A mai világban számos lehetőségünk van, ha munkát keresünk. Új munkahelyünk néha éppen csak egy karnyújtásnyira van, például egy barát ajánlásával, a LinkedInen való aktív részvétellel, aktív internetes kutatómunkával, esetleg munkaerő-közvetítő cégek segítségével juthatunk hozzá. Az egyik legfontosabb kérdés, amire mindenképp választ kell találnunk mielőtt hozzáfogunk új állásunk felkutatásához, hogy milyen típusú munka illene leginkább hozzánk. Egy állandó, hosszú távú fix lehetőségre vágyunk, ahol biztonságban érezzük magunkat, vagy fontosabb számunka a változatosság és a megújulás, így inkább a határozott idejű állások illenek hozzánk.

Élvezze a határozott idejű munka rugalmasságát

Egy határozott idejű munkalehetőség nagyon sokféle lehet, néhány órától akár pár évig is tarthat egy-egy munkavállaló esetében. Egyetlen szempontot azonban minden esetben figyelembe kell vennünk, méghozzá azt, hogy a munkavégzésnek biztos, hogy lesz egy fix lejárati dátuma.


- Ha más elkötelezettségeink is vannak a munka mellett, például tanulunk vagy saját vállalkozásunk van, esetleg gyesen vagyunk, kiváló lehetőséget jelent a nagyfokú rugalmasságot biztosító időszakos/kötött idejű munkavégzés.

- Könnyebben fenntartható a munka-magánélet egyensúlya, mivel az időszakos munkák esetében sokszor jobban beosztható a munkaidő.

- Lehetőségünk van kipróbálni különböző szerepköröket, anélkül, hogy elköteleződnénk hosszú időre.

- Nagy kapcsolati hálót építhetünk ki, és megismerhetünk számtalan munkahelyi sajátosságot, egyedi légkört és szervezeti megoldást. Ez akkor is nagy előny lehet, ha még nem tudjuk pontosan, milyen karrierúton induljunk el, milyen típusú állás illene hozzánk.

Vegye kezébe saját jövőjét, és induljon el karrierútján egy állandó pozíció segítségével

Egy tipikus határozatlan idejű munkaszerződés teljes munkaidőben történő, fix fizetéssel járól állást jelent, melynek keretében hetente legalább 36 órában kell dolgozni. 


Íme néhány a fix állás nyújtotta előnyök közül:

- Anyagi biztonság és stabilitás. Minden hónapban tervezhetünk egy állandó bevétellel, a fizetésünk nem ingadozó.

- Jobb lehetőségünk nyílik elmélyíteni tudásunkat egy adott területen, és hosszabb távú, értékesebb üzleti kapcsolatot építhetünk ki kollégáinkkal. 

- Könnyebben férhetünk hozzá a vállalat által kínált egyéb előnyökhöz és juttatásokhoz (például továbbképzések, szakmai lehetőségek, egyéb juttatások, éves bónuszok).


A jelenlegi trendek alapján elmondhatjuk, hogy az állandó és az időszakos típusú munkák közötti éles vonal egyre inkább elmosódni látszik, gyakori, hogy rugalmas munkaidőben vagy akár távmunkában foglalkoztatják a vállalatok munkavállalóikat. 


Arról azonban ne feledkezzünk meg, hogy ha állandó munkalehetőséget keresünk, de egyelőre nem találjuk álmaink pozícióját, kiváló lehetőséget nyújthat rövid távon egy időszakos állás a megfelelő munkahely megtalálásáig. Sokszor előfordul az időszakos elhelyezkedések alkalmával, hogy a vállalat végül felveszi alkalmazottját teljes állásba, illetve üzleti kapcsolatrendszerünket is gyarapíthatjuk így, ami a későbbiekben szintén gyümölcsöző lehet. 


A Randstadnál jelenleg számtalan nyitott állandó és időszakos pozíció található, köztük rugalmas munkaidőben vagy akár távmunkában végezhetőek is. Ha épp állást keres, nézzen körül nyitott pozícióink között, vegye fel velünk a kapcsolatot, és tanácsadóink segíteni fognak a legjobb lehetőség megtalálásában.

keresse meg új állását