Ha meg kellene nevezni, melyik az a terület, ami világszerte leginkább megragadja az emberek érdeklődését, mind a tevékenysége, mind az elérhető fizetések kapcsán, akkor az egyértelműen információs technológia, azaz az IT szektor. A mai erősen digitalizált gazdaságban kevés olyan területe van az életünknek, amit ne érintene a technológia. A napirendünk szervezésétől az ételrendelésen át a szórakozásig minden megoldható néhány kattintással. Nem csoda, hogy az IT szektor világszerte a munkavállalók állandó kedvence. 

A Randstad Employer Brand Research 2022-es eredményei szerint az emberek továbbra is nagyon pozitívan tekintenek az IT szektorra. A kutatás keretében ezért egy külön szektor riportban foglaljuk össze a szektor dolgozóinak véleményét is, hogy jobban megismerhessük, mi tesz számukra vonzóvá egy munkahelyet.  A munka tartalma alapján három dolgozói csoportot vizsgáltunk a szektoron belül: a technikusi munkakörben dolgozókat (IT területen operációban, vagy ügyféltámogatás területen dolgozók, telekommunikációs terület technikusai), az üzleti adminsztrációban dolgozók (IT managerek), valamint a fejlesztők és hálózati szakértők (szoftverfejlesztők, hálózat fejlesztők). 

az IT szakemberek megnyerésének és megtartásának legfontosabb tényezői.

A kutatás eredményei alapján az IT szektorban dolgozó valamennyi munkavállalónak világos elképzelése van arról, mit keres az ideális munkáltatóban: közel kétharmaduk (62%) tartja a bért és fizetést a legfontosabb értéknek. De nem csak a pénzügyi megfontolások tesznek számukra megnyerővé egy munkáltatót. A munka-magánélet egyensúlya és a munkahely biztonsága majdnem ugyanolyan fontos számukra, bár a fontossági sorrend az egyes dolgozói csoportok esetében eltér.

1./ amit az IT szektorban dolgozók szeretnének.

A fizetés és juttatások a legfontosabb ösztönző minden IT területen dolgozó számára (62%). Ezt követi a munka és magánélet egyensúlya, ami a második legfontosabb szempont számukra, amikor munkahelyet választanak. Területi összehasonlításban Európa IT dolgozói tartják fontosnak ezt a leginkább (64%). A munkahely hosszú távú biztonságát az IT szakemberek 58%-a tartja fontosnak – ami valamivel magasabb arány, mint a globális átlag (55%). A szakmai előmenetel lett a negyedik legfontosabb ösztönző (55%), ami egyben egyike annak az öt ösztönzőnek, melyek fontossága növekedni tudott idén (+1%). Ezt a szempontot egyébként a nők fontosabbnak tartják, mint a férfiak (60% az 53%-hoz képest). A kellemes munkakörnyezet pedig az ötödik legfontosabb szempont, az IT területen dolgozók 53%-a jelölte. Ez is fontosabb nők (61%) és az 55 év felettiek számára (66%). 

5 legfontosabb szempont munkahely választáskor IT területen
5 legfontosabb szempont munkahely választáskor IT területen

A dolgozói elvárásokat összevetve a munkáltatók által nyújtott lehetőségekkel, mutatkozik némi eltérés a dolgozók véleménye alapján. Az IT szektor munkáltatói különösen jók a munkahely biztonsága terén, így e téren találkoznak a dolgozók elvárásaival. A vonzó fizetés és juttatások szempontjából, ami az IT területen dolgozók számára legfontosabb elvárás volt, elég gyengére értékelték munkáltatóikat: a 10-es lista 9. helyére volt csak elég. 

elvárások a munkáltató felé IT szektor
elvárások a munkáltató felé IT szektor

A riportból kiderül az is, hogy az 5 legfontosabb szempont sorrendje a szektor különböző területein dolgozó szakemberek számára eltérően alakul. A technikusi munkakörökben dolgozók számára a vonzó bér és a munkahely biztonsága sokkal fontosabb, mint a munka-magánélet egyensúlya, ami azonban az IT üzleti adminisztrációban dolgozók számára a legfontosabb tényező lett. A fejlesztői munkakörökben dolgozók prioritási listája az egyetlen, amelyik megegyezik az IT szektor átlagával: a legfontosabb számukra a vonzó fizetés és ezt követi a munka-magánélet egyensúlya, az állás biztonsága, a karrierlehetőség és a kellemes munkakörnyezet.

2./ előmenetel.

A 2021-es világesemények fényében a munka tartalma és a karrier az IT területen dolgozók 50%-a számára fontosabbá vált. A helyi különbségeket is érdemes figyelembe venni, különösen Európában, ahol 28% értékelte többre a munka és a karrier fontosságát, de 22% számára csökkent ezek értéke. Az IT területen üzleti adminisztrációban dolgozók az ágazaton belül az összes szempont közül ezt értékelik a legtöbbre (59%).

