milyen targoncavezetőként dolgozni?

A targoncavezető munkája a targonca kezelését jelenti, azonban ez összetettebb feladat, mint ahogy hangzik. Egy targoncavezetőnek teljes mértékben képzettnek kell lennie a nehézgépek kezelésében. Tudnia kell, hogyan vezessen különböző targoncatípusokat különböző környezetekben. Néhány targoncavezető hosszabb utakat is megtesz az anyagok szállítása érdekében, míg mások az áruk áthelyezésével töltik idejüket az egyik polcról a másikra.

A targoncavezetőnek önállóan is képesnek kell lennie a munkavégzésre. A feladat nem olyan egyszerű, mint hogy valaki feltölti a targoncát és azt mondja, hogy vezessen az A ponttól a B pontig. Óvatosnak kell lennie az áruk mozgatása során a raktárban. Nyomon kell követniük az áruk állományát, és be kell tartaniuk egy időbeosztást, amikor az áruk szállítására sor kerül. Feladatokat is kijelölhetnek maguknak, és el kell érniük a termelési célokat.

mit csinál egy targoncavezető?

Majdnem minden olyan iparágban szükség van targoncavezetőkre, ahol nehéz tárgyakat kell emelni. Néhány targoncavezető építkezéseken dolgozik, hogy segítsen az anyagok szállításában, míg mások ipari létesítményekben, például gyárakban tevékenykednek. Sok targoncavezető raktárakban és tárolóhelyeken dolgozik, ahol a nehéz terheket kezelik és mozgatják. Mások üzletekben dolgoznak, ahol segítenek az áruk kipakolásában a teherautókból vagy szállítókonténerekből.

tekintse meg a legújabb szakmunkás állásajánlatainkat

megnézem
1

targoncavezető átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt targoncavezető. A keresetek változhatnak a tapasztalati szint és a képesítések függvényében. Az alapfizetés mellett egyéb juttatásokat is kaphat, mint például egészségbiztosítást vagy év végi bónuszokat.

szeretné tudni, mennyit keres egy targoncavezető? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet targoncavezetőként?

A targoncavezetők fizetését számos tényező befolyásolhatja a különböző feladatok függvényében. Azok a targoncavezetők, akik  nagyobb felelősségel járó, speciális feladatokat végeznek, például veszélyes vagy törékeny anyagok mozgatását, többet keresnek, akik egyszerűbb feladatokat látnak el, például anyagok mozgatását egy kis üzletben, általában alacsonyabb fizetést kapnak. A targoncavezető képzettsége és tapasztalata is befolyásolja a fizetést. Akik nagyobb vagy bonyolultabb berendezéseket kezelnek, magasabb fizetést kapnak a karrierjük kezdetén álló targoncavezetőkhöz képest. Egy targoncavezető továbbá extra fizetést kap, ha a klasszikus munkaidőn kívüli időszakokban dolgozik, akik éjszaka dolgoznak, túlóráznak vagy hétvégén dolgoznak, jóval magasabb fizetést kaphatnak a pótlékok miatt.

2

targoncavezető munkakör típusai

A targoncavezető munkaköröket csoportosíthatjuk a vezetett gépek szerint, vagy a munkavégzés helye szerint is:

  • Villástargonca vezető: működteti a villástargoncát, mely a leggyakoribb beltéri raktárakban. A gépen általában a villa elöl található, és a terhek kiegyensúlyozása érdekében súly van a gép hátsó részén. A feladata a targonca manőverezése, hogy felemelje és mozgassa a terheket a beltéri raktárterületeken.
  • Tolóoszlopos targoncavezető: A tolóoszlopos targonca egy daru hasznos tulajdonságaival és a targoncák könnyű kezelhetőségével rendelkezik. Mivel a targoncán van egy teleszkópos kar, az operátor képes rakományt lepakolni szűk terekben, furcsa szögekből is.
  • Raktári targoncavezető: raktári létesítményekben és raktárakban dolgozik közepes méretű raklapok és nehéz terhek rakodásával és kirakodásával. Beltéren dolgozik, áruk elrendezésével polcokon vagy áruk kipakolásával a szállító teherautókból.
  • Építési targoncavezető: feladata a terhek emelése és az építőanyagok mozgatása az építkezési területen.
targoncavezető
targoncavezető
3

targoncavezetőként dolgozni

Ha Önt érdekli a targoncavezetői munka, hasznos lehet, ha van elképzelése arról, mire számíthat. Tudjon meg többet a feladatokról, amelyekkel találkozhat, milyen lehet a munkaterülete, és milyen munkarendben fog dolgozni.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy targoncavezetőként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

127.jpg
127.jpg

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy CNC gépkezelő számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a targoncavezető munkakörrel kapcsolatban:

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.