milyen recepciósként dolgozni?

Egy recepciós számos szervezet és vállalkozás számára nélkülözhetetlen munkatárs.A recepciós fogadja a látogatókat, üdvözli az épületbe belépő embereket, illetve kezeli a telefonhívásokat és az e-maileket a vállalat számára. Bár a recepciósok munkája többnyire az ügyfélkiszolgálással kapcsolatos, gyakran adminisztratív feladatokat is ellátnak. Egyes recepciósok segítenek a találkozók szervezésében, a nyilvántartások iktatásában és a posta szortírozásában.

mit csinál egy recepciós?

A recepciós szerepe a vállalkozástól függően nagyon sokféle lehet. Gyakran a recepciós felel a fogadótér tisztaságáért és rendbetételéért vagy a vendégek ellátásáért, illetve pénzkezeléssel is foglalkoznak. Befizetéseket fogadnak el és segítik a könyvelést a számlák rendszerezésével. 

Bár a recepciósok többsége irodákban dolgozik, más területeken is létezik ilyen munkakör. Minden olyan munkahelyen megtaláljuk, ahol szükség van valakire, aki koordinálja az ügyfelek és az alkalmazottak közötti interakciókat. Egyes recepciósok például ügyvédi irodákban dolgoznak, ahol ügyfeleket fogadnak és a találkozóikra irányítják őket. Kórházakban a betegeket a megfelelő kezelőhelyekre irányítják, és rendszerezik az orvosi kartonokat. A recepciósok szállodákban vagy gyártó cégeknél is dolgoznak, ahol üdvözlik és eligazítják a vendégeket.

tekintse meg a legújabb asszisztensi állásajánlatainkat.

megnézem
1

recepciós átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt recepciós.

Ha recepciós munkakörben dolgozik, a keresetébe különböző juttatások, például egészségbiztosítás, vagy közlekedési juttatások is beletartozhatnak. Emellett éves bónuszokat és egyéb, a teljesítménye alapján járó jutalmakat is élvezhet. Egyes vállalatok a nyugdíjpénztárakba történő befizetésekkel is segítik a munkavállalókat.

szeretné tudni, mennyit keres egy recepciós? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet recepciósként?

Az elsődleges tényező, amely befolyásolja a fizetését, a munkavégzés helye. A magas megélhetési költségekkel rendelkező területeken dolgozó recepciósok általában magasabb fizetést kapnak emiatt. 

Egyes recepciósok adminisztratív asszisztensi feladatokat is vállalnak, ami szintén magasabb fizetéssel járhat.

2

recepciós munkakör típusai

Bár a recepciósok nem oszthatók szigorú kategóriákba, ezen a területen többféle munkakör létezik. Néhány a gyakori recepciós munkakörök közül:

  • front desk recepciós: feladata a recepció felügyelete és az irodába belépő látogatók elirányítása a találkozók helyszínére. Gondoskodik arról is, hogy a recepció rendezett legyen, és dekoratív elemekkel teheti barátságosabbá. 
  • vállalati recepciós: a recepció felügyelete és a vendégek eligazítása mellett, egy vállalati recepciósnak feladata az ügyvezető asszisztensek segítése is olyan ismétlődő feladatokban, mint például a hívások szűrése és a levelek kezelése. Emellett emlékeztetőket ír a vezetők nevében a munkatársaknak, és összefoglalja a különböző részlegek jelentéseit.
reception
reception
3

recepciósként dolgozni

Tudjon meg többet a recepciós munkakör mindennapjaiból: mik a feladatai, milyen a munkaidő beosztása és milyen karrierlehetőségei vannak. 

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy recepciósként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alább felsoroltak segíthetik recepciósként az indulást:

Hotel recepció
Hotel recepció

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy recepciós számára a munkavégzéshez:

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a recepciós munkakörrel kapcsolatban:

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.