milyen anyagmozgatóként dolgozni?

Anyagmozgatóként mindennel foglalkozik a raktárszinten. Alapvetően ez azt jelenti, hogy feldolgozza a szállítmányokat és gépek segítségével pakolja fel a termékeket a raktári polcokra. Emellett leveszi az árut, amikor egy ügyfél rendelést ad fel, előkészíti a szállításhoz, majd felrakja azokat egy teherautóra. Ha a raktárban visszaküldés történik, azt feldolgozza és visszateszi a polcokra.

mit csinál egy anyagmozgató?

Az anyagmozgató felelős az anyagok és termékek mozgatásáért raktárakban és gyártó létesítményekben. Ha sérült szállítmány érkezik, az irodával együttműködve gondoskodik a visszatérítésről vagy cseréről. Jelentést készít olyan problémákról, mint a hiányzó termékek vagy a meg nem rendelt, vagy hibásan érkező szállítmányok. Gondoskodik arról, hogy a munkaterület átjárható legyen, ne legyenek akadályok, hulladékok, ami potenciális veszélyforrás lehet. Műszakja végén rendet rak a polcokon és elrakja az eszközöket.  Munkája nélkülözhetetlen a hatékony működés és az anyagok zökkenőmentes áramlásának fenntartásához a gyártóegységben, vagy a raktárban.

A legtöbb anyagmozgató engedéllyel rendelkezik a targoncák, raklapemelők és rakományemelők használatára. Felelős a biztonsági protokollok betartásáért, a berendezés helyes használatáért, valamint annak ellenőrzéséért, hogy továbbra is működőképes legyen.

tekintse meg a legújabb fizikai munkát igénylő állásajánlatainkat

megnézem
1

anyagmozgató átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt anyagmozgató.

szeretné tudni, mennyit keres egy anyagmozgató? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet anyagmozgatóként?

Egy anyagmozgató fizetése attól függ, hogy mennyire tapasztalt és képzett. Bár a legtöbb munkáltató nem követel meg középfokúnál magasabb végzettséget a munkavégzéshez, a speciális szakképesítések előnyt jelenthetnek. Például, ha rendelkezik targoncajogosítvánnyal, magasabb alapfizetésre számíthat. A munkatapasztalat is javítja kereseti kilátásait. 

Néha a cég mérete és az iparág is befolyásolja a fizetését. Például, ha egy kis raktárban dolgozik, valószínűleg kevesebbet keres, míg a nagy iparágak magasabb fizetéseket kínálnak a munkakör összetettsége miatt.

2

anyagmozgató munkakör típusai

Az anyagmozgatók az általuk használt eszközök alapján két területen dolgozhatnak: 

  • Kézi anyagmozgatók: feladata az anyagok kézzel történő fel- és lepakolása, valamint mozgatása raktárban vagy ipari környezetben. Háztartási gépeket és bútorokat mozgat a raktárból a teherautókra. Emellett más anyagmozgatási feladatokat is végrehajt, mint például szortírozás, csomagolás és mérlegelés.
  • Targoncakezelők: raktárban mozgatja az anyagokat speciális emelő- és mozgató berendezésekkel a nehéz tárgyak emeléséhez és mozgatásához. A feladata az áruk biztonságos le- és felrakása a targoncára, valamint az anyagok mozgatása.
forklift operator
forklift operator
3

anyagmozgatóként dolgozni

Az anyagmozgatóként végzett munka magában foglalja több gép üzemeltetését és a tevékenységek összehangolását a munkatársakkal a feladatok időben történő elvégzése érdekében. Ismerje meg egy anyagmozgató  konkrét feladatait, munkakörnyezetét és karrierkilátásait.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy anyagmozgatóként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

targonca kezelő
targonca kezelő

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy anyagmozgató számára a munkavégzéshez:

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket az anyagmozgató munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.