A Randstad nemrég elvégzett felmérése kimutatta, hogy míg a vállalatok 89 százaléka egyetért azzal, hogy a digitális technológiába való befektetetés segít az üzleti célok hatékonyabb elérésében, 67 százalékuk úgy látja, hogy hiányoznak azok az erőforrások, amelyekkel digitális vezetővé válhatnának. A vállalatok többsége (60%) úgy gondolja, hogy ennek eléréséhez kiemelt fontossággal bírna a szervezeti felépítés újratervezése – és ez azt jelenti, hogy át kell gondolniuk, hogyan veszik fel és tartják meg munkavállalóikat. Ha szeretnél felkészülni a jövőre, olvasd el négy lépésünket arról, hogyan valósíthatsz meg egy jövőorientált, digitálisan megközelíthető tehetséggondozó módszert!

Készíts hiányelemzést!
Hogyan készíthetnéd fel vállalatod a jövőre, ha nem érted pontosan, a szakértelem mely erősségei és gyengeségei jellemzik alkalmazottaidat? Ilyenkor jól jöhet a készségek hiányelemzése. Ennek első lépése, hogy minden egyes alkalmazott esetében leltárt készítesz a készségeikről, felmérve pillanatnyi tudásukat és képességeiket. Ezután gondold át, milyen új technológiák használatára és egyéb digitális befektetésekre kerülhet sor vállalatodnál a jövőben! Vedd figyelembe, hogy magasan képzett emberi erőforrásnak is rendelkezésre kell állnia majd hozzá, ha a legtöbbet szeretnéd kihozni a befektetéséből. Minden iparágra igaz, hogy a jövőben valószínűleg megnő a kereslet a természettudományi, műszaki és informatikai terület középszintű szakemberei iránt. Tehát, mely területeken vagy a legjobban és legkevésbé felkészült?

A hiányok pótlására dolgozz ki stratégiát! A folyamat fárasztó lehet, de a megfelelő segítőtárssal olyan jövőorientált tervet dolgozhatsz ki, ami hatékonyabb betanítási és fejlesztési programokat is tartalmaz.

Használd ki az időtakarékos toborzó szoftver előnyeit!
Ha közép- vagy nagyvállalatnál dolgozol, és megüresedett pozíciókat online hirdetésekkel támogatod, akkor te is tudod, hogy a jelentkezők száma nem ritkán négy, vagy akár öt számjegyű is lehet. De hogyan tudna egyetlen HR-es ennyi jelöltet elemezni? Egy kifinomult jelentkezéskövető rendszer (ATS) segítségével, amit mi is használunk a Randstadnál, a HR-osztály azonnal kiszűrheti azokat a jelentkezőket, akik egyértelműen nem felelnek meg, és automatizálhatja a potenciális új alkalmazott keresésének folyamatát. Nyomon követhetők vele a jelöltek adatai, korábbi és jelenlegi pályázatai, önéletrajza, érdeklődési területe és még sok minden más. Egy ATS abban is segíthet, hogy automatizáljon és korszerűsítsen folyamatokat, például a betanítást vagy a tanulás és fejlesztést (L&D).
Ha egy feltörekvő startupnál vagy kisvállalkozásnál dolgozol, a Randstad segíthet az összes igényét kielégítő szoftveres megoldás megtalálásában.

Digitalizáld az interjúztatás folyamatát!
Néha a pozícióra ideális jelölt nem a szomszédban van. Kezdésként a digitális felmérések segíthetnek abban, hogy a fontos „hard és soft skillek” tesztelésével szűrd ki a legképzettebb jelölteket. Kínáld fel nekik a videokonferencia vagy telefonos interjú lehetőségét. Ezáltal megakadályozhatod, hogy lemaradj azokról a jelöltekről, akik már alkalmazásban állnak. Ezzel párhuzamosan arról is gondoskodhatsz, hogy a személyes interjúkra szánt értékes idősávokat a legnagyobb potenciállal kecsegtető jelölteknek tartsd fenn.

Működj együtt a digitális technológiában jártas toborzó kollégáddal!
A HR-vezetők kétharmada úgy gondolja, hogy döntő jelentőséggel bír a megfelelő toborzó vagy HR partner megtalálása, aki segít az átalakítási folyamat megvalósításában. A Randstad saját fejlesztésű megközelítése, amely a hiányzó készségek felmérésére koncentrál, a működés átalakulását eredményezte különböző iparágak vezető vállalatainál. Szakértői vagyunk azon digitális stratégiák tervezésének és megvalósításának, amelyek kitöltik egy szervezet hiányosságait.
Szeretnél részletesebb elemzést kapni arról, hogyan forradalmasíts digitális technológiával a szakemberek toborzását és megtartását? Nézd meg részletes, ingyenesen elérhető beszámolónkat!

Randstad_Atlanta-Kloubert-04-17_193.jpg
Randstad_Atlanta-Kloubert-04-17_193.jpg