milyen eladóként dolgozni?

Egy eladó közvetlen kapcsolatban áll az ügyfelekkel, általában egy fizikai helyszínen, egy üzletben. Munkája során az egész vállalatot képviseli, ez azt jelenti, hogy udvariasnak kell lennie, kedvesnek kell maradnia, amikor stresszes a helyzet, és türelmesnek kell maradnia akkor is, ha egy ügyfél panaszt tesz. Az értékesítési munkatársak sokszor nagy nyomásnak vannak kitéve, de munkájukkal képesek lehetnek egy ügyfél napját jobbá tenni pusztán azzal, hogy a számára megfelelő megoldást ajánlották.

mit csinál egy eladó?

Egy eladó feladatai közé tartozik az ügyfelek üdvözlése és segítése, kérdéseikre válaszolás, telefonhívások fogadása, rendelések feladása, az ügyfelek megfelelő részlegre irányítása, polcok feltöltése és az üzlettér rendben tartása. Egy eladónak udvariasnak, türelmesnek kell lennie és jó kommunikációs képességgel kell rendelkeznie, mivel közvetlen kapcsolatot teremtenek a vevőkkel, és ezáltal fontos szerepet játszanak a vállalat sikerében, mivel pozitív interakciókkal és elégedettséggel hozzájárulhatnak az ügyfél elégedettséghez és így a vállalat eredményességéhez is.

tekintse meg a legújabb szakmunkás állásajánlatainkat.

megnézem
1

eladó átlagos fizetése

Bérkalkulátorunk segítségével megismerheti a fizetési sávokat, hogy mennyit keres egy kezdő, vagy tapasztalt eladó. Az alacsonyabb szintű eladói pozíciók általában a legkevesebbet fizetik, különösen, ha egy kiskereskedelmi üzletben dolgozik. Azonban a nagyobb kiskereskedelmi vállalatok gyakran éves bónuszokat adnak az értékesítési munkatársaknak, ha az üzlet teljesíti értékesítési kvótáit. 

szeretné tudni, mennyit keres egy eladó? nézze meg bérkalkulátorunkban!

bérkalkulátor

hogyan kereshet többet eladóként?

Egy eladó bérezését számos tényező befolyásolhatja. Az eladók tudása, tapasztalata és képesítései mellett a munkavégzés helye, a munkáltató mérete és hírneve, a felelősségi szint, a munkaórák és túlóra, valamint a teljesítmény és értékesítési kvóták mind hatással vannak a bérezésre. Emellett az egyéb munkavállalói tulajdonságok és a gazdasági körülmények is befolyásolhatják a fizetését. Fontos tehát a szükséges szaktudás és teljesítmény, valamint a fejlődési lehetőségek kihasználása a bérezésük és karrierjük előmozdítása érdekében az értékesítési területen.

2

eladó munkakör típusai

Az eladók a feladataik alapján különböző területeken dolgozhatnak: 

  • Szakeladó: általában egy adott részlegen dolgozik, ahol pontosan ismeri a kínált termékeket és azok jellemzőit. Járja a kiskereskedelmi üzletet, és segít az ügyfeleknek.
  • Árufeltöltő: ők töltik fel a polcokat, kibontják az árut és válaszolnak a kérdésekre, amikor ügyféllel találkoznak.
  • Pénztáros: pénztárgépet kezel, becsomagolja a vásárlásokat, és udvariasan kiszolgálja a vásárlókat. 
  • Ügyfélszolgálati munkatárs: bonyolultabb feladatokkal, például visszaváltások kezelésével és ügyfélpanaszok kezelésével foglalkozik.
nők séta a szabadban
nők séta a szabadban
3

eladóként dolgozni

Az eladóknak számos felelősségük van, minden üzletben mást tartalmaz a munkaköri leírásuk, de mindig magában foglalja az ügyfelekkel való személyes kapcsolattartást. Ismerje meg jobban egy eladó feladatait és munkakörnyezetét.

4

szükséges tanulmányok és készségek

tanulmányok

Az eladói pozícióhoz általában nincs szükség magas iskolai végzettségre, vagy speciális képesítésre, de a magasabb szintű végzettség jobb kereseti lehetőségeket kínál. Az alábbi képzések egyikét célszerű választani az induláshoz: 

a szupermarket személyzete árukat mozgat a polcok között
a szupermarket személyzete árukat mozgat a polcok között

készségek

Az alábbi készségek szükségesek egy eladó számára a munkavégzéshez: 

5

gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismétlődő kérdéseket az eladó munkakörrel kapcsolatban: 

Köszönjük, hogy feliratkozott. Hamarosan küldjük a preferenciáinak megfelelő álláslehetőségeket.