tartson lépést a technológiai fejlődéssel - minden, amit tudnia kell képzés, átképzés és továbbképzés témában.

Néha úgy tűnik, hogy a világ gyorsabban változik, mint valaha. Úgy tűnik, hogy minden héten új technológiát, alkalmazást, trendet vagy munkamódszert hoznak létre, ami elavulttá teszi a dolgozók tudását. A vállalatnak fel kell készülnie ezekre a változásokra.

A vállalkozások általában a saját iparágukban bekövetkező változásokat észlelik, és új munkatársakat vesznek fel, hogy kezelni tudják őket, ha az eddigiektől különböző készségekre lenne szükségük. Ez azonban sok ágazatban már nem lehetséges a folyamatos és rendkívül gyors ütemű változások következtében.

Tehát mit tehetnek a vállalkozások annak érdekében, hogy lépést tudjanak tartani a gyors változásokkal? Az egyik lehetséges megközelítés az, hogy elkezd a dolgozói jelenlegi képzettségére, továbbképzésére és átképzésére összpontosítani. Ez lehetővé teszi a munkaerő átalakítását a vállalaton belül anélkül, hogy bárki újat kellene felvennie, lehetővé téve, hogy jobban megfeleljen a modern üzleti kihívásoknak Ön és a munkatársai is.

képzés.

A világ minden táján az iparágak szembesülnek a megfelelő készségek hiányával. Becslések szerint Franciaországnak 80 000 további informatikai és elektronikai dolgozóra lesz szüksége, mint amennyit 2020-ig el lehetne érni, míg az USA 250 000-zal kevesebb adatkutatót foglalkoztat, mint amennyire szüksége van. Az Egyesült Királyságban az emberek 23 százaléka nem rendelkezik alapvető digitális készségekkel annak ellenére, hogy az összes új munkahely mintegy 90 százaléka ezt igényli.

Szóval mi a megoldás? Az egyik lehetőség a szervezet meglévő munkaerejének képzése. Ez megakadályozza, hogy szakembereket kelljen keresnie, és hozzáadott értéke az is, hogy a munkavállalókra ösztönzően hat, szívesebben a cégüknél maradnak így a fejlődésük érdekében.

Ehhez meg kell változtatnia a hozzáállását, amikor a új munkaerő toborzására kerül a sor. A vállalkozásoknak arra kell összpontosítaniuk, hogy olyan szakembereket vegyenek fel, akik képesek a fejlődésre, és olyan tulajdonságokra lesz szükség, mint a lelkesedés, a tanulási képesség és a proaktivitás.

átképzés.

Mivel a technológia és a digitális világ változik, néhány munkahely kevésbé lesz releváns, míg mások hirtelen kulcsfontosságúvá válnak. Csak nézd meg a cryptocurrency és az ehhez kapcsolódó munkahelyek gyors emelkedését. A vállalatok folyamatosan küzdenek azzal, hogy az embereket olyan technológiák használatára ösztönzik, amelyek csak most kerültek előtérbe.

Ennek egyik módja a munkaerő átképzése. Ha tehetséges alkalmazottakkal rendelkezik, de a szakterületük egyre kevésbé releváns, ne hagyja elavulni a tudásukat, segítse őket az átképzésben. Ez a megoldás mindkét fél számára jövedelmező, Önnek nem kell időt és energiát fordítani az új tehetségek felvételére, a munkavállaló pedig egy piacképes szaktudással folytathatja munkáját.

továbbképzés.

Egy másik dolog, amire a vállalatoknak fel kell készülniük, a továbbképzés szükségessége. Az átképzéssel ellentétben a továbbképzésnél a munkavállaló a saját szakterületén marad, de megtanulhatja a legfrissebb eszközök használatát, megismerheti a legfrissebb innovációkat.

Ez több okból is szükségszerű, különösen azért, mert szüksége lesz egy tehetséges vezetői csapatra, akik ismerik a legújabb technológiákat és trendeket, amelyek ismeretével jobban átláthatja, hogy dolgozóinak milyen további képzésekre vagy esetleg átképzésre lesz szüksége a jövőben ahhoz, hogy versenyképesek maradjanak. Tehát érdemes azonosítania első körben azokat a munkavállalókat, akik a legnagyobb potenciállal rendelkeznek, és felajánlani számukra azokat a képzéseket, amelyekre szükségük lesz a vezetővé váláshoz.