milyen értékesítési igazgatóként dolgozni?

Az értékesítési igazgató nem csupán egy vezető, hanem egy motivátor és tervező is egyben. A feladata, hogy irányítsa az értékesítő csapatot és hatékony stratégiát dolgozzon ki az értékesítés növelésére. Emellett szorosan együttműködik a marketing osztályokkal, hogy kampányokat hozzanak létre, amelyek növelik a vállalat bevételét és ügyfélkörét. Mivel a felső vezetés igazgatói szintjén áll, teljes ellenőrzése alatt áll a vállalat költségvetésének értékesítési része.

mit csinál egy értékesítési igazgató?

Egy értékesítési igazgató létfontosságú minden olyan iparágban, amely nyilvános fogyasztásra szánt termékeket vagy szolgáltatást állít elő. Ez magába foglalja a vállalatról-vállalatra (B2B) és a vállalatról-fogyasztóra (B2C) irányuló üzleti kapcsolatokat is. Az értékesítési igazgató együttműködik más vezetőkkel, hogy a vállalat erősségeit részletes terveken keresztül promótálják.

Az értékesítési igazgató feladata az is, hogy más vezetői szintű kollégáival szorosan együttműködjön annak érdekében, hogy minden csapat ugyanazon az oldalon legyen az értékesítés fokozása terén. Például a marketing igazgatóval, hogy olyan javaslatokat dolgozzanak ki, amelyeket az értékesítési csapatokkal összehangolva használnak.

tekintse meg a legújabb sales állásajánlatainkat.

megnézem
1

értékesítési igazgató átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt értékesítési igazgató. Minden iparágban szükség van értékesítési igazgatóra, beleértve a kis- és középvállalkozásokat is. Ennek a nagy szükségletnek köszönhetően fizetése általában jóval meghaladja más szakmák átlagát.

szeretné tudni, mennyit keres egy értékesítési igazgató? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet értékesítési igazgatóként?

Az értékesítési igazgató fizetését befolyásolhatja a munkáltató mérete. Általában a kisebb vállalatok költségvetési kerete nem teszi lehetővé az átlagos fizetések feletti összegeket. Emellett az elhelyezkedés is szerepet játszik a fizetés tekintetében.

2

értékesítési igazgató munkakör típusai

Az értékesítési igazgatók különböző típusai léteznek a vállalati szükségletek és területek sokfélesége miatt. Néhány példa:

  • E-kereskedelmi vezető: Fókuszban az online értékesítési stratégiák kidolgozása és végrehajtása áll, az online piacokon való jelenlét optimalizálása érdekében.
  • IT értékesítési igazgató: Ez a pozíció a hardverek, szoftveralkalmazások vagy mindkettő értékesítésére és szolgáltatására összpontosít. Az informatikai termékek és szolgáltatások értékesítési stratégiáinak kidolgozása a fő feladat.
  • B2B értékesítési igazgató: Üzleti partnerekkel való kapcsolatokban jártas, és vállalatról vállalatra történő értékesítési stratégiák kialakításában és végrehajtásában tapasztalt szakember.

Ezek csak néhány példa az értékesítési igazgatói/vezetői pozíciók sokféleségére. Minden értékesítési igazgató más és más készségeket és szaktudást igényel az adott területen való hatékony munkához.

995.jpg
995.jpg
3

értékesítési igazgatóként dolgozni

Az értékesítési igazgatói pozícióban akkor lehet sikeres, ha növelni tudja a szervezet bevételét és ügyfélszolgálati szintjét. Stratégiai tervek kidolgozásával és hatékony motivációval ösztönözheti a vezetőket és értékesítőiket, hogy túllépjenek a megszokott feladatokon.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy értékesítési igazgatóként dolgozhasson, általában felsőfokú végzettség és széleskörű szakmai tapasztalat szükséges. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

Man and woman looking at chell phone. China. Primary colors: red and yellow.
Man and woman looking at chell phone. China. Primary colors: red and yellow.

Az értékesítési igazgatói pozíció elnyerése gyakran a piaci tapasztalatokon, eredményeken és szakmai kapcsolatokon is alapul. Az értékesítési igazgatók gyakran fejlődnek ki a vállalat belső értékesítési csapatából, először értékesítési pozíciókban szerezve tapasztalatokat, majd fokozatosan előrelépve a vezetői szintekre.

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy értékesítési igazgató számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket az értékesítési igazgató munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.