kényelmes.

Elfoglalt HR-esként Ön is tapasztalhatta már, milyen lehetetlen érzés, amikor a lehetséges jelöltekkel és a vállalat többi döntéshozójával kell időpontot egyeztetnie. Szerencsére van megoldás arra, hogy megszüntesse a levélváltások hadát. Válasszon olyan megoldást, ahol nem kell mindenkinek egyszerre ugyanabban a helyiségben lennie! A videós állásinterjúval tetszés szerinti időpontban és helyszínen léphet kapcsolatba a jelöltekkel. Néhány technológia, például az is, amelyet a Randstad használ, tovább csökkenti az időpont-egyeztetés szükségességét azáltal, hogy a jelöltek a nekik megfelelő időpontban, előzetesen rögzített interjúkérdésekre válaszolnak (amelyet Ön a toborzási szakértő útmutatása alapján állít össze). Ekkor mindössze annyit kell tennie, hogy visszanézi a jelölt felvételét. A videót megoszthatja csapata azon tagjaival is, akiknek részt kell venniük a munkaerő-felvételi folyamatban. Ezzel elkerülhető, hogy második és harmadik interjúra legyen szükség.

személyes.

Ha az interaktívabb kapcsolatot részesíti előnyben, számos lehetőség közül választhat, amelyekkel valós időben interjúztathatja a jelölteket. Függetlenül attól, hogy melyik platformot használja – Google DuoGoogle HangoutsSkype, FaceTime, és a lista még folytatható – az utazás jelentette teher elfelejthető. Ezen plusz kényelmi tényezőnek köszönhetően kevesebb jelölt mondja le az interjút, Ön pedig gyorsabban találhatja meg a következő nagyszerű munkaerőt.

könnyen megtanulható.

Az új technológiák elsajátítása stresszes lehet, de gyakorlat teszi a mestert. Szánjon időt arra, hogy megismerkedjen a videós állásinterjúhoz kiválasztott platformmal! Egyeztessen időpontot egy kollégájával vagy a Randstad toborzási szakértőjével, hogy gyakorolják ennek használatát!

informatikai ismeretek tesztelése.

A Randstad egyre több ügyfele keres informatikai ismeretekkel rendelkező jelölteket különböző pozíciókba – legyen szó adminisztrációról, marketingről, pénzügyről vagy ezekhez kapcsolódóan bármi másról. A videós állásinterjú nagyszerű módszer annak kimondatlan tesztelésére, hogy a jelölt képes-e hatékonyan és profi módon kommunikálni a kamera előtt. Néhány vállalat esetében ez a siker döntő tényezője lehet.

Ahogy a 20. században a telefonok és a telefonos állásinterjúk terjedtek el, úgy érkeztek meg a 21. századdal együtt a webkamerák és a videós állásinterjúk. Azonnal csapjon le a legjobb jelöltekre, amikor elérhetőek, és felejtse el az időpont-egyeztetéssel járó nehézségeket! A jövő megérkezett hozzánk. Tanácsadóink segítenek a felkészülésben bármelyik oldalon is ül az interjú során. 

Randstad_Atlanta-Kloubert-04-17_297.jpg
Randstad_Atlanta-Kloubert-04-17_297.jpg