a szabadúszás kockázatai

Elsőre vonzónak tűnik freelancernek lenni, azonban