milyen logisztikai menedzserként dolgozni?

Mint logisztikai vezető, segíti a munkaadóját az árukészletek fenntartásában és gondoskodik arról, hogy elegendő nyersanyag álljon rendelkezésre a termelési tevékenységekhez. Az árucikkek beszerzésének és elosztásának felelőssége látszólag egyszerű, de bonyolult folyamatokból állhat. Például, ha egy cipőgyárban dolgozik, akkor a nyersanyagokat, a textilt, a gumit és a műanyagot, különböző beszállítóktól szerzi be. Ezeket pontos ütemezés szerint kell rendelnie, hogy elkerülje a termelési késedelmeket. A nyersanyagok mellett csomagolóanyagokat, például dobozokat és címkéket is beszerez.

mit csinál egy logisztikai menedzser?

A logisztikában egyensúlyt kell találnia a költségek és a nyereség között. Például, ha túlzott mennyiségű nyersanyagot rendel meg annak érdekében, hogy minimalizálja a szállítási költségeket, az extra raktárköltségeket okoz. A logisztikai menedzser szerepe az ellátási lánc optimalizálása, hogy a cég a megfelelő mennyiségben és időben kapja meg azt, amire szüksége van, miközben az költségek alacsonyan maradnak. A munkakör sokrétűsége miatt a logisztikai menedzser kiváló multitasking képességekkel kell rendelkeznie, hogy a különböző feladatokat koordinálja és az ellátási lánc hatékonyan működjön.

tekintse meg a legújabb logisztikai állásajánlatainkat

megnézem
1

logisztikia menedzser átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt logisztikai menedzser. Az alapfizetés mellett munkáltatótól függően egyéb juttatásokban is részesülhet, mint például egészségbiztosítás, extra szabadnapok, bónusz lehetőség. 

szeretné tudni, mennyit keres egy logisztikai menedzser? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet logisztikai menedzserként?

Sok cég hajlandó nagyobb összeget fizetni tapasztalt logisztikai vezetőknek, mivel nagyobb hozzáadott értéket képviselhetnek a szervezet számára. Az ellátási lánc menedzsment általában bonyolult stratégiák kidolgozását vagy alkalmazását igényli, amelyekhez szakértelem szükséges. Magasabb kompenzációs csomagot várhat, ha több mint öt év tapasztalattal rendelkezik az ellátási lánc területén. Képesítései is meghatározzák a kereseti lehetőségét, mivel a legtöbb munkáltató a diplomával rendelkezőket részesíti előnyben. Posztgraduális képesítésekkel növelheti fizetését. 

Az iparág és a vállalat mérete is befolyásolja fizetését. Például valószínűbb, hogy többet kereshet gyártó cégeknél, mivel a szerep magában foglalja a bejövő és kimenő logisztikai funkciókat egyaránt. A kiskereskedelmi vállalkozásoknál ugyanakkor a logisztikai funkciók gyakran csak bejövő jellegűek. Egy nagy erőforrásokkal rendelkező vállalat is általában többet fizet, mint a közepes méretű vállalkozások, amelyeknek kevés logisztikai funkciójuk van.

2

logisztikai menedzser munkakör típusai

A logisztikia menedzser a két fő területre, a bejövő vagy a kimenő logisztikai folyamatokra specializálódhat:

  • beszerzési logisztikai vezető: a fókusz a beérkező erőforrások áramlására irányul, amelyek a termékek vagy szolgáltatások előállításához szükségesek. A beszerzési logisztikában az ő felelősségük a beszállítói készletek kezelése és a szállítási ütemtervek összehangolása a termelési ütemtervekkel a késések elkerülése érdekében.
  • kimenő logisztikai vezető: az ő fókusza a termékek fogyasztók felé történő időbeni szállítására összpontosul. Gondoskodik róla, hogy a késztermékeket időben csomagolják és szállítsák, hogy megfeleljenek a vásárlók szállítási ütemterveinek. Emellett a raktárkészleteket is karbantartja.
man looking at clipboard
man looking at clipboard
3

logisztikai menedzserként dolgozni

A logisztikai menedzser felelőssége a különböző árucikkek szállításának és tárolásának szervezése a vállalaton belül. Emellett kezeli a készleteket, tárgyal a beszállítókkal kötött szerződésekről, és gondoskodik arról, hogy betartsák a beszerzési költségvetéseket.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy logisztikai menedzserként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz:

woman and man having a conversation in business setting
woman and man having a conversation in business setting

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy logisztikai menedzser számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a logisztikai menedzser munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.