milyen HR business partnerként dolgozni?

A HR Business Partner egy magasan képzett, vezető humánerőforrás-szakember. Emberi erőforrás-képességeit kihasználva támogatja a szervezet céljait, fejleszti és kezeli a vállalat tehetségbázisát az üzleti célok támogatása érdekében. Sok vállalat HR Business Partnereket alkalmaz, hogy az emberi erőforrás funkciókat beépítsék a vállalati stratégiába. Mint HR Business Partner, együttműködik a vállalat vezetőségével. Bár ez egy új HR struktúra, a HR Business Partnerek kulcsfontosságúak az alkalmazottak elkötelezettségének növelésében, a munkaerő megtartásának maximalizálásában és a vállalati teljesítmény javításában.

mit csinál egy HR business partner?

A HR Business Partner munkája erőteljesebben stratégiai fókuszú. Inkább stratégiai célokat figyelembe véve foglalkozik a humán erőforrás osztály működési kérdéseivel, például a személyzet kezelésével vagy a munkavállalók napi tevékenységeivel. A HR Business Partnerek tanácsadók és konzultánsok a vállalati vezetők számára, segítve őket hosszú távú emberi erőforrás stratégiák kidolgozásában. Például javítja a tehetség szerzési politikát a tehetségek bevonzása érdekében és értelmezi az alkalmazottak szerepét a vállalati eredmények elérésében.

HR üzleti partnerként digitális eszközökben való jártasságra van szüksége a kiadások nyomon követéséhez és a kommunikációs stratégiák fejlesztéséhez. Mivel nagyvállalatoknál vagy multinacionális vállalatoknál dolgozik, kultúrákon átívelő kompetenciára is szüksége lesz a különböző régiók üzleti gyakorlatainak, kompenzációs struktúráinak és munkajogi szabályozásának megértéséhez.

tekintse meg a legújabb HR állásajánlatainkat

 

megnézem
1

HR business partner átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy junior, vagy tapasztalt HR business partner. 

szeretné tudni, mennyit keres egy HR business partner? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet HR business partnerként?

A HR Business Partner fizetési csomagja tapasztalatától függ. Egy senior HR Business Partner magasabb fizetést kap a szaktudása és képesítései miatt, míg a junior HR Business Partnerek minimális feladatokat látnak el a vállalatban, így a fizetésük is alacsonyabb. A vállalat mérete is meghatározza a fizetését. Amikor egy nagyvállalatnál dolgozik, amelynek korlátlan erőforrásai vannak, valószínűleg többet keres. A multinacionális vállalatok és a nagyvállalatok többet hajlandóak fizetni a munka komplexitása és a szükséges további képesítések miatt. A vállalat elhelyezkedése is növelheti vagy csökkentheti a keresetét. Nagy városokban való munkavállalás javítja a kereseti kilátásait a magas kereslet miatt.

2

HR business partner munkakör típusai

A HR business partner munkakört a tapasztalat alapján az alábbi két területre lehet osztani: 

  • junior HR business partner: elemzi és értékeli egy szervezet emberi erőforrás funkcióit. Meghatározza azokat a metrikákat, amelyek az üzleti döntések alapjául szolgálnak a vállalatban. Az HR politikákat is értékeli annak érdekében, hogy azok megfeleljenek a foglalkoztatási szabványoknak.
  • senior HR business partner: együttműködik az üzleti vezetőkkel annak érdekében, hogy összehangolja a vállalati célokat az emberi erőforrás stratégiákkal. Tanácsokat ad a vezetőknek az emberi erőforrás menedzsment stratégiai döntéseiben.
egy konferenciateremben találkozó multikulturális nők csoportja
egy konferenciateremben találkozó multikulturális nők csoportja
3

HR business partnerként dolgozni

A HR business partner elsődleges feladata a vállalati stratégiák és a szervezeti célok összehangolása. Ha érdekli a szerepkör, fedezze fel a HR business partnerek feladatait és munkarendjét.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy HR business partnerként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

woman and man in an interview
woman and man in an interview

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy HR business partner számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a HR business partner munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.