milyen full stack fejlesztőként dolgozni?

A full stack fejlesztő a weboldalak és webes alkalmazások teljes fejlesztési folyamatán dolgozik, a kijelzőn megjelenő, front-end, valamint a weboldal működését biztosító back-end részen egyaránt. Mivel tevékenysége a webfejlesztés mindkét területére kiterjed, ismernie kell mind a back-end, mind a front-end oldalon használt programozási nyelveket.

mit csinál egy full stack fejlesztő?

Az alkalmazások felhasználói felületét is kezelő full stack fejlesztőként feladata a weboldalak és alkalmazások megjelenésének kialakítása a felhasználói élmény javítása érdekében. A full stack fejlesztő hozza létre az elrendezést a design alapján és biztosítja, hogy az minden eszközön maradéktalanul jelenjen meg és optimális sebességgel töltsön be, a weboldal vagy az alkalmazás használhatóságának érdekében. 

A munkakör része a front-end kialakítása mellett a back-end létrehozása is, amely funkciók lehetővé teszik a weboldal vagy az alkalmazás működését. Ő írja az adatbázisokkal, szerverekkel és alkalmazásprogramozási felületekkel kommunikáló kódot is, ezért tudnia kell kódolni a  back-end programozási nyelveken is és kezelni az adatbázisokat.

A legtöbb vállalat full stack fejlesztőkre támaszkodik a webhely front-end és back-end oldalát érintő hibák észlelésében. Sokoldalúsága döntő fontosságú az új technológiák webfejlesztésbe való beépítésében, mivel rámutathat az alkalmazás technikai oldalára és annak elrendezésére gyakorolt hatásra is.

tekintse meg legújabb IT állásajánlatainkat

 

megnézem
1

full stack fejlesztő átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt full stack fejlesztő.

Az alapfizetésen kívül a full stack fejlesztők különféle pénzbeli és nem pénzbeli juttatásokat is kaphatnak, például egészségbiztosítást, túlóradíjat, vagy extra fizetett szabadságot. Egyes vállalatok év végén bónuszokat és egyéb ösztönzőket is fizetnek.

Szeretné tudni, mennyit keres egy full stack fejlesztő? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

milyen tényezők befolyásolják egy full stack fejlesztő fizetését?

Egy full stack fejlesztő fizetése elsősorban az éppen futó projekttől és szakértelmétől függ. Bár nincs szükség formális képzésre ahhoz, hogy jó full stack fejlesztő lehessen valaki, a különböző programozási nyelvek ismerete bővíti a lehetőségeket és a kompenzációs csomagot. Ezen kívül a szakmai tapasztalat és a hivatalos iskolai végzettség megszerzése szintén emeli a fizetési sávot.

A cég mérete is befolyásolja a kereseti lehetőségeket. Egy kisebb vállalkozás esetén egy egyszerűbb weboldal létrehozása kevesebb munkát igényel, értelemszerűen alacsonyabb fizetéssel. A nagyvállalatok különféle funkciókat is építenek be weboldalaikba; ezért az ezzel járó munka jóval összetettebb, és hajlandóak is többet fizetni az elvégzett munkáért. Előfordul azonban, hogy egy kisebb cég is kínálhat átlag feletti fizetést, ha a feladat egy komplex rendszer fejlesztése.

2

full stack fejlesztő munkakör típusai

Full stack fejlesztőként a következő típusú webfejlesztési területekre is szakosodhat:

  • front-end fejlesztő: a front-end tervezésért felelős full stack fejlesztőként a weboldal vagy alkalmazás megjelenésén és a felhasználói élményen dolgozhat. Mivel a hangsúly a felhasználói felületeken van, kreativitását is használhatja a megjelenés és a funkcionalitás fokozására. Ugyancsak elengedhetetlen a weboldal minden eszközre való optimalizálása és sebességének optimalizálása.
  • back-end fejlesztő: feladata a webhelyet futtató és a front-end funkcionalitást lehetővé tevő kód létrehozása. Ezenkívül összekapcsolja a webhelyet az adatbázisokkal, hogy biztosítsa a megfelelő adatáramlást és a kérések pontos feldolgozását.
  • WordPress-fejlesztő: a WordPress platformokra szakosodott full-stack fejlesztő segíthet az ügyfeleknek egyedi blogok létrehozásában a platform különböző témáinak beépítésével és funkcióinak bővítésével.
Man looking serious, sitting at a kitchen table with tablet.
Man looking serious, sitting at a kitchen table with tablet.
3

full stack fejlesztőként dolgozni

Ha szereti a kódolást, élvezni fogja a full stack fejlesztői munkát. Nézzük, mik a full stack fejlesztő feladatai, kikkel dolgozik együtt és milyen a munkakörnyezete.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Néhány lehetséges út a full stack fejlesztővé váláshoz:

Man and woman having a laugh during a meeting in a meeting room.
Man and woman having a laugh during a meeting in a meeting room.

készségek

A következő készségekre lesz szüksége ahhoz, hogy full stack fejlesztői karrierjét elindítsa és fejlessze:

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a full stack fejlesztő munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.