milyen HR generalistaként dolgozni?

A HR generalista egy olyan HR munkatárs, aki akár minden egyes HR területtel foglalkozik. Ellentétben más HR munkatársakkal, akik egy bizonyos területre specializálódnak, a HR generalisták képesek kezelni bármely HR feladatot. Felveszi és belépteti az új munkavállalókat, nyilvántartja a munkaórákat, szabadságokat, beosztásokat és kezeli a fizetéseket, teljesítményértékelést végez és felügyeli a munkahelyi és munkavégzési szabályzatok betartását.

mit csinál egy HR generalista?

Ez a munka sokféle lehetőséget kínál, és kiváló választás azoknak, akik kiválóan teljesítenek a multitasking, kommunikáció és vezetés területén. Egyik nap interjúkat készíthet munkavállalókkal egy állítólagos munkahelyi szabálysértéssel kapcsolatban, másnap pedig adóbevallási űrlapokat tölt ki. Ahelyett, hogy napról napra ugyanazt csinálná, különböző készségeit használhatja más-más  területeken a siker érdekében.

Az HR generalisták többsége kisebb vállalatoknál dolgozik, amelyek egyetlen személyt szeretnének az HR osztályuk vezetésére. Lehetősége van azonban arra is, hogy nagyobb szervezet HR csapatának adott részlegén dolgozzon, ahol különféle munkaköröket tölthet be, és váltogathat a különböző feladatok között.

tekintse meg a legújabb HR állásajánlatainkat.

 

megnézem
1

HR generalista átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt HR generalista. Egy HR generalista fizetése általában attól függ, hogy milyen munkát végez. Különösen kisebb vállalatoknál, a HR generalisták a HR menedzser feladatait is ellátják. Ilyen esetekben a fizetésük lehet a bérskála felső végén.

szeretné tudni, mennyit keres egy HR generalista? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet HR generalistaként?

Egy HR generalista fizetését több tényező befolyásolja. Elsősorban a tapasztalat és a végzettség szerepelnek a legfontosabb tényezők között. Minél több tapasztalatot szerez valaki a HR területén, annál valószínűbb, hogy magasabb fizetést kaphat. Emellett magasabb fokozatú végzettség, főleg HR területről is előnyt jelenthetnek a fizetés szempontjából. A vállalat mérete is meghatározó, mivel a nagyobb vállalatok általában hajlandóak magasabb fizetéseket kínálni a HR generalistáknak, akik számos feladatot látnak el. Azok a HR generalisták, akik idővel szakosodnak bizonyos területekre, például munkaerő toborzásra vagy teljesítményértékelésre, szintén magasabb keresetekre számíthatnak.

A munkavégzés helye és a lakóhely is meghatározó tényező lehet a fizetés tekintetében. Nagyvárosokban és magas költségű régiókban általában magasabb fizetéseket kínálnak a HR generalistáknak a magasabb megélhetési költségek és a nagyobb verseny miatt. Az eredményes és kiváló munkát végző HR generalisták gyakran egyéb juttatásokat (pl. Cafeteria, egészségbiztosítás) és bónuszokat kaphatnak, ami tovább növeli a fizetésüket. 

2

HR generalista munkakör típusai

A munka általános jellegéből adódóan nincs sok HR generalista típus. Ehelyett a legtöbb generalista a HR-esek ugyanabba a tág kategóriájába tartozik, akik azonban egy kicsit mindent csinálnak. Ami megkülönbözteti a HR generalistákat, az a tapasztalatuk és a felelősségi körük. A junior HR generalisták általában segítséget nyújtanak a többi szakembernek egy nagy HR osztályon. A senior HR generalisták már magasabb fokú önállóság mellett, esetleg egy gyakornok által is támogatva dolgoznak. Dolgozhatnak önállóan, vagy akár más munkatársakat is felügyelhetnek.

multicultural people in a meeting
multicultural people in a meeting
3

HR generalistaként dolgozni

Ismerje meg jobban a HR generalista munkakört, mit csinál, milyen környezetben dolgozik, vagy épp milyen karrier kilátásai vannak. 

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Az emberi erőforrások területén való munkavégzéshez általában legalább felsőfokú végzettség szükséges. Az HR generalistáknak rendszerint emberi erőforrásokkal vagy kapcsolódó területtel kapcsolatos diplomával kell rendelkezniük. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

woman looking outside window, deep in thought
woman looking outside window, deep in thought

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy HR generalista számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a HR generalista munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.