milyen kategória menedzserként dolgozni?

A kategória menedzser elsődleges feladata a termék vagy szolgáltatás fejlesztésének és használatának elősegítése. Mivel egy adott termékkategóriát kezel, felelős a termékek promóciójáért és árazásáért. Ezenkívül stratégiákat dolgoz ki egy termékkategória marketing tevékenységének előmozdítására és az eladások növelésére.

A kategóriamenedzserek olyan új ötleteket is kutatnak, mint a kategóriák helyettesítő és kiegészítő termékei, a termék láthatóságának és bevételének javítása érdekében. Csapatokkal dolgozik a kutatási és fejlesztési szakaszokban, stratégiai marketingtervet dolgoz ki a vásárlói elkötelezettség és promóciók fokozása érdekében. Adatelemzésre támaszkodik, hogy megértse az értékes kategóriákra vonatkozó információkat, például az ügyfelek viselkedését és vásárlásait, és az információkat a növekedés ösztönzésére használja.

mit csinál egy kategória menedzser?

A kategória menedzser röviden összefoglalva kielégíti a fogyasztói és vállalati igényeket. Ez azt jelenti, hogy mélyreható ismeretekre van szüksége a célfogyasztóról, a preferenciáitól és a termékek vásárlási helyétől az adott korcsoport körben népszerű promóciós módszerekig. Időt szán a promóciós módszerek kutatására, amelyek megfelelnek a termékkategória célközönségének. Azt is megtervezi, hogyan vonzzon az árazással több eladást, hogy a kategória többi termékét is kedvezményekkel értékesítse.

tekintse meg a legújabb sales állásajánlatainkat.

megnézem
1

kategória menedzser átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt kategória menedzser. 

szeretné tudni, mennyit keres egy kategória menedzser? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet kategória menedzserként?

A kategóriamenedzser fizetése elsősorban a tapasztalatától és a végzettségétől függ. Javíthatja fizetési kilátásait,  ha tapasztalatot gyűjt komplex feladatkörben, széleskörű rálátást szerezve a szektorra és a teljes üzleti képre. Egy kategóriamenedzsernek sokrétű tapasztalattal kell rendelkeznie a munka különböző területein. Egyes munkáltatók a munka összetettsége alapján állapítják meg az alapfizetést. A vállalat mérete is befolyásolja a kereseti lehetőségeket, mivel a nagy multinacionális vállalatoknak megvannak az erőforrásai a magasabb fizetések és további juttatások biztosítására. A kisvállalkozások általában többletfeladatokat is hárítanak a kategóriamenedzserekre, ahol jobbára a bevételének függvényében tudják honorálni a befektetett munkát.

2

kategória menedzser munkakör típusai

A kategória menedzserek az alábbi területekre specializálódhatnak: 

  • Kiskereskedelmi kategória menedzser: idejét az árukészlet-kezelésre, árazási tervekre és vizuális áruelhelyezésre szenteli. Egyeztet a beszállítókkal annak érdekében, hogy optimális árakat biztosítson egy termékkategóriához. Feladata a hiányok azonosítása és hogy segítse a kiskereskedőnek kihasználni az új trendeket azáltal, hogy további polcokat biztosítsanak, és növeljék a gyorsan mozgó termékek láthatóságát. A kiskereskedelmi kategória menedzserek azt is biztosítják, hogy a megfelelő termék szortiment álljon rendelkezésre a fogyasztóknak.
  • Beszállítói kategória menedzser: feladata, hogy javítsa egy specifikus termékkategória teljesítményét különböző üzletekben. Módokat dolgozhat ki a polcrendszer és a elhelyezés maximalizálására, valamint elemzést végezhet a konkurens termékek teljesítményéről egy üzletben. A beszállítóknál dolgozó kategória menedzserek nagy része az időt az áruházakban a termékkategóriák elhelyezéséről tárgyalva töltik.
üzleti találkozó
üzleti találkozó
3

kategória menedzserként dolgozni

A kategóriamenedzser feladata a bevétel maximalizálása azáltal, hogy a megfelelő termékeket a megfelelő időben juttatja el a fogyasztókhoz. 

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy kategória menedzserként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

nő mosolyogva dolgozik az adatokon
nő mosolyogva dolgozik az adatokon

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy kategória menedzser számára a munkavégzéshez:

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a kategória menedzser munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.