milyen karbantartóként dolgozni?

A karbantartó az épületrendszerek mechanikai vagy elektromos problémáit oldja meg. Ellenőrzi a problémákat különböző rendszerekben, és megoldásokat talál a károk javítására.

A karbantartók sok iparágban dolgoznak, hogy megfelelő állapotban tartsák a gépeket és berendezéseket. Rutin karbantartási eljárásokat és hibaelhárítást végeznek. Emellett gépészeti vagy elektromos problémákat is megoldanak a gyártási folyamatokban, támogató rendszerekben vagy berendezésekben. Felelősek egy létesítményért, például egy lakásért vagy irodaért, ahol ellenőrzi az épületeken belüli rendszereket.

mit csinál egy karbantartó? 

Minden vállalkozás versenyt fut az idővel, hogy maximalizálja a nyereséget. A karbantartó felelős a gyártási folyamatok állandó működésben tartásáért és a leállási idő minimalizálásáért annyira, amennyire csak lehetséges, hogy megakadályozza a termék minőségének és kimenetének romlását. A bevételkiesés megelőzésén túl elengedhetetlen a szerepe a cég megbízhatóságának növelésében.

tekintse meg a legújabb szakmunkás állásajánlatainkat.

megnézem
1

karbantartó átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt karbantartó. 

szeretné tudni, mennyit keres egy karbantartó? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet karbantartóként?

Egy karbantartó kompenzációs csomagja vállalattól függően változik, valamint attól, hogy mennyi tapasztalattal rendelkezik. A belépő szintű tapasztalat általában alacsonyabb fizetést vonz, de több mint öt év tapasztalattal javíthatja fizetési kilátásait. Ha nagy tapasztalattal rendelkezik karbantartó technikusként, átadható készségei lehetővé teszik, hogy magasabb fizetést kérjen és kapjon.

Ha nagy szervezeteknél dolgozik, akkor a jelentősebb vállalati erőforrások és a munkája összetettsége javíthatja fizetési kilátásait. A kis vállalatok korlátozott erőforrásokkal nem biztos, hogy megengedhetik maguknak a magas fizetéseket, itt azonban értékes tapasztalatot szerezhet, mivel valószínűleg az összes karbantartási feladatot ellátja.

2

karbantartó munkakör típusai

A karbantartók attól függően, hogy mivel foglalkoznak, az alábbi területekre szakosodhatnak: 

  • ipari karbantartó: ipari környezetekben dolgozik, mint a termelés vagy a gyártó létesítmények, ipari villanyszerelők támogatásával. Rutinszerű karbantartási feladatokat és teljes körű javításokat végez különféle gépeken. A feladat magában foglalja a gépészeti és elektromos problémák megoldását.
  • ingatlan karbantartó: lakó- és kereskedelmi épületek javítási és karbantartási feladatait látja el. A javítások magukban foglalják a vízvezeték, elektromos rendszer karbantartását, légkondicionáló rendszerek javítását és ács munkákat. Karbantartja az épületen belüli tűz- és biztonsági rendszereket is, feladata az épületrendszerek, például a tűzjelzők értékelése. Válaszol az épületben lévő bérlők jelentéseire vagy a helyszínen fellépő karbantartási problémákra.
  • flottakarbantartó: a fuvarozási és logisztikai ágazatban is dolgozhat karbantartó. A feladatköre az járműpark karbantartása és javítása. Megelőző karbantartást és általános javításokat is végez a közlekedési eszközökön.
kékgalléros munkás
kékgalléros munkás
3

karbantartóként dolgozni

A karbantartóként való munkavégzés erős technikai készségeket igényel, mivel ő felelős a berendezések és gépek karbantartásáért és javításáért. Ismerje meg a karbantartó szerepét és munkakörnyezetét.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy karbantartóként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

woman and man workers taking a break
woman and man workers taking a break

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy karbantartó számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a karbantartó munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.