Jelen helyzetben, amikor az árak és a megélhetési költségek jelentősen megemelkedtek az elmúlt hónapok során - és valószínűleg a közeljövőben továbbra is növekedni fognak - a munkáltatóknak érdemes lehet különféle pénzügyi ösztönzőkkel támogatni alkalmazottaikat. Erről tanúskodnak a negyedéves Randstad Workmonitor Pulse Survey legfrissebb eredményei, mely 7000 dolgozó megkérdezésével készült az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Németországban és Hollandiában. A válaszok alapján erős igény mutatkozik ugyanis a segítség iránt az inflációs válság mérséklésére.

a dolgozók a munkáltatóktól várják a segítséget.

A nemzedékek óta legmagasabb inflációs ráták dolgozók milliárdjait érintik világszerte, nem csoda hát, hogy a megkérdezettek több mint fele (52%) azt szeretné, ha munkáltatója a szokásos éves ütemnél magasabb mértékben emelné a fizetését. Majdnem ugyanennyien (45%) szeretnének a vállalatuktól havi fizetés kiegészítést kapni a magasabb megélhetési költségek fedezésére, ami a legtöbb gazdaságban teljes mértékben példátlan. 

workmonitor pulse survey q4 results - action from the employer - HU
workmonitor pulse survey q4 results - action from the employer - HU

Nem váratlan eredmények ezek, hiszen az égbeszökő energiaárak, bérleti díjak és minden kiadás az autóktól az élelmiszerekig sokakat késztet arra, hogy az inflációval lépést tartó fizetésre számítsanak. A fiatalabb generációk számára ráadásul ez az első komoly inflációs hullám, amit megélnek – egy olyan helyzet, amit kevesen tudnak kezelni. Így természetes reakció, ha az alkalmazottak pénzügyi támogatást várnak a cégüktől. 

Ami viszont meglepő, hogy ezekben a bizonytalan időkben mekkora a szakadék a munkavállalók elvárásai és a kapott juttatások között. Bár a többség évi egynél többször szeretne fizetésemelést, csak 11%-uknak lehetett ebben része az elmúlt hat hónapban. Ez azt jelenti, hogy még ha kapnak is fizetésemelést, azt elnyelik a folyton emelkedő árak. Ezt az aggodalmat a fiatalok és idősek egyaránt osztják. 

workmonitor pulse survey q4 results - additional assistance - HU
workmonitor pulse survey q4 results - additional assistance - HU

A Randstad Hungary által 2022 szeptemberében készített felmérés eredménye szerint a válaszadó magyarországi vállalatoknál a fizetésemelés mértéke jelentősen elmaradt a dolgozók elvárásaitól, és a tervezettől eltérő összetételben valósult meg. A válaszok alapján a válaszadók 41%-a már végrehajtott, vagy tervez (második) béremelést 2022 második felében, legnagyobb arányban 6-10% mértékű emeléssel. A munkavállalók növekvő otthoni költségeinek támogatására pedig megjelentek új béren kívüli juttatási formák, mint az egy összegű pénzügyi támogatás a rezsi emelkedése miatt, a törvényileg adható távmunka támogatás, vagy a havi rezsiköltség támogatás. 

 

Randstad Hungary Compensation & Benefits Survey - result - béremelés
Randstad Hungary Compensation & Benefits Survey - result - béremelés

generációs eltérések.

A Workmonitor 4. negyedéves felmérése alapján az idősebb dolgozók kisebb valószínűséggel kapnak munkáltatójuktól további segítséget az éves fizetésemelésen túl. Az 55-67 évesek több mint kétharmada (69%-a) azt mondja, hogy nem kapott semmit a szokásos jövedelme felett. Úgy tűnik, hogy a legfiatalabbaknak van a legtöbb esélye valamiféle plusz juttatáshoz jutni - akár egy egyszeri juttatás vagy támogatás formájában, magasabb megélhetési költségeik ellensúlyozására. 

