milyen executive assistant-ként dolgozni?

Az executive assistant olyan irodai munkatárs, aki a szervezeten belül a magas beosztású vezetők munkáját segíti. Ebben a szerepkörben szorosan együttműködik az általa támogatott vezetőkkel, és megismeri személyes preferenciáikat. A vezetői asszisztenseket az különbözteti meg egy titkárnőtől vagy adminisztratív asszisztenstől, hogy kiknek tartozik riportálási kötelezettséggel. Egy executive assistant a vezérigazgatók, elnökök és igazgatósági tagok mellett dolgozik. Munkája személyesebb jellegű, ami sokszor megköveteli, hogy tisztában legyen a vezetője magánéletével is.

mit csinál egy executive assistant?

Az executive assistant mediátor is egyben: előkészíti  a vezetők beszédeit, prezentációit és fogadja a telefonhívásait. Munkája lehetővé teszi, hogy felettesei a napi adminisztratív  feladatok helyett a munkájukkal kapcsolatos alapvető követelményekre összpontosíthassanak. 

A belső irányelvekhez és emlékeztetőkhöz való közvetlen hozzáférése értékes információkat nyújt a vezetők számára, így útmutatást adhat a vezetőség tagjainak, és folyamatosan tájékoztathatja vezetőjét az új adatokról. 

tekintse meg a legújabb asszisztensi állásajánlatainkat.

megnézem
1

executive assistant átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt executive assistant. 

szeretné tudni, mennyit keres egy könyvelő? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet executive assistantként?

Egy executive assistant juttatási  csomagja attól függ, hogy milyen szintű támogatást nyújtanak, és milyen pozíciót töltenek be a szervezetben. Ha például egy  vezérigazgató melett dolgozik, akkor magasabb az elérhető fizetése, mint egy pénzügyi vezető vagy osztályvezető mellett dolgozó vezetői asszisztensnek. Ennek fő oka, hogy vezérigazgatói asszisztensként szenzitív, a vállalat számára kritikusan fontos adatokat kezel, amely feladatok ellátása további készségeket igényel. A tapasztalata is meghatározza a keresetét. Minél több éve dolgozik egy ügyvezetővel, annál értékesebbé válik számára. Azok a vezetői asszisztensek, akik kritikus szerepet játszanak egy felsővezető napi munkájában, igen magas kompenzációs csomagot kaphatnak.

2

executive assistant munkakör típusai

Egy executive assistant támogatja a vezetőket és a felsővezetőket az üzleti célok elérésében. Kisebb és nagyobb cégeknél is szükség van a munkájára és a szervezet méretétől függően az is előfordulhat, hogy akár több vezetőt is asszisztálnia kell. 

két nő beszélget az ablak mellett
két nő beszélget az ablak mellett
3

executive assistantként dolgozni

Egy executive assistant  dinamikusan  változó környezetben dolgozik, amely rugalmasságot és szervezettséget igényel, hogy lépést tudjon tartani az igényekkel. Ismerje meg egy ügyvezetői asszisztens feladatait és tipikus munkarendjét.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy executive assistant-ként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

inget és nyakkendőt viselő férfi, aki ablakba néz
inget és nyakkendőt viselő férfi, aki ablakba néz

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy executive assistant számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket az executive assistant munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.