milyen recruiterként dolgozni?

Mint recruiter, együttműködik a menedzserekkel és azonosítja a jövőbeli toborzási igényeket. Munkavállalói ajánlásokat, közösségi médiát és internetes kereséseket használ jelöltek bevonzására. Az HR (emberi erőforrások) területen megszerzett tanulmányi háttere vagy tapasztalata ideálissá teszi a jelöltek értékelésére, szűrésére és interjúztatására.

mit csinál egy recruiter?

A recruiter bevonzza és megnyeri a legjobb tehetségeket a vállalatának. Segít a szervezetnek erős tehetség bázist kiépíteni. Ehhez toborzási stratégiákat készít, majd dolgozik azok megvalósításán. Frissítenie kell a munkaköri leírásokat és előírásokat, amint azok változnak. A munkakörelemzést, amit végez, felhasználják a munkaköri követelmények és célok meghatározásához.

Előkészíti a toborzási anyagokat, online felületeket, adatbázisokat, álláshirdetéseket és főiskolai eseményeket használ új jelöltek felkutatásához. Szűri és interjúztatja ezeket a jelölteket, kiszűri azokat, akik nem felelnek meg a munkakörnek, és azonosítja a legjobb tehetségeket a szervezet számára.

A feladatai azonban túlmutatnak az új tehetségek vonzásán. Kiemelt szerepet játszik a szervezet beilleszkedési és integrációs folyamatában is. A HR szakemberekkel való munkája javítja a toborzási gyakorlatokat, toborzási riportjaira és statisztikáira és elemzési dokumentumaira támaszkodnak.

Közvetítőként működik a potenciális jelöltek és a vállalat között, célja a kapcsolatok építése a kiválasztási folyamat során, népszerűsíti a vállalatot, mint a munkavégzés lehető legjobb helyét.

tekintse meg a legújabb HR állásajánlatainkat.

 

megnézem
1

recruiter átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt recruiter. 

szeretné tudni, mennyit keres egy recruiter? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet recruiterként?

A fizetést nagyban befolyásolja a munkakör terjedelme, hogy milyen további felelősségekkel jár, illetve a megszerzett tapasztalat és az ismeretségi kör, ami nagyban befolyásolja az elhelyezések számát is. Sok helyen teljesítmény alapú a bérezés, így értelemszerűen az elhelyezések száma növelheti az alapfizetést.

Sok kezdő toborzó elsősorban jelöltek felkutatásával és első körös telefonos kapcsolatfelvétellel foglalkozik. A toborzók, akik kevesebb szakembert fellelhető területen dolgoznak, magasabb fizetésre számíthatnak. Például, ha IT területet támogatva toboroz, a kompenzációs csomagja magasabb, mint egy kiskereskedelmi vállalatnál dolgozó toborzónak. Általában a magas fizetésű iparágak, mint például a pénzügy, magasabb fizetéseket kínálnak a toborzóknak.

2

recruiter munkakör típusai

A recruiteri munka az alábbi területekre specializálódhat:

  • Vállalati recruiter: egy nagy vállalaton belül dolgozik, teljes munkaidős fizetésért. A feladata, hogy forrásokat találjon és szűrje a  jelölteket, akik megfelelnek a vállalaton belüli álláshirdetéseknek. A vállalati toborzók kézzelfoghatóbbak más toborzó típusokhoz képest, mivel a vállalatnak dolgoznak.
  • Kontingens recruiter: vagy sikerdíjas toborzó, akkor kap fizetést, amikor megtalálja a megfelelő jelöltet az ügyfeleiknek. Közvetítőként működnek a vállalat és az ügyfél között. Az ügyfelek skálája a nagyvállalatoktól kisvállalatokig mozoghat.
  • outplacement recruiter:  olyan alkalmazottaknak segít, akiket elbocsátottak a munkahelyükről. A vállalatok azért alkalmazzák, hogy a korábbi alkalmazottakat segítse az új pozíciókba való átmenetük során.
  • munkaerő közvetítő/ügynökségi recruiter: munkavállalókat toboroz egy munkaerő közvetítő cégnél, ami közvetítőként működik a vállalat és a munkavállalók között.
woman and man having a conversation
woman and man having a conversation
3

recruiterként dolgozni

A recruiter munkája során segít az embereknek felkészülni az állásinterjúkra, megmutatja nekik, hogyan készítsenek jó önéletrajzot és motivációs levelet, és hasznos tippeket ad, hogyan viselkedjenek az interjún. Az ügyfelekkel interjúkat készít, és eligazítja őket a munkajogban és az általános iparági ismeretekben.

csatlakozzon a Randstad csapatához recruiterként!

Kipróbálná magát recruiterként egy nemzetközi háttérrel rendelkező munkaerőközvetítőnél? Nézze meg aktuális lehetőségeinket.

megnézem
4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy recruiterként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz:

woman and man having a conversation
woman and man having a conversation

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy recruiter számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket az ipari mérnök munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.