milyen kisgyermekes anyukaként dolgozni a Randstadnál?

Megnyugtató a szervezet flexibilitása. A Randstad kiemelkedően rugalmas munkahelynek számít az időbeosztás és a jelenlét tekintetében. A rugalmas munkaidő és a home office lehetőség segítenek a családdal kapcsolatos teendők és a munka összehangolásában.

hogyan tartják naprakészen az ismereteiket a kisgyermekes anyukák, amíg gyesen vannak?

Az eltávolodás a szervezettől elkerülhetetlen, de a Randstad törekszik arra, hogy ez minél alacsonyabb mértékű legyen. A karácsonyi bulira a kismamák is hivatalosak, a Télapó ünnepségre pedig a gyerkőccel érkezhetnek, így több szervezett lehetőség is van találkozni a kollégákkal. A kismama hírlevél szintén segít a kismamáknak, hogy a szervezettel kapcsolatos legfontosabb hírek és újdonságok eljussanak hozzájuk.

a Randstad segített abban, hogy gyes után könnyebb legyen visszatérni a csapatba?

Igen, és ez a fokozatosság mindig nagy segítséget jelent.

a visszatérés során nyilván felmerülhet az update ismeretek megléte, avagy hiánya. Felkészültek-e erre a Randstadnál? Vannak olyan tréningek, amik segítenek a kisgyermekes anyukák reintegrációjában?

Az e-learning rendszerünk támogatja az ismeretek felfrissítését. Adott esetben lehetőség van workshopokra, és a tantermi képzéseinkhez is csatlakozhatnak. A csapat vezetője minden esetben egyénileg is foglalkozik a kismama visszaintegrációjával.

és mi vár a kisgyermekes anyukákra a cégnél, amikor visszatérnek?

Visszailleszkedést támogató csapatépítők, szakmai tréningek, emellett folyamatos tudás-frissítés és kiemelt figyelem a vezető részéről.

milyen rugalmas munkalehetőséget kínál a Randstad a kisgyermekes szülőknek? Hogyan alkalmazkodik hozzájuk a vállalat?

Részmunkaidőben és távmunkában várjuk vissza az anyukákat, az egyedi igényekhez is igyekszünk igazodni. A részmunkaidő heti néhány órás munkavégzéstől jellemzően a napi 4-6 órás részmunkaidős megoldásig terjed, a távmunka pedig heti 1-3 napos home office munkavégzést jelent.

mennyire jellemző a Randstadnál, hogy egy családban nem a feleség, hanem a férj megy gyedre, és ő tér vissza a munka világába?

A lehetősége fennáll, azonban erre még nem volt példa.

létezik olyan terület a Randstadnál, ahová különösen magas a gyesről érkezők száma?

A Recruitment Consultant pozícióba számos anyuka tér vissza, ezen a területen a legmagasabb a visszatérők aránya. Természetesen minden pozíciónkba rugalmas feltételekkel várjuk vissza az anyukákat, de figyelembe kell vennünk az adott munkakör sajátosságait, és a Recruitment Consultant pozíció a legrugalmasabb ilyen szempontból: már heti 20 órában, és részben home office-ból is teljesíthetők a feladatok.

mennyire jellemző a Randstadnál, hogy idegenkednek a több gyermekes szülők alkalmazásától, mert félnek, hogy a kolléga állandóan késni fog, és elkéri magát a gyermekei betegsége vagy a szülői értekezletei miatt?

Egyáltalán nem idegenkedünk ettől, ez sem a kiválasztási folyamat során sem a későbbiekben sem jelent előnyt vagy hátrányt. A kollégák között számos családos, kisgyermekes anyuka és apuka van, akik a rugalmas munkavégzési feltételeinknek köszönhetően össze tudják egyeztetni a munkahelyi feladatokat az otthoniakkal.

gyakori, hogy a szülők új szakmai készségeket sajátítanak el az otthon töltött időszak alatt? Mi a tapasztalat a Randstad dolgozóinál?

Vannak olyan kollégáink, akik az otthon töltött idő alatt valamilyen kapcsolódó képzésbe kezdenek. A kisgyermekes lét amúgy is egy új élethelyzet, így adja magát a döntési pont, hogy az anyukák a további szakmai életükkel kapcsolatban is akár új irányokat fogalmazzanak meg.

mennyi plusz szabadsággal rendelkeznek a gyermekes szülők?

Egy gyermek után 2, két gyermek után 4, kettőnél több gyermek esetén pedig összesen 7 nap pótszabadság illeti meg mindkét szülőt. A pótszabadság fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg gyermekenként további két munkanappal nő. A kedvezményre való jogosultság időtartama a gyermek(ek) születésétől a tizenhatodik életévük betöltéséig terjed.

Randstad_Atlanta-Kloubert-04-17_191.jpg
Randstad_Atlanta-Kloubert-04-17_191.jpg