínál az elkötelezett és önálló, motivált munkavállalók számára. Emellett mindig sokféle emberrel dolgozhat együtt, akik intellektuálisan is ösztönözhetik.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

A raktári dolgozók képzési követelményei általában alacsonyak, nem szükséges a munkakör betöltéséhez magas iskolai végzettség. Az általános iskolai végzettség általában elegendő a pozícióhoz. A legtöbb raktári dolgozó a munkahelyen szerez gyakorlatot és ismereteket.

Azonban a raktári munkák során előfordulhatnak olyan speciális feladatok vagy pozíciók, amelyek specifikus képzést vagy tanúsítványokat igényelhetnek. Például a targoncavezetőknek általában targoncavezetői jogosítvánnyal kell rendelkezniük, ami speciális képzést és gyakorlatot igényel.

Fontos megjegyezni, hogy a raktári munka leginkább a gyakorlatban szerzett tapasztalatokon alapul, és a munkavégzés helyétől és specifikus feladataitól függően változhatnak a képzési követelmények. Azok, akik karriert terveznek a raktári ágazatban, választhatnak olyan képzéseket vagy tanfolyamokat, amelyek segíthetnek növelni szakmai ismereteiket és lehetőségeiket a területen.

Ahhoz, hogy raktári dolgozóként dolgozhasson, a szükséges ismereteket az alábbi formákban szerezheti meg: 

raktári munkás
raktári munkás

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy raktáros számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a raktáros munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.