milyen webfejlesztőként dolgozni?

A webfejlesztő különféle programozási nyelveket használ webes alkalmazások és webhelyek készítéséhez. Van, hogy a webdesigner készíti el a weboldal design-ját, és a webfejlsztő feladata, hogy megírja a kódot, amitől az weboldal formájában életre kel. Más esetekben ő is részt vesz a design kialakításában, és egyeztet is az ügyféllel, majd az ügyféligények alapján megtervezi az oldal funkcionalitását. 

Ő írja meg azt a kódot is, ami a webhely működését vezérli, gondoskodik arról, hogy a felhasználók könnyen navigálhassanak az oldalon, és a különféle funkciókat használni tudják. Például egy webshopnál a fizetési felületet, ahol a szükséges adatok megadását követően kifizetheti a felhasználó a kosár értékét, vagy a kapcsolatfelvételhez szükséges formot, vagy a hírlevél feliratkozást.

mit csinál egy webfejlesztő?

Egy webfejlesztő számára kulcsfontosságú, hogy ismerje a webszervereket és a technológiát, valamint a webfejlesztéséhez szükséges programozási nyelveket. A modern webhelyek létrehozásához használt kódolási nyelvek közé tartozik a HTML, a JavaScript és a HTML5.

A felhasználói felület fejlesztése mellett a webfejlesztő biztosítja, hogy az oldal technológiai szempontból naprakész legyen a frissítésekkel a funkcionalitás javítása érdekében. Például rendszeresen frissítenie kell a biztonsági protokollokat, és biztosítania kell, hogy a webhely minden funkciója működjön.

tekintse meg a legújabb IT állásajánlatainkat:

megnézem
1

webfejlesztő átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt webfejlesztő. 

A teljes juttatási csomag azonban függ a projektek összetettségétől és a munkával töltött időtől is, hiszen a túlórák is növelhetik azt. Egyes cégek bónuszokat és extra fizetett szabadságot is ajánlhatnak. Ha projektalapon végzi a munkáját, a fizetés a feladat összetettségétől függően változhat.

szeretné tudni, mennyit keres egy webfejlesztő? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet webfejlesztőként?

Egy webfejlesztő keresete számos tényezőtől függ, a földrajzi elhelyezkedéstől a vállalat méretén át a tanulmányokig és a meglévő tapasztalatokig. Kompenzációs csomagja gyakran az adott helyen érvényes fizetési rátáktól függ. A nagyobb városokban végzett munka jobb fizetést garantál a magas megélhetési költségek és a webfejlesztők iránti kereslet miatt. Még ha távolról is dolgozik, a tartózkodási helye akkor is is meghatározhatja a fizetést.

A fizetést befolyásolja a vállalat méretét is. A multinacionális cégek gyakran jóval összetettebb projekteket kínálnak és ezért többet is fizetnek, míg a kisebb, start-up vállalkozásoknak alacsonyabbak lehetnek a fizetései. A szaktudás és a tapasztalat szintén hatással van a kompenzációs csomagra. A junior szintű pozíciók az átlagosnál alacsonyabb fizetést kínálnak, de növelheti fizetését, ha magasabb egyetemi végzettséggel, vagy keresett, speciális tudással rendelkezik.

2

webfejlesztő munkakör típusai

Webfejlesztőként az alábbi munkakörökre specializálódhat: 

  • front-end fejlesztő: feladata a webhely elrendezésének és megjelenésének kialakítása és teljesítményének optimalizálása minden eszközön. Alkalmazásokat, grafikát és tartalmat integrál a felhasználói élmény javítása érdekében.
  • back-end fejlesztő: ő felelős a weboldal mögött lévő működésért, a keretrendszer kialakításától az adatbázisok kezeléséig. Megtervezi és lekódolja azokat a funkciókat, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a webhely különböző funkcióinak elérését és használatát.
  • full-stack fejlesztő: komplex webfejlesztést végez, a weboldal megjelenésétől annak funkcionális megvalósításáig. A full stack fejlesztők mind a front-end, mind a back-end oldalhoz értenek, így értékesek minden technológiai szektorokban.
  • java fejlesztő: Java programozási nyelv használatával kódokat ír weboldal, mobilalkalmazás, vagy akár vállalati szoftverek funkcióinak működéséhez. A legtöbb java fejlesztő back-end oldalon tevékenykedik, de mivel ez a programozási nyelv platform független, nem korlátozódik kizárólag erre a területre.
  • webmester: felelős a webhelyek frissítéséért és karbantartásáért. 
női és férfi kollégák dolgoznak együtt
női és férfi kollégák dolgoznak együtt
3

Webfejlesztőként dolgozni

A webfejlesztői munka magában foglalja a webhelyek létrehozását, a technikai szempontok kialakításától a megjelenésig és a funkcionalitásig. Nézzük, mik a feladatai, kikkel és hogyan dolgozik egy webfejlesztő. 

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy webfejlesztőként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

férfi ceruzával megjavítja a részleteket a képernyőn
férfi ceruzával megjavítja a részleteket a képernyőn

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy webfejlesztő számára a munkavégzéshez:

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a webfejlesztő munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.