milyen business development manager-ként dolgozni?

A business development manager a sales csapat tagja, szervezeten belül és kívül is dolgozik, hogy új üzleti lehetőségeket teremtsen. Feladata, hogy ajánlatokat tegyen az új ügyfeleknek, és hosszú távú kapcsolatokat építsen ki a vállalat ügyfeleivel.

A kereskedelmi csapat tagjaként értékesítési lehetőségeket teremt és fejleszti a vállalat ügyfélkörét. Feladata, hogy az ügyfeleket az értékesítési folyamat végéig vezesse, és a végén vevőként regisztrálja őket. A vállalat nyilvános arca, professzionalizmust kell sugároznia a potenciális ügyfeleknek. A helyes döntések meghozatala és a legjobb stratégiák alkalmazása segíthetnek elérni a stratégiai célokat.

mit csinál egy business development manager?

A business development manager-ek nagyrészt új üzleti lehetőségeket teremtenek és ezzel biztosítják az értékesítési csapat csúcsteljesítményét. Ezért kiemelkedő kapcsolatteremtő és tárgyalási készségekkel kell rendelkezniük. A piackutatás és az üzleti trendek kifejlesztésének terén szerzett tapasztalatuk segíti a helyes döntéshozatalt, és hozzájárul a vállalat növekedési lehetőségeinek kijelöléséhez. Ha jól együttműködik másokkal, különösen az értékesítési és marketing csapat vezető tagjaival, nagyban megkönnyíti munkáját.

A legtöbb iparágban a business development manager-ekre támaszkodnak az új üzleti lehetőségek teremtése terén. Dolgozhat az építőiparban, a gyártásban vagy az értékesítés területén, vagy tanácsadó cég alkalmazottjaként.

tekintse meg a legújabb sales állásajánlatainkat.

megnézem
1

business development manager átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt business development manager.

A legtöbb munkáltató jutalékot kínál az ügyfelek szerzéséért vagy negyedéves/éves bónuszokat az üzleti növekedéshez való hozzájárulásért. A fizetésen és a jutalékokon kívül a kompenzációs csomag magában foglalja a különböző juttatásokat, mint például az utazási költségtérítés valamint egészségbiztosítást. 

szeretné tudni, mennyit keres egy business development manager? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet business development managerként?

Egy business development manager kompenzációs csomagja a munkatapasztalatától és szakértelmétől függ. Ha már nagy tapasztalata van a területen, magasabb fizetésre számíthat, mivel szakértő a szerződések megkötésében és az üzleti trendek tanulmányozásában. Képesítései is befolyásolják fizetési kilátásait: egy business development manager, aki mesterképzést végzett, valószínűleg magasabb fizetést kap.

2

business development manager munkakör típusai

Az üzletfejlesztési menedzser munkakörnek különböző típusai léteznek az iparágak és a vállalatok igényeinek megfelelően. Néhány példa a különböző típusú business development managerekre:

  • Construction business development manager: Az építőipari üzletfejlesztési menedzserek építőipari projektekkel foglalkoznak. Feladataik közé tartozik az új építési projektek felkutatása, az ügyfelek igényeinek kielégítése és kapcsolatok kialakítása a projektek érintett feleivel.
  • Cybersecurity business development manager: a kiberbiztonsági üzletfejlesztési menedzserek kutatják a kiberbiztonsági trendeket és módszereket dolgoznak ki az informatikai rendszerek biztonságának javítására. Segítenek a vállalatoknak és szervezeteknek biztonságosabbá tenni az online jelenlétüket.
  • Financial business development manager: a pénzügyi szolgáltatások üzletfejlesztési menedzserei figyelemmel kísérik a pénzügyi teljesítményt és a közelgő trendeket, hogy segítsék a vállalatokat az adott szektorban való versenyelőny megtartásában és növekedésük elősegítésében.
  • Tech business development manager: a technológiai üzletfejlesztési menedzserek informatikai és technológiai iparágakban dolgoznak. Feladataik közé tartozik az új technológiai lehetőségek és trendek felkutatása, valamint üzleti stratégiák kidolgozása a technológiai termékek és szolgáltatások piacra viteléhez.
  • Service business development manager: A szolgáltatás üzletfejlesztési menedzserek különböző szolgáltatásokkal foglalkoznak, például egészségügyi, oktatási, vagy konzultációs szolgáltatásokkal. Ők az új piaci lehetőségek feltérképezésén túl segítenek a szolgáltatások javításában és hatékonyabbá tételében.

Ezen kívül számos más típusú üzletfejlesztési menedzser munkakör létezhet az iparágak és vállalatok sajátosságai szerint, azoknak megfelelően, hogy milyen területen van szükség az üzleti lehetőségek feltárására és a vállalatok növekedésének elősegítésére.

két nő sétál a szabadban
két nő sétál a szabadban
3

business development managerként dolgozni

A business development managerként való munka magában foglalja a hosszú távú kapcsolatok kialakítását az ügyfelekkel, valamint új ügyfelek felkutatását is. Ismerje meg jobban egy business development manager feladatait és munkabeosztását.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy business development managerként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz:

férfi az irodában, aki szemüveget tart
férfi az irodában, aki szemüveget tart

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy business development manager számára a munkavégzéshez:

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a business development manager munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.