milyen ipari villanyszerelőként dolgozni?

Az ipari villanyszerelő a gyártási folyamat során diagnosztizálja az elektromos hibákat, ehhez diagnosztikai berendezéseket használ, hogy minimalizálja az állásidőket. Az elektromos rendszerek alapos ismerete szükséges a hibák azonnali kijavításához. Ipari villanyszerelőként fontos, hogy értse az elektromos rendszerek tervrajzait és műszaki rajzait, valamint az elektromos kód specifikációit.

Ha egy létesítmény elektromos rendszerének felújításra van szükség, ő telepíti és teszteli azt annak érdekében, hogy biztonságos és használható legyen. Új épületekben is telepít rendszereket, ahol még nincs elektromos vezetékezés. Ha egy ipari épületben elektromos hibák lépnek fel, javítja a berendezéseket és kideríti a probléma okát. Folyamatos karbantartási és javítási szolgáltatásokat biztosít, hogy minden zavartalanul működjön.

mit csinál egy ipari villanyszerelő?

Az ipari villanyszerelők nagy léptékű villamossági projekteken és bonyolult elektromos rendszereken dolgoznak. Általában nagy áramtermelő állomásoknál vagy napenergia-termelő létesítményeknél dolgoznak, de néhány ipari villanyszerelő az autóiparban, például az autógyártásban is tevékenykedik. Azok a vállalatok, amelyek nagy gépeket használnak termékeik gyártásához, szintén alkalmaznak ipari villanyszerelőket, hogy elkerüljék az elektromos rendszerek hibáiból eredő leállásokat. Ennél fogva bármilyen gyártási területen dolgozhat.

tekintse meg a legújabb szakmunkás állásajánlatainkat.

megnézem
1

ipari villanyszerelő átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt ipari villanyszerelő.

szeretné tudni, mennyit keres egy ipari villanyszerelő? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet ipari villanyszerelőként?

A tapasztalati szint és a képesítések határozzák meg a kompenzációs csomagot. Az tanulók alacsonyabb fizetéssel számolhatnak, mivel kevesebb tapasztalattal és képesítéssel rendelkeznek. Azonban a mester ipari villanyszerelők magasabb fizetést kaphatnak szakértelmük és tapasztalatuk miatt. Az is befolyásolja a fizetést, hogy hány órát dolgozik, a részmunkaidő értelemszerűen alacsonyabb fizetést von maga után, mint a teljes munkaidő. A túlóradíjak is lehetővé teszik, hogy többet keressen.

Néha a lakóhely is befolyásolja a fizetést a változó kereslet és megélhetési költségek miatt. Egy nagyvárosban való munkavégzés javíthatja a fizetési kilátásokat, mivel a munkáltatók a megélhetési költségeket is figyelembe veszik a fizetés kiszámításakor.

2

ipari villanyszerelő munkakör típusai

A tapasztalati szinttől függően az alábbiak szerint lehet tipizálni a munkakört:

  • tanuló ipari villanyszerelő: képzés mellett dolgozik, hogy szakmai tapasztalatot szerezzen az elektromos rendszerek területén. A legtöbb munkáltató fizetést biztosít erre az időszakra is, azonban csak minimális, támogató munkát végez.
  • szakipari villanyszerelő: a tanulói időszakot követően szakipari villanyszerelővé válik. Elektromos berendezések javítását, karbantartását és telepítését végzi a szakértelme szerint. Egy felügyelő utasításait követi, és gondoskodik a munkahelyen betartott biztonsági intézkedésekről.
  • mester ipari villanyszerelő: amikor elegendő órát dolgozott szakipari villanyszerelőként, mester villanyszerelővé léphet elő. Feladata a különböző feladatok felügyelete és a szakipari villanyszerelők képzése. Ezenkívül önálló vállalkozást is indíthat szakemberként.
férfi mosolyogva, ipari környezetben
férfi mosolyogva, ipari környezetben
3

ipari villanyszerelőként dolgozni

Ipari villanyszerelőként való munkavégzés jelentős felelősséggel jár. Ugyanakkor magas fizetést és jó munkahelyi biztonságot is kínál. Ismerje meg jobban mit csinál egy ipari villanyszerelő, kikkel dolgozik és milyen karrierlehetőségei vannak.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Ahhoz, hogy ipari villanyszerelőként dolgozhasson, szükséges szakmai ismeretek elsajátítása is. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

ipari környezetben dolgozó férfi
ipari környezetben dolgozó férfi

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy ipari villanyszerelő számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket az ipari villanyszerelő munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.