Amikor CV-t írunk, mindig annak kell a szemünk előtt lebegnie, hogy a vágyott pozícióra beérkező önéletrajzok közül a mienk tűnjön ki leginkább a jelöltek közül. Ha a karrierutunk elején állunk, nehéz lenyűgözni a döntéshozókat, mivel nem rendelkezünk túl nagy szakmai tapasztalattal, speciális készséggel. Ilyenkor jelenthet nagy előnyt az önkéntes munka.


Amellett, hogy másoknak segíthetünk, az önkéntes tapasztalat egyre értékesebb a munkaadók szemében. Cikkünkben kiemeljük azt a top öt önkéntes munka során megszerezhető készséget, amivel nemcsak kiemelheti a tömegből az önéletrajzát, de egyúttal karrierjét is beindíthatja. 

Vezetői készségek

A legtöbb szervezet hosszú távon gondolkodik, amikor új munkaerőt keres. Mindegy, hogy a köz- vagy magánszférában tervezünk elhelyezkedni, a munkáltatók mindig szemmel tartják a potenciális jövőbeli vezetőket. Az önkéntesség jó lehetőséget kínál a karrierút első szakaszában lévő fiatalok számára, hogy belekóstoljanak a vezető szerepekbe.

Kommunikációs készség

Ha a tengerentúlon vállalunk önkéntes munkát, olyan kommunikációs és nyelvi készségekre tehetünk szert, amelyek mellett a többi álláskereső elsárgul majd az irigységtől. Az önkéntesség során többnyire lehetőségünk nyílik kapcsolatba lépni a szervezet stakeholdereivel és aktivistáival. Lehet, hogy az önkéntesség része, hogy blogot írjunk vagy posztokat készítsünk a közösségi médiába, ezek szintén kiváló referenciaként használhatóak arra, hogy lenyűgözzük leendő munkaadónkat.

Csapatmunka

A munkáltatók számára nem elhanyagolható szempont, hogy mennyire illeszkedik a jövőbeli munkatárs a vállalati kultúrába. Az önkéntesség megkövetel bizonyos készségeket, melyek hozzásegítenek a közös eredmények eléréséhez. Sokféle szerepet tölthetünk be egy csapat életében, legyünk akár a csapat összetartói, vagy a közös sikert inspiráló, társainkat motiváló szereplők.  Ezt a készséget soha ne becsüljük alá az önéletrajzunkban.

Projektmenedzsment 

Ha az önkéntességünk megkezdése előtt nem voltunk túl jók a tervezésben, szervezésben vagy priorizálásban, számíthatunk rá, hogy projektmenedzsment guruként fogunk visszatérni. Biztos, hogy a munkánk során számtalan feladatot kell majd ellátnunk, ami jó időmenedzsment készségeket kíván meg, hogy be tudjuk tartani a fontos határidőket.

Problémamegoldó képesség

Ha meg tudjuk mutatni leendő munkaadónknak, hogy mi két lábbal állunk a földön, akkor egy lépéssel a vetélytársaink elé kerülhetünk. Az önkéntesség által biztos, hogy sokat fog fejlődni a problémamegoldó készségünk, főként ha olyan helyen dolgozunk, ahol szűkösek az erőforrások. Ezek a tapasztalatok kellő mennyiségű kellemes emléket nyújtanak majd, amelyeket megoszthatunk az állásinterjúk során.

ismerje meg a mi önkéntes programunkat

Már van önkéntes tapasztalata? Ha az önéletrajza is készen áll álmai állásának megpályázására, nézzen körül friss ajánlataink között!

nézze meg friss állásajánlatainkat