milyen kommunikációs vezetőként dolgozni?

A kommunikációs vezető a vállalat által használt összes kommunikációs és marketingcsatorna szakértője. Kiválóan kell tudnia sajtóközleményeket írni és nyilvános rendezvényeken beszédet tartani. Magas szintű vezetői feladatokat lát el a különböző platformokon történő üzenetközvetítés és elérés támogatásában. Felügyeli a belső és külső kommunikációt, és felügyeli a PR- vagy kommunikációs területen dolgozó összes munkatársat. Például egy sajtókapcsolatokért felelős munkatárs elkészíthet egy sajtóközleményt egy kérdéssel kapcsolatban, de a kommunikációs vezetőnek kell átnéznie és jóvá kell hagynia azt.

mit csinál egy kommunikációs vezető?

A kommunikációs vezető feladata annak biztosítása, hogy minden kommunikációs funkció összhangban legyen a vállalat általános kommunikációs irányelveivel és elérési stratégiájával. Nagy figyelmet fordít a márka értékeire és arra, hogy ezeket a vállalat képviselői hogyan fogalmazzák meg írásban vagy szóban. Biztosítja, hogy az alkalmazottaknak szóló belső emlékeztetők megfeleljenek a márkának, és a PR kommunikáció fenntartsa a pozitív képet.

Mivel ez a munkakör gyors tempójú és dinamikus, gyors gondolkodásra és kiváló kommunikációra van szüksége ahhoz, hogy gondolatait jól megfogalmazza. Nagy nyomás alatt is jól kell boldogulnia, hogy kommunikációs szakemberekből álló csapatokat vezessen a PR-válságokra való reagálásban. Egy nagyvállalatnál a kommunikációs vezető többnyire közvetlenül a sajtónak vagy egy rendezvény alkalmával adja át az üzenetet. Kisebb vállalatoknál azonban a kommunikációs vezető részt vesz az üzenet megfogalmazásában is.

tekintse meg a legújabb marketing állásajánlatainkat.

megnézem
1

kommunikációs vezető átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt kommunikációs vezető.

Az alapfizetésen kívül különböző juttatásokat és támogatásokat is kaphat. A legtöbb munkáltató egészségbiztosítást, lakás- és közlekedési támogatást, vagy extra szabadságnapokat biztosít. Emellett bónuszokat is kaphat, és egyes vállalatok részvényjuttatásokat is biztosítanak.

szeretné tudni, mennyit keres egy kommunikációs vezető? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet kommunikációs vezetőként?

A kommunikációs vezető olyan vezetői pozíció, amely magas szintű szakértelmet igényel, mivel összetett feladatokat lát el. A kompenzációs csomagja elsősorban a tapasztalati szintjétől és a képesítésétől függ. Magasabb fizetést akkor érhet el, ha sokéves tapasztalattal rendelkezik. További képesítések szintén javítják a fizetési kilátásait.

A munkavégzés helye és a vállalat mérete is befolyásolja a fizetését. A nagyvárosokban végzett munka általában növeli a fizetési kilátásait, mivel a kommunikációs vezetők iránt nagy a kereslet.

2

kommunikációs vezető munkakör típusai

A kommunikációs vezetőkaz alábbi területeket irányíthatják:

  • head of digital communication: digitális kommunikációs vezetőként a digitális csatornákon keresztül történő belső és külső kommunikációt felügyeli. Biztosítja, hogy az üzenetek megfeleljenek a vállalat hírnevének és márkaképének.
  • regional head of communications: regionális kommunikációs vezetőként egy adott régióban felügyeli és irányítja a vállalat PR-tevékenységét. Biztosítja, hogy a sajtóközlemények és az ügyfeleknek küldött információk elősegítsék a márkaismertséget és a pozitív vállalati képet.
  • international head of communications: nemzetközi kommunikációs vezetőként a vállalat globális megjelenéséért felel. Biztosítania kell, hogy minden kimenő információ megfeleljen a vállalati politikának, és elősegítse a vállalat jó hírnevét.
nő ügyvezető nézi szúró telefon
nő ügyvezető nézi szúró telefon
3

kommunikációs vezetőként dolgozni

A kommunikációs vezető feladatai középpontjában a marketing, a PR és a kommunikáció valamennyi aspektusának ellenőrzése és irányítása áll.  Biztosítania kell, hogy az ügyfelek és a nyilvánosság által megtekintett anyagok kövessék a márka kommunikációs irányelveit. Ismerje meg a kommunikációs vezetők feladatait és munkarendjét.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy kommunikációs vezetőként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

női alkalmazottak belső kommunikációs videót néznek
női alkalmazottak belső kommunikációs videót néznek

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy kommunikációs vezető számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a kommunikációs vezető munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.