milyen személyi asszisztensként dolgozni?

A személyi asszisztens egy ügyvezető vagy menedzser adminisztratív munkáját támogatja. A többi adminisztrációs asszisztenstől eltérően azonban személyes feladatokat is ellát a felsővezető nevében. Egy személyre összpontosít, és segít neki a rutinjában. A személyi asszisztensek a vezetők első számú kapcsolattartói a többi alkalmazottal. Ők közvetítik a vezetők információit a csapat felé.

mit csinál egy személyi asszisztens?

A személyi asszisztens feladata, hogy a vezető helyett elvégezze az ismétlődő, rutin feladatokat, hogy ő a stratégiai feladatokra koncentrálhasson. A menedzser nevében telefonhívásokkal foglalkozik és e-mailekre válaszol. Emellett információkat továbbít és rangsorolja a levelezést. Kezeli a naptárakat, és szervezi a megbeszéléseket és találkozókat, hogy biztosítsa a vezető vagy menedzsere elérhetőségét.

A személyi asszisztens dolgozhat vállalatnak, de dolgozhat magánszemélynek is, hogy segítsen neki megszervezni a napirendjét. Amikor egy magánszemélynek dolgozik, megtervezi a szakmai és személyes rutinjait. Feladatai kiterjednek a munkáltatója otthoni és magánéletének fenntartására, például az adófizetés biztosítására, takarítók és otthoni alkalmazottak alkalmazására, valamint a találkozókon való részvétel biztosítására.

Akár magánszemélynek, akár vállalatnak dolgozik, a szerepkör rendhagyó munkaidőt igényel, attól függően, hogy a vezetőnek milyen szintű támogatásra van szüksége. A személyi asszisztensként végzett munka kiváló időgazdálkodási és szervezési képességeket igényel.

tekintse meg a legújabb asszisztensi állásajánlatainkat.

megnézem
1

személyi asszisztens átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt személyi asszisztens.

szeretné tudni, mennyit keres egy személyi asszisztens? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet személyi asszisztensként?

A személyi asszisztensek fizetése számos tényezőtől függ, az iparágtól kezdve a végzettségen át a munkatapasztalatig. A pozíció összetettsége, a referenciái, készségei és tapasztalata mind befolyásolják a keresetét. 

A munkavégzés helye szintén hatással van a kereseti lehetőségeire. A nagyobb városokban a személyi asszisztensek fizetése általában magasabb a nagyobb kereslet és a magasabb megélhetési költségek miatt. A vidéki településeken végzett munka általában alacsonyabb kompenzációs csomaggal jár.

2

személyi asszisztens munkakör típusai

Az asszisztensek, köztük akár a személyi asszisztensek is, az alábbi területeken dolgozhatnak:

  • Adminisztratív asszisztens : adminisztratív támogatást nyújt a vezetőknek és az irodai dolgozóknak.  Kezeli a telefonhívásokat és elvégzi az irodai feladatokat, hogy biztosítsa annak  zökkenőmentes működését.
  • Felsővezetői/ügyviteli asszisztens: az ügyviteli asszisztensi feladatkör, habár nagyon hasonlít a személyi asszisztenséhez, a kettő mégis különbözik. Az ügyviteli asszisztensek elsősorban a vállalatok működéséhez nyújtanak komplex, adminisztratív támogatást, míg személyi asszisztensként a vezető magán jellegű asszisztenciája hangsúlyosabb.  
  • Ügyvezetői asszisztens: az ügyvezetői asszisztens egyfajta operatív ügyintézőként támogatja a vállalat legfelső szintű vezetőit. Az alapvető asszisztensi feladatok mellett nagyobb hatáskörrel rendelkeznek. Ismerik az üzlet minden szereplőjét, és tanácsokkal látják el a vezetőket, valamint riportálási feladatokkal is kiegészül a feladatkörük.
mosolygó férfi az íróasztalnál, laptoppal és bögrével
mosolygó férfi az íróasztalnál, laptoppal és bögrével
3

személyi asszisztensként dolgozni

Ha dinamikus karrierre vágyik, és egy vállalat legfelsőbb vezetőivel szeretne együtt dolgozni, érdemes megfontolnia, hogy személyi vagy vezetői asszisztensként dolgozzon. Ebben a pozícióban a döntéshozatali képességei kihívások elé lesznek állítva. Egy személyi asszisztens feladata ugyanis, hogy munkáltatója ütemtervét betartassa. Emellett a vállalat munkatársaival, ügyfeleivel és beszállítóival is rendszeresen együtt kell dolgoznia különböző projektek és események kapcsán.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy személyi asszisztensként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alább felsoroltak segíthetik személyi asszisztensként az indulást:

férfi sétál kint
férfi sétál kint

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy személyi asszisztens számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket a személyi asszisztens munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.