employer brand research 2022

ismerje meg a randstad employer brand research 2022-es kutatási eredményeit.

Randstad Employer Brand Research

2022

A Randstad Employer Brand Research a világ legátfogóbb, legmélyebb független munkáltatói márkakutatása, amely több ezer vállalat közül választja ki a legvonzóbb munkaadókat. A kutatás közel 163,000, a 18-64 éves korosztályból kikerülő válaszadó véleményét gyűjti össze 31 piac 5,944 vállalatáról. Magyarországon közel 7,800 fő vett részt a kutatásban. Az elemzés betekintést nyújt a potenciális munkavállalók munkahelyválasztási szempontjaiba és motivációiba. A 2000 óta végzett kutatást a Randstad nemzetközi kutatópartnere, a Kantar végezte. Az aktuális kutatás lekérdezése 2022 januárjában zajlott. A felmérés eredményei alapján ítélik oda évről évre a legvonzóbb munkáltatóknak járó Randstad Award díjakat.

látványos díjátadó gála.

2022. április 28-án kilencedik alkalommal, ezúttal látványos gálaesemény keretében mutattuk be a világ legnagyobb független munkáltatói márkakutatása, a Randstad Employer Brand Research magyarországi eredményeit és hirdettük ki a Randstad Award 2022-es hazai győzteseit. Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei eredmények szerint is az az IT-szektor munkaadói a legnépszerűbbek itthon, amelyet az üzleti szolgáltatási szektor (BSS) és a telekommunikációs ágazat követnek.  Továbbra is a fizetés, a munkahelyi légkör, valamint a vállalat pénzügyi stabilitása a legfontosabb munkahelyválasztási szempontok.

mire vágynak a magyar munkavállalók 2022-ben?

A kutatás rámutat, hogy Magyarországon a munkahelyválasztást befolyásoló legfontosabb tényezők rangsora szinte változatlan az elmúlt évekhez képest. A válaszadók számára a továbbra is a vonzó munkabér a legfontosabb.

Ismerje meg a magyar adatokat tartalmazó riportból, milyen egyéb tényezőket tartanak fontosnak a munkavállalók munkahelyválasztáskor.

tovább az eredményekhez

a legvonzóbb munkáltatók Magyarországon 2022-ben.

Magyarország legvonzóbb munkaadója: 

LEGO

A második díj:

Samsung

A harmadik díj: 

Mercedes

Randstad Employer Branding Research

különdíjak.

Legvonzóbb munkaadó – Pénzintézet: Magyar Nemzeti Bank

Legvonzóbb munkaadó – Energetika és közműszolgáltatás: Veolia Energia Magyarország

Legvonzóbb munkaadó – Gyógyszer- és vegyipar: TEVA

Legvonzóbb munkaadó – HORECA: Kempinski

Legvonzóbb munkaadó – Kiskereskedelem: Ikea

Legvonzóbb munkaadó – FMCG: Coca-Cola

Legvonzóbb munkaadó – Telekommunikáció: Telenor (Yettel)

Legvonzóbb munkaadó – Szállítmányozás és logisztika: WizzAir

Legvonzóbb munkaadó – Információ Technológia: Microsoft

Legvonzóbb munkaadó – Szolgáltatások: Szerencsejáték Zrt.

Legvonzóbb munkaadó – Üzleti szolgáltatások: Estée Lauder

Legvonzóbb munkaadó – Ingatlanfejlesztés: DVM Group

Legismertebb munkaadó: Tesco

Nívó díj: Magyar Telekom

Nívódíj – Hall of Fame

A „Hall of fame” az egyik legnagyobb kitüntetés, annak elismerése, hogy egy vállalat évek óta élvezi az ország valamennyi demográfiai csoportjának szimpátiáját. Adott vállalat akkor kerülhet be a Hírességek Csarnokába, ha öt éven belül negyedik alkalommal is sikerül elnyerni a Randstad Employer Brand Research díját.