milyen mobilalkalmazás fejlesztőként dolgozni?

A mobilalkalmazás fejlesztők különféle platformokra készítenek mobilalkalmazásokat, a tervezéstől a fejlesztésen át a megvalósításig. Az alkalmazások segítségével a felhasználók olyan egyszerű feladatokat hajthatnak végre, mint például e-mailek küldése és fogadása, egészséggel kapcsolatos adataik kezelése vagy akár online banki szolgáltatások ügyintézése.

Alkamazás fejlesztőként a legnépszerűbb platformokra készíthet alkalmazásokat, mint az iOS, az Android vagy a Windows. A fejlesztőnek legtöbbször optimalizálnia kell az alkalmazást, hogy minden eszközön működjön, ezért kulcsfontosságú, hogy ismerje a táblagépeken és okostelefonokon futó operációs rendszereket, hogy olyan szoftvert készítsen, amely magas szintű felhasználói élményt biztosít eszköztől vagy platformtól függetlenül.

mit csinál egy mobilalkalmazás fejlesztő?

A mobilalkalmazás fejlesztők UX és UI tervezőkkel dolgoznak együtt, hogy hasznos funkciókat és könnyen használható felületeket alakítsanak ki a készülő alkalmazásban, amelyek növelik a felhasználói élményt. Egyúttal gondoskodnak arról, hogy a design és a funkciók összhangban legyenek a felhasználók igényeivel.

Egy mobilalkalmazás fejlesztő szoftverfejlesztő cégeknek vagy mobilalkalmazásokat készítő játékfejlesztőknek dolgozik. A főbb platformokra, például Androidra és iOS-re készülő alkalmazásokon dedikált mobilfejlesztők dolgoznak, akik új alkalmazásokat készítenek, és folyamatosan frissítik és fejlesztik a már piacon lévő alkalmazásokat.

tekintse meg a legújabb IT állásajánlatainkat

 

megnézem
1

mobilalkalmazás fejlesztő átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt mobilalkalmazás fejlesztő. Az alapbéren túl különféle juttatásokat is kaphatnak, mint az egészségbiztosítás, cafeteria, vagy extra szabadnapok. Munkáltatótól függően év végi, féléves, vagy negyedéves bónuszokkal is kiegészülhet a juttatási csomag.

szeretné tudni, mennyit keres egy mobilalkalmazás fejlesztő? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet mobilalkalmazás fejlesztőként?

A projekt összetettsége és a munkáltató gyakran befolyásolja egy mobilalkalmazás fejlesztő fizetését. Például a legelterjedtebb platformokra való fejlesztésért, mint a Google Android és az Apple iOS, valószínűleg magasabb fizetéssel kalkulálhat. Az ezeken a platformokon való munkavégzéshez szükséges végzettség és tapasztalat szintén javítja fizetési kilátásait.

A több éves tapasztalat tehát szintén növeli az alapbért, ahogyan a munkavégzés helye is: a nagyobb városokban nagyobb a kereslet a mobilfejlesztők iránt, magasabbak a megélhetési költségek is, mint a kisvárosokban, így az alapfizetés is magasabb lesz.

2

mobilalkalmazás fejlesztő munkakör típusai

Egy mobilalkalmazás fejlesztő leggyakrabban az egyik (vagy mindkét) legelterjedtebb platformra specializálódik:

  • iOS fejlesztő: alkalmazásokat készít iOS-eszközökre. Az alkalmazások létrehozásához az iOS programozási nyelvet, a Swiftet és az Xcode fejlesztői környezetet használja. Az Xcode fejlesztőeszköz lehetővé teszi egy natív iOS mobilalkalmazás tervezését vizuális interface builder segítségével.
  • Android fejlesztő: Android alkalmazásfejlesztőként Android-alapú eszközökhöz hoz létre alkalmazásokat Java vagy Kotlin programozási nyelvek használatával. Az operációs rendszer rendelkezik egy fejlesztői környezettel (Android Studio), amely minden eszközt biztosít egy működőképes alkalmazás létrehozásához.
man standing holding smart phone
man standing holding smart phone
3

mobilalkalmazás fejlesztőként dolgozni

A mobilfejlesztői munka kreativitást és problémamegoldó készségeket igényel az alkalmazások létrehozásához és karbantartásához. Ismerje meg a mobilfejlesztők elsődleges feladatait és munkakörnyezetét.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy mobilalkalmazás fejlesztőként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

man sitting in bus, looking at mobile phone
man sitting in bus, looking at mobile phone

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy mobilalkalmazás fejlesztő számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a mobilalkalmazás fejlesztő munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.