milyen telefonos értékesítőként dolgozni?

A telefonos értékesítő elsődleges célja, hogy a meglévő vagy potenciális ügyfelek számára, telefonon értékesítse a cég termékeit vagy szolgáltatásait, és ezáltal növelje a bevételt. Ehhez kiemelkedő tárgyalóképességgel és alapos termékismerettel kell rendelkeznie. A termékek értékesítése mellett hirdetéseket készít és tájékoztatja az ügyfeleket az elérhető kedvezményekről.

Az értékesítésből származó bevételek generálása mellett a telefonos értékesítő kezeli az ügyfélfiókokat, és folyamatos kapcsolatot tart fenn a cég ügyfeleivel, a jövőbeli együttműködés és a cég pozitív megítélése érdekében. Feladata, hogy emlékeztesse ügyfeleit rendeléseik megújítására, vagy tájékoztassa őket az aktuális ajánlatokról. 

mit csinál egy telefonos értékesítő?

Sokszor összetévesztik a telefonos értékesítést a telemarketinggel, pedig két különböző dologról van szó. A telefonos értékesítők a folyamatos árusításra összpontosítanak és támogatják a személyes értékesítési képviselőket, időpontokat egyeztetve velük. A telemarketing szélesebb spektrumot ölel fel, telefonhívásokkal érdeklődést generál, lead-eket hoz létre és ügyfél-visszajelzéseket gyűjt. A telemarketingesek értékesítési lehetőségeket teremtenek, míg a telefonos értékesítők ezeket konvertálják eladássá és visszatérő vásárlókká.

tekintse meg a legújabb sales állásajánlatainkat

megnézem
1

telefonos értékesítő átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt telefonos értékesítő. Az alapfizetésen felül legtöbbször teljesítményalapú bónuszokkal is lehet számolni, mely elérése a kitűzött célok, sikeres értékesítések vagy új ügyfelek megszerzésekor teljesül. Emellett előfordulhatnak egyéb juttatások is. 

szeretné tudni, mennyit keres egy telefonos értékesítő? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet telefonos értékesítőként?

Egy telefonos értékesítő fizetése számos tényezőtől függ. A régiós bérkülönbség miatt a fővárosi munkaerő számára általában magasabb bér és juttatási csomag érhető el, mint a kisebb városokban vagy vidéken. Az iparág és szektor is befolyásolja a fizetést és hatással van a kapott bónuszokra is, illetve a jelenlegi piac felvevőképessége arra a termékre/szolgáltatásra, amelyre értékesítik. 

Magasabb bevételre lehet számítani fizetésen felüli jutalékrendszerben, amennyiben valaki tehetségével és kitartásával sok üzletet köt, és sok potenciális lead-et generál. Ha a jutalékokat nem korlátozzák, a fizetése jelentősen növekedhet. A végzettség néhány esetben  emelheti a fizetést, mivel így nagyobb eséllyel tölthet be szakértői értékesítési munkaköröket, amelyek magasabb fizetéssel járnak, de nem ez az elsődleges szempont a bérek meghatározásában.

2

telefonos értékesítő munkakör típusai

Mint telefonos értékesítő, általános feladatokat végezhet, vagy specializálódhat konkrét területekre, például:

  • Outbound telefonos értékesítő: feladata, hogy telefonon keresztül kapcsolatba lépjen potenciális ügyfelekkel, és felkeltse az érdeklődést a cég terméke vagy szolgáltatása iránt. Felveszi a kapcsolatot az  érdeklődőkkel, hogy létrehozza az üzletet, ismertesse őket az elérhető termékek vagy szolgáltatások részleteiről, vagy segítsen nekik a vásárlási folyamatban.
  • Inbound telefonos értékesítő: szerepe az, hogy hívásokat fogadjon olyan leendő ügyfelektől, akik további információt szeretnének a cég által  értékesített termékekről. A meglévő ügyfelek is hívhatják, hogy rendelést adjanak le  vagy érdeklődjenek a vásárlásukkal kapcsolatban. 
két kolléga beszélget
két kolléga beszélget
3

telefonos értékesítőként dolgozni

Ismerje meg jobban, milyen telefonos értékesítőként dolgozni,hogyan épülnek fel mindennapi feladataik és munkaidejük. 

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

két férfi beszél és mosolyog
két férfi beszél és mosolyog

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy telefonos értékesítő számára a munkavégzéshez:

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a telefonos értékesítő munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.