Employer Brand Research 2019-es kutatásunk rávilágított, hogy a fizetések és juttatások befolyásolják  leginkább a munkavállalók döntéshozatalát, amikor álláskeresésre kerül a sor. Ez a tényező nagyban befolyásolja a magánéletünket, éppen ezért nem meglepő, hogy az álláskeresők szempontjai között első helyen szerepel. Na de ássunk kicsit mélyebbre…  

Milyen juttatásokat értékelnek leginkább a top tehetségek jelenleg?

  • Olyan munkahelyi szolgáltatásokat, amelyek kényelmesebbé teszik az irodában töltött időt (például: irodai masszázs, konditerem).
  • Olyan juttatási csomagokat, amelyek javítják az életminőséget (például magán egészségbiztosítás, sporttámogatás).
  • A rendszeres tréning és fejlődési lehetőségeket.
  • Az egyes életszakaszokra szabott előnyöket (pl. magánnyugdíjpénztár, rugalmas foglalkoztatás kismamák és diákok számára).
  • A jó belső kommunikációt és képzési lehetőségeket.
  • Gondolja végig, hogy ezek közül az elemek közül a jelenlegi pozíciójában milyen juttatások érhetőek el. Megfelelőnek találja a juttatások mértékét?  

Kidolgoztunk egy kalkulátort, amely segíthet eldönteni, mennyire piacképes a jelenlegi fizetése. Bérkalkulátorunk az elmúlt fél évben a Randstad által meghirdetett pozíciók fizetési adatai alapján megmutatja, milyen fizetési sávok elérhetőek az Ön által kiválasztott pozícióban a munkaerőpiacon.

Természetesen a juttatások mellett számtalan más szempont is fontos lehet, amikor elgondolkodunk azon, hogy esetleg váltanunk kellene. Milyen a jelenlegi munkahelyünk lokációja, mennyire rugalmas a vállalat, milyenek a munkakörülmények és a munkahelyi légkör illetve a munka-magánélet egyensúly? Ezeket mind vegyük számba amikor meghozzuk a jövőnkről szóló döntést.

Ugyanakkor azt el kell ismernünk, hogy sok dolgozó számára rendkívül fontos a biztonság, ezért eldobnak olyan lehetőségeket, amik talán boldoggá tették volna őket, csak mert túl rizikósnak tűntek. Magára ismert? Ha igen, nézze meg nyitott pozícióinkat és tegye meg az első lépést még ma!