mit csinál egy pénzügyi elemző?

A pénzügyi elemző egyéneket vagy vállalkozásokat segít jövedelmező befektetési lehetőségek megtalálásában. Ismernie kell az ágazatot, a piaci trendeket és pénzügyi adatokat a folytonos növekedést nyújtó legjobb stratégia megtalálásához. A pénzügyi elemző feladata a gazdasági trendek, a pénzügyi információk és az üzleti események elemzése.

Pénzügyi elemzőként befektetési cégeknél vagy pénzintézeteknél, például bankoknál dolgozhatunk. Továbbá multinacionális vállalatoknak is szükségük van belső pénzügyi elemzésekkel foglalkozó kollégákra, hogy figyeljék a befektetési stratégiákat és minimalizálják a veszteséget. 

Mivel pénzügyi modelleket kell készíteni adatelemzés és előrejelzés céljából, fontos a különféle elemző és portfólió építő statisztikai szoftverekben való jártasság. Ezek az eszközök segítenek figyelemmel kísérni a múltbéli és jelenlegi pénzügyi információkat, és becslési modelleket alkalmaznak annak megítélésére, hogy egy befektetési ügylet működőképes-e.

tekintse meg a legújabb pénzügyi állásajánlatainkat

 

megnézem
1

a pénzügyi elemző átlagos fizetése

A pénzügyi elemzői fizetések széles skálán mozognak attól függően, hogy milyen mértékű tapasztalattal és szakmai tudással rendelkezik. Több évnyi tapasztalattal és az új szakmai trendek folyamatos elsajátításával magasabb fizetésre lehet lehetőségünk. Az adott munkakör és szakterület is befolyásolja a bércsomagot: például a tőkepiaci elemzők a magánszférában többet keresnek, mint a kormány alkalmazásában álló kincstári elemzők. A magánvállalatok jellemzően jobban fizetnek és több jutalékot biztosítanak, mint a közszféra. A földrajzi elhelyezkedés is befolyásolja a fizetést.

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt pénzügyi elemző, egy befektetési elemző, vagy akár egy kincstári elemző.

Szeretné tudni, mennyit keres egy könyvelő? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor
2

a pénzügyi elemző munkakör típusai

Leggyakrabban az alábbi munkaköröket töltik be pénzügyi elemzők:

Woman and man talking. India. Primary color: yellow.
Woman and man talking. India. Primary color: yellow.
3

pénzügyi elemzőként dolgozni

A pénzügyi elemző feladatai közé tartozik hogy az ágazati adatok és különböző gazdasági modellek felhasználásával előre jelezze és elemezze a befektetések teljesítményét.

4

szükséges tanulmányok és készségek

Az alábbi végzettségek bármelyike lehet kiindulás pénzügyi elemzői képesítéshez:

home office
home office

készségek.

Az alábbi tudásalapú és személyes készségekre van szükség a pénzügyi elemző álláshoz: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a pénzügyi elemző munkakörrel kapcsolatban:

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.