milyen karbantartó mérnökként dolgozni?

A karbantartó mérnök feladata az ipari gépek és berendezések zavartalan működésének biztosítása, mérnöki koncepciók alapján. Feladatai közé tartozik a különböző típusú berendezések telepítése, javítása és karbantartása. Speciális eszközöket használva a karbantartó mérnökök figyelik és diagnosztizálják a géphibákat. A meghibásodások esetén az ő feladata a hibás berendezések helyreállítása és az optimális teljesítmény biztosítása.

mit csinál egy karbantartó mérnök?

A karbantartó mérnökök szakértői tudásukat stratégiai problémamegoldásra és a technikusok irányítására használják a rendszerproblémák megoldásához. Általában csak a jelentős telepítéseken és a kritikus gépek karbantartásán vesz részt. A többi időben vezetői feladatokat lát el. Egyes vállalatoknál azonban elvárás, hogy gyakorlati munkát is végezzen, például általános javításokat és karbantartási tevékenységeket.

A karbantartó mérnöki munka lehetőséget ad arra, hogy javítóműhelyekben vagy olyan vállalatoknál dolgozzon, amelyek gépek és berendezések karbantartásával foglalkoznak. A tanácsadó cégek mellett nagy gyárakban, gyártóüzemekben és különböző iparágakban dolgozhat, mint az autóipar, az olaj- és gázipar vagy elektronikai vállalkozásoknál.

tekintse meg a legújabb mérnöki állásajánlatainkat.

megnézem
1

karbantartó mérnök átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt karbantartó mérnök. Az alapbér mellett a karbantartó mérnökök további juttatásokban is részesülhetnek, például egészségbiztositás, közlekedési és lakhatási támogatás, vagy bónuszrendszer egészítheti ki a jutattatási csomagot.

szeretné tudni, mennyit keres egy karbantartó mérnök? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet karbantartó mérnökként?

A karbantartó mérnök kompenzációs csomagja a munkáltatótól és a feladatok összetettségétől függ. Például a nagy gyártóüzemeknek és gyáraknak összetett berendezéseik és gépeik vannak, amelyek speciális karbantartást vagy telepítést igényelnek. Ezért magasabb fizetést kínálnak, mivel összetett munkát végez, és folyamatosan rendelkezésre kell állnia a nap bármely szakában rendszerhiba esetén.

Képesítése és tapasztalati szintje szintén meghatározza a fizetését. A tapasztalt karbantartó mérnökök többet keresnek a készségeik és a gépek hibáinak és problémáinak kezelésében szerzett szakértői tudás miatt. A magasabb képesítéssel rendelkező karbantartó mérnökök vezetői szerepeket is betölthetnek, amelyek szintén magasabb fizetést biztosít.

2

karbantartó mérnök munkakör típusai

A karbantartó mérnöki terület különböző szakosodási területei:

  • gépészeti karbantartó mérnök:  A gépészeti karbantartó mérnök feladata a gépészeti rendszerek és berendezések telepítése vagy karbantartása ipari, kereskedelmi és lakossági környezetben. A gépek mechanikai és mozgó alkatrészeinek javítására összpontosít, mint például fogaskerekek kenése és motorok, szivattyúk cseréje.
  • karbantartási technikus: Karbantartási technikusként, a karbantartás és gépjavítás során végzi a gyakorlati munkát. Ide tartozik az eszközök szétszerelése a hibás és sérült alkatrészek eltávolításához, valamint az ellenőrzés, hogy a javítás sikeres volt-e.
woman operating machinery
woman operating machinery
3

karbantartó mérnökként dolgozni

Kíváncsi, hogy hogyan néz ki egy karbantartó mérnök munkanapja? Olvasson tovább, hogy megismerje a szakma tipikus feladatait és felelősségeit.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy karbantartó mérnökként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

man wearing cap, working in industrial setting
man wearing cap, working in industrial setting

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy karbantartó mérnök számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a karbantartó mérnök munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.