így motiváljuk a munkatársainkat!

A vezetők számára az egyik legfontosabb feladat a kollégák ösztönzése, mert ezáltal az egész csapat egyre jobb teljesítményt nyújthat. Ehhez persze alaposan ismerni kell az emberek erősségeit és gyengeségeit, nagyszerű munkakapcsolatot kell kialakítani velük, a kudarcokból pedig érdemes tapasztalatokat meríteni, illetve a sikereket is illik értékelni. 

Összegyűjtöttük azokat a szempontokat, amelyekkel a legjobban tudjuk motiválni a kollégákat!

ismerjük meg a kollégáinkat!

Mert ez a csapatkohézió alfája, valójában minden jó kollektívának ez az alapja. Csak akkor tudjuk a munkatársakat megfelelően motiválni, ha ismerjük, miben a legerősebbek, és melyek azok a feladatok, amiben kevésbé tehetségesek.

Ezek a szakmai tulajdonságok azonban nem derülnek ki egyik pillanatról a másikra. Sokszor képzett szakértő kell ahhoz, hogy felismerjük és azonosítsuk ezeket a képességeket. Előfordul, hogy a belső teszt már kevés ehhez, és külső coach segítségét is igénybe kell venni az erősségek és a gyengeségek feltárásához.

A kapott eredmények alapján a vezetők rendszerint kialakítanak egy részletes személyiségprofilt, és kiderül, kit milyen területen lehet a leghatékonyabban bevetni, illetve ki szorul fejlesztésre, hogy később még eredményesebben végezhesse a dolgát.

példamutatás és önmotiválás

Másokat motiválni csak az tud, aki önmagát is remekül ösztönzi. Egy sikeres vezető folyamatosan dolgozik azon, hogy kellőképpen lelkes legyen, és táplálni tudja a kollégáiban a tüzet, hogy ezáltal ők is maximális fordulatszámon pörögjenek.

Ehhez persze az kell, hogy a főnök ne csak „nyerő tanácsokat” osztogasson a kollégáinak, hanem példamutatóan dolgozzon, és mások is át akarják venni az általa képviselt attitűdöt.

alakítsunk ki kiváló munkakapcsolatokat!

Minél többet szocializálódnak a csapat tagjai, annál hatékonyabban tudnak majd együtt dolgozni. Beszélgessünk minél gyakrabban a többiekkel, és ne csak a kötelező körös feladatokról (elég lesz majd ezeken tűnődni a hosszú meetingen), hanem bátran hívjuk őket ebédelni, hogy minél oldottabb legyen az együttműködés, és olajozottabban tudjunk velük együtt dolgozni a jövőben.

Egy vezetőnek arra is figyelmet kell fordítania, hogy egy kis motiváció gyanánt elvigye a kollégákat egy nagyszerű csapatépítő programra, például geocatchingre, gokartozásra vagy egy közös sütögetésre, mert ezek a rendezvények kiváló lehetőségek az ismerkedésre, a kapcsolatok elmélyítésére.

jelöljük ki az elérendő célokat!

Nagyfokú bizalmat és motivációt jelent a vezető részéről, ha engedi, hogy kollégái készítsék el az előttük álló időszak (vagy akár az egész év) tervét. Ez azért is hatékony, mert a kutatások szerint előfordul, hogy ilyenkor a munkatársak sokkal komolyabb célokat várnak el maguktól, mint amit a vállalat meghatározna a számukra.

Még látványosabban javítja a kollégák teljesítményét, ha meghatározott időszakonként (hetente, havonta, akár negyedévente) személyes teljesítményértékelések is vannak, ahol a kollégák megoszthatják a vezetőjükkel, mennyire sikerült elérniük vagy megközelíteniük a kiszemelt célokat.

Minél önállóbban és eredményesebben teljesítenek a kollégák, annál ritkábban kell a vezetőknek sort keríteni a személyes értékelésekre, mert annál komolyabb feladatokat és nagyobb szabadságot mernek majd adni a munkatársaknak.

értékeljük a kollégák sikereit!

A szíve mélyén mindenki elismerésre vágyik, számos munkahelyen a dolgozók mégsem részesülnek ebben (és szélsőséges esetben az is előfordul, hogy sem pozitív, sem negatív visszajelzéseket nem kapnak a munkájukról).

A kiemelkedően jó eredmények elismerését rengeteg vezető evidensnek tekinti, és megadja a módját annak, hogy megünnepelje a sikert, például egy vacsorával, ahol arról is szó eshet, milyen döntő lépések vezettek az elért eredményekhez. Ilyenkor persze stratégiai kérdésekről is beszélhetünk, például arról, milyen gyenge pontokon kellene javítani ahhoz, hogy a vállalat még nagyobb sikereket érhessen el.

szeretne még többet megtudni a munka világáról? Olvasson még több érdekes tartalmat a Randstad karriertippjeiben!

megnézem
címkék Karrier