milyen back-end fejlesztőként dolgozni?

A back-end fejlesztő informatikai területen dolgozik, az általa írt kód teszi lehetővé az adatcserét a szerverek, adatbázisok és a webhely felhasználói között. Feladata a back-end logikai felépítése és fejlesztése, a központi adatbázis karbantartása, amely biztosítja a weboldal front-end oldaláról érkező kérések teljesülését. Bár a back-end fejlesztő munkája nem látszik a felhasználó számára, mégis ez képezi a zökkenőmentes és felhasználóbarát élmény alapját. Integrálja a front-end elemeket a kliens- és a szerveroldal közötti zökkenőmentes működés érdekében.

mit csinál egy back-end fejlesztő?

A back-end fejlesztő egy weboldal vagy szoftveralkalmazás azon elemeit tervezi és módosítja, amelyeket a felhasználó soha nem lát. Ez azt jelenti, hogy a szoftver alapvető komponenseit és funkcióit építi fel, hogy lehetővé tegye a weboldal működését. Amikor például egy felhasználó kérést ad le a weboldalon (front-end oldal), a back-end feladata gondoskodni arról, hogy a program eljuttassa a kért információkat és adatokat. Emellett karbantartja a weboldal alapvető adatbázisát, és kezeli az alkalmazásprogramozási felületeket (API-kat). A szoftver- és adatbázis-kezeléshez olyan szerveroldali nyelvek ismerete szükséges, mint a Python, a Java és a Ruby.

A legtöbb back-end fejlesztő technológiai cégeknél dolgozik, akik weboldalakat és szoftvereket készítenek ügyfeleik számára. Miután megértették egy weboldal vagy alkalmazás üzleti követelményeit, programozási nyelvek segítségével fejlesztik le azok technikai vetületét.

tekintse meg a legújabb IT állásajánlatainkat

 

megnézem
1

a back-end fejlesztő átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt back-end fejlesztő. 

A back-end fejlesztői munka hosszú munkaidővel is járhat. Aki hajlandó vállalni a néha hektikus időbeosztást, annak a túlóradíjak és további juttatások is növelik a fizetését. Egyes vállalatok bónuszokat és egyéb juttatásokat, vagy például extra fizetett szabadságot kínálnak.

Szeretné tudni, mennyit keres egy back-end fejlesztői? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet back-end fejlesztőként?

A back-end fejlesztő bércsomagja a vállalat méretétől és a projekt összetettségétől függ. A kis induló vállalkozások a korlátozott erőforrások és a kis projektméretek miatt kevesebbet fizetnek, de lehetőséget kínálnak arra, hogy a sokrétű feladatvégzés fejlessze a dolgozók képességeit. A nagyvállalatok “korlátlan” erőforrásokkal rendelkeznek, és összetett projekteket kezelnek; ezért a bércsomag is tükrözi a többletfeladatokat. Emellett a nagy szervezetekben több fejlesztő dolgozik, ami lehetővé teszi a webfejlesztés bizonyos vetületeire való szakosodást. Az iskolai végzettség és tapasztalat szintén meghatározza a fizetési kilátásokat. Növeli a fizetést az is, ha felügyeleti szerepet vállal, vagy backend fejlesztők egy csoportját irányítja.

2

a back-end fejlesztő munkakör típusai

Íme néhány back-end fejlesztői szerepkör:

  • back-end mérnök: a back-end mérnök a szerveroldali szkriptek elkészítésével és a szerverek karbantartásával foglalkozik. Ez lehetővé teszi a front-end fejlesztők számára, hogy hozzáférjenek a webhely adatszerkezetéhez. Szerepe a projekt kreatív és innovatív vetületeire összpontosít.
  • solution architect: szoftvermegoldásokat tervez, feladata a kitűzött üzleti követelményeknek megfelelő informatikai rendszerek architektúrájának felépítése és megvalósítása.
Man smiling while working on code
Man smiling while working on code
3

back-end fejlesztőként dolgozni

A back-end fejlesztés során egy weboldalt a semmiből kell felépíteni, és ellenőrizni a működőképességét. A back-end technológiák zökkenőmentes működéséhez kivételes programozási készségekre és a részletekre való odafigyelésre van szükség.

4

szükséges tanulmányok és készségek

Egy back-end fejlesztőnek a következő végzettséggel kell rendelkeznie:

tanulmányok

Man looking into the distance
Man looking into the distance

készségek

A back-end fejlesztőnek a következő készségekkel kell rendelkeznie:

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a back-end fejlesztő munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.