milyen gépkezelőként dolgozni?

Egy gépkezelő gépekkel és berendezésekkel dolgozik, gyakran egy olyan gyártási vagy termelési üzemben, ahol tömegtermelés folyik fogyasztási cikkekből vagy elektronikai alkatrészekből. A gépek közé tartozhatnak például marógépek, fúró gépek és precíziós csiszolók. Lehetősége van specializálódni az egyik vagy több ilyen típusú berendezés kezelésére.

mit csinál egy gépkezelő?

A gépkezelő feladata gyakran ismétlődő mozdulatokat tartalmaz, például pedálok, karok és kapcsolók gyakori használatát. Néha nyersanyagokat is helyez a gépbe. Ezek a feladatok fizikai erőt és kézügyességet igényelnek a nehéz áruk emeléséhez és a gépek megfelelő működésének biztosításához. A gépkezelők továbbá finom hangolják és beállítják a gépek kalibrációját a hatékonyság és pontosság növelése érdekében.

tekintse meg a legújabb fizikai munkát igénylő állásajánlatainkat

megnézem
1

gépkezelő átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt gépkezelő. 

szeretné tudni, mennyit keres egy gépkezelő? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet gépkezelőként?

A legtöbb munkáltató a munkavállaló képesítéseit és szakmai képességeit veszi alapul a kompenzációs csomag meghatározásához. A szakértelem növelése érdekében elvégzett képzések és gyakornoki programok javíthatják a kereseti kilátásait. A nagyvárosokban, nagy gyártó vállalatoknál végzett munka szintén jobb fizetési lehetőségeket kínálhat. A munkáltatók emellett városokban általában a magasabb megélhetési költségek miatt magasabb fizetést kínálnak.

2

gépkezelő munkakör típusai

A gépkezelés területén az alábbi specializációk a leggyakoribbak:

  • mobil gépkezelő: darukat és targoncákat üzemeltet vagy vezet. Emellett különböző iparágakban működő bányászati ​​és kitermelő gépeket is irányít.
  • fúró- és marógépkezelők: feladata a fúró- és marógépek beállítása és üzemeltetése. Ezeket a gépeket használja lyukak fúrására különböző anyagokba, például fémbe és műanyagba.
  • hengeres prés, nyújtógép gépkezelő:  feladata hengerlő malmok működtetése, amelyek különböző fémeket és anyagokat alakítanak rudakká és lapokká. Emellett elvégzi a gépek szükséges karbantartását is.
  • építőgép kezelő: az építőiparban, olyan berendezéseket üzemeltet, mint a kotrógépek és betonkeverők, vagy a földmunkához szükséges gépek.
factory worker
factory worker
3

gépkezelőként dolgozni

A gépkezelő nehéz gépek használatával különféle feladatokat hajt végre a gyártás és termelés területén. Ismerje meg jobban a gépkezelő feladatait és munkakörnyezetét.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

A gépkezelők számára szükséges oktatási követelmények változhatnak attól függően, hogy mi a konkrét munkakör és mik az adott munkáltató preferenciái. Általánosságban véve a gépkezelőknek legalább alapfokú oktatásra van szükségük, és további képzés és képesítés megszerzése is előnyös lehet. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz:

342.jpg
342.jpg

A gépkezelés területe folyamatosan fejlődik a technológiai fejlesztésekkel. Sok gépkezelő továbbra is részt vesz folyamatos képzésen és szakmai fejlődési programokon, hogy naprakész legyen az iparági trendekkel, és fejlessze készségeit.

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy gépkezelő számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a gépkezelő munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.