A fejlődés lehetősége iránti igény erősen korhoz köthető, mivel a 18-34 év közöttiek  jellemzően sokkal fontosabbnak tartják ezt a tényezőt (57%). A nemek vonatkozásában a különbség mindössze 6%, a nők értékelték többre a karrierlehetőséget, mint a férfiak (54% a 48%-hoz képest).

Az IT-szektorban dolgozók jelentős többsége (79%) a szakmai előmenetelét nagyon fontosnak vagy fontosnak értékeli. Ahogy a munka tartalma, úgy az előmenetel fontossága is az ágazat üzleti adminisztrációjában dolgozók esetében a legmagasabb (91%).

Itt is szerepet játszik a kor, mivel a 35 évnél fiatalabbak 86%-a tartja az előmenetelt fontosnak az ennél idősebbek 64%-ához képest. 

Woman smiling while sitting behind her desk, screens displaying financial information.
Woman smiling while sitting behind her desk, screens displaying financial information.

3./ fontos a továbbképzés.

A kutatás eredménye alapján az IT szektorban dolgozók döntő többsége (83%) várja el munkáltatójától az át- vagy továbbképzés lehetőségét. Ez az eredmény nem meglepő, ha belegondolunk, hogy ez az a szektor, ami fénysebességgel változik, folyamatosan jelennek meg új igények, amikre megoldásokat kell szolgáltatni. Ehhez elengedhetetlen a naprakész tudás, ami a képzésekkel biztosítható. 

Ezzel szemben, csak a dolgozók 67%-a érzi úgy, hogy a munkáltatója tényleg ajánl ilyen lehetőséget. A mérleg azok irányába hajlik, akik fontosnak értékelték a képzést, hiszen az a 83%, aki ezt fontosnak tartja, azok nagyobb részének  valószínűleg ténylegesen van is lehetősége képzésre. 

Ez persze azt is jelenti, hogy 17% nem érzi, hogy van lehetősége képzésre, ami sajnálatos, hiszen a munkaerő 79%-a azt vallja, hogy nagyobb valószínűséggel marad a munkáltatójánál, ha az ajánl képzési lehetőséget. A munkáltatók által biztosított képzési lehetőség tehát az IT szakemberek esetében lehet egy olyan pont, ami segítheti a megtartásukat hosszú távon is. 

4./ a munka-magánélet egyensúlya és a rugalmasság kulcsfontosságú.

Az IT munkaerő, a világ többi munkavállalójához hasonlóan, a fizetést és juttatásokat tartja a legfontosabb szempontnak, amit az ideális munkáltató keresése során is figyelembe vesz. A kutatás eredménye alapján azonnal hozzá kell tennünk, hogy a munka-magánélet egyensúlya épp ilyen fontos az IT területen dolgozók számára, ezért az alkalmazottak megnyerése és megtartása érdekében erre kiemelt hangsúlyt érdemes fordítani.

Mivel a munka-magánélet egyensúlya az egyik legfontosabbnak értékelt ösztönző, lényeges megérteni, pontosan milyen egyensúlyra vágynak a munkavállalók. A két legfontosabb kritérium számukra az, ha minél többet dolgozhatnak távolról, és ezt a lehető legnagyobb rugalmassággal. Ezt a rugalmas munkavégzési lehetőséget várják el tehát az alkalmazottak a munkáltatójuktól. Sokatmondó, hogy az IT terület dolgozói általánosságban nagy figyelmet fordítanak arra, hogy jó egyensúlyt tartsanak fenn a munka és magánélet között. 

távmunka az IT szektorban
távmunka az IT szektorban

Az infokommunikációs szektor hatalmas változáson megy át, a vállalatoknak ezért a munkavállalók igényeinek megfelelően kell alakítaniuk munkáltatói értékígéretüket, ha azt szeretnék, hogy rájuk essen a dolgozók választása a munkaerőpiac ezen erősen kompetitív és dinamikus szektorában. Ha munkáltatóként meg tudják erősíteni a jelölteket és munkavállalóikat abban, hogy megvannak az erőforrásaink és tudásuk az innovatív működéshez az elkövetkezendő időkben, és alkalmazkodnak a dolgozói elvárásokhoz, akkor az IT szektor vállalatai továbbra is a legnépszerűbb munkahelyek közt lesznek a munkavállalók körében. 

Ismerje meg részletesebben a Randstad Employer Brand Research IT szektor riportjának eredményeit, töltse le ingyenesen a teljes riportot angol nyelven:

töltse le a globális adatok alapján készült IT szektor riportot angol nyelven.

letöltöm a riportot