A különböző generációknak az elvárásai is eltérőek. Míg az Y- és Z-generáció többsége (55%) a munkáltatótól és a kormánytól várja, hogy viselje a magasabb költségek rendezésének felelősségét, az X-generáció és az 50 felettiek közül csak a kisebbség érez így (43%). Jobban bontva, az emberek úgy gondolják, hogy elsősorban a kormánynak kellene felelősséget vállalnia. 42% gondolja, hogy a politika feladata, hogy segítse az embereket megbirkózni az inflációval, míg csak kicsivel több mint 10% véli úgy, hogy ez a munkáltatók felelőssége.

workmonitor pulse survey q4 results - responsibility - HU
workmonitor pulse survey q4 results - responsibility - HU

Ez a kormányintézkedések iránti elvárás valószínűleg hatalmas politikai nyomást jelent majd a következő hónapokban. Ha így is lesz, a befolyás mértéke nagyban függ az adott országtól. Az Egyesült Államokban csak a válaszadók 21%-a helyezi a felelősséget a kormányra, de ez a szám 46% Hollandiában, 53% az Egyesült Királyságban 60% Németországban. Azokban az országokban, ahol a szociálpolitika aktívabb, nagyobb az elvárás a kormány beavatkozása iránt. 

a munkaerő megtartásához erős intézkedésekre van szükség.

A fentiekkel együtt is a munkáltatóknak körültekintőnek kell lenniük abban, hogyan támogatják dolgozóikat a következő hónapokban. A „Great Resignation” néven ismert felmondási hullám továbbra is hat a munkaerőhiánnyal küzdő országokra, mint az Egyesült Államok is, a fizetések értéktelenedése pedig szerte a világban érzékelhető. Vannak dolgozók, akik máris nagyobb támogatást várnak cégüktől, beleértve azt a 11%-ot is, akik már megkapták az éves mértéket meghaladó fizetésemelést, és a 9%-ot, akik egyszeri bérpótlékban részesültek. 

Hogy meg tudják tartani munkavállalóikat, a vállalatoknak vonzóbb karrierutakat kell biztosítani alkalmazottaik számára. Ehhez a következőket érdemes megfontolni:

  • A bérezési gyakorlat folyamatos felülvizsgálatát, különös tekintettel azoknál a munkaköröknél, amik olyan készségekre épülnek, melyekből hiány van. Fontos, hogy a bérpolitika megfelelően legyen kommunikálva és megfeleljen a munkavállalói elvárásoknak.
  • A munkáltatói márkaépítés folyamatos tevékenység kell, hogy legyen, hiszen munkáltatóként nem csak a fizetésben kell versenyezni a tehetségekért. 
  • Rendszeresen kell mérni a dolgozók véleményét, ezzel biztosítva, hogy a cég politikája tükrözze elvárásaikat és megfeleljen szükségleteiknek. 
  • Lehetőséget kell nyújtani a magasabb költségek ellensúlyozására, például a távmunka lehetővé tételével, ezzel spórolva az utazási költségeken, vagy hozzájárulással a gyermekgondozási, illetve egészségügyi kiadásokhoz való hozzájárulással. 

A munkavállalók világszerte hatalmas nehézségekkel szembesültek az elmúlt két évben, mégis képesek voltak talpra állni. Az elszabadult infláció egy újabb kihívás, amivel kénytelenek vagyunk szembenézni. Azok a vállalatok lehetnek a legsikeresebbek a lojális és hatékony munkaerő kialakításában és megtartásában, akik a következő hónapokban különösen proaktívan segítik munkavállalóikat a növekvő költségekkel szemben. 

A Randstad Workmonitor Pulse Survey 2022 4. negyedéves felmérése egy globális felmérés, melyet az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Ausztrália, Németország és Hollandia 7000 válaszadójának közreműködésével rögzítettek a Randstad Workmonitor kutatás részeként. 

Töltse le a 2022-es Workmonitor-kutatás eredményeit, ha szeretné megismerni a világ munkavállalóinak hangját igényeikről és munkáltatóik iránti elvárásaikról.