milyen network engineer-ként dolgozni?

Egy network engineer biztosítja a hálózatokhoz való problémamentes csatlakozás lehetőségét a szervezetekben. Biztosítja az adatok, hívások, videók, hang- és vezeték nélküli hálózati szolgáltatások elérhetőségét. A munkája magában foglalja a teljes számítógépes hálózatok kialakítását és megvalósítását egy vállalaton belül. Biztosítja, hogy az összes hálózati rendszer megfelelően működik, minőségi hálózati infrastruktúrát, teljesítményt és biztonságot adva a végfelhasználók számára.

mit csinál egy network engineer?

A network engineer a hálózati rendszerek telepítése és kialakítása mellett figyeli a meglévő hálózatok működését. Felméri a hálózati problémákat, és megoldást talál a kapcsolat javítására. A kritikus rendszerek rutin karbantartását is elvégezheti. Ez magában foglalja a teljesítmény értékelését, valamint a hálózati problémák diagnosztizálását és javítását. A rendszeres karbantartás növeli a hálózat biztonságát a végfelhasználók számára. A network engineer ismeri a különféle hálózati eszközök típusait, járatos a különböző gyártók által fejlesztett technológiákban, ezen ismereteit pedig mindennapi feladatai során alkalmazza.

Egy sikeres hálózati rendszermérnöknek a felhőalapú technológiák, a programozás és a kiberbiztonság terén széleskörű ismeretekkel kell rendelkeznie. Munkáját nagyban megkönnyíti, ha jó elemző és problémamegoldó készségekkel is rendelkezik a szakmai tudás mellett. 

tekintse meg a legújabb IT állásajánlatainkat

megnézem
1

network engineer átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt network engineer. 

szeretné tudni, mennyit keres egy network engineer? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet network engineer-ként?

Egy network engineer fizetése a munka összetettségétől és a munkáltatótól függően változik. A szervezet mérete is befolyásolhatja a kompenzációs csomagot: ha például egy kis kezdő vállalkozásban dolgozik, valószínűleg kevesebbet fog keresni a minimális erőforrások miatt. Egy nagyvállalat valószínűleg többet fizet, mivel jelentősebb erőforrásokkal rendelkezik.

Az ágazat, amelyben tevékenykedik, befolyásolja a munkakör összetettségét, így a fizetést is. A tech vagy pénzügyi szektorban végzett munka általában összetettebb, a pénzügyi vállalatoknak komplexebb hálózatokra van szükségük adataik védelméhez, így ezek a munkakörök magasabb kereseti lehetőséget biztosíthatnak. A hálózati telepítések köre is befolyásolja a kompenzációs csomagot. Egyes cégeknél néhány részlegen, míg más szervezeteknél több fióktelepen kell telepíteni és karbantartani a hálózatot, így a nagyobb szervezeteknél magasabb lehet a fizetés is.

2

network engineer munkakör típusai

Az alábbi területek valamelyikén dolgozhat egy network engineer: 

  • cloud networking architect: egy cloud network architect előkészíti és támogatja a szervezet felhőalapú technológiára való átállását. Feladata a felhő struktúra kialakítása és a vállalati adatok migrációja. A felhőszolgáltatásokkal kapcsolatos problémákat is elháríthatja.
  • network security specialist: a hálózatbiztonsági szakértő a hálózat sebezhetőségeit keresi, és megelőzi a fenyegetéseket. Feladata a vállalat számítógépes hálózatát fenyegető veszélyek észlelése, megelőzése és megoldása. Folyamatosan értékeli a biztonsági intézkedéseket, és naprakész a legújabb fenyegetésekkel kapcsolatban, hogy a vállalat hálózata biztonságos maradjon.
  • wireless network engineer: feladata a vezeték nélküli berendezések telepítése és konfigurálása. Karbantartja a hálózatot és elhárítja a leállásokhoz vezető problémákat, szükség szerint frissíti az eszközöket.
  • VoIP mérnök: a VoIP (voice over internet protocol) lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy telefonhívásokat indítsanak, csevegjenek kollégáikkal és online találkozókat bonyolítsanak le. Feladata a VoIP hálózatok telepítése és karbantartása.
  • data centre networking specialist: hálózati szakértőként ő állítja be és tartja karban azt az adatközpontot, amely a szervezet adatait és alkalmazásait tartalmazza. Kezeli a számítástechnikai erőforrásokat és a hálózati infrastruktúrát az adatközpont biztonságának megőrzése érdekében.
man standing in bus
man standing in bus
3

network engineer-ként dolgozni

Egy hálózati rendszermérnök vállalati hálózati rendszereket telepít és tart karban. Ismerje meg részletesebben egy network engineer feladatait, munkakörnyezetét és karrierlehetőségeit!

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy network engineer-ként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz:

man in suit and tie, in office
man in suit and tie, in office

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy network engineer számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a network engineer munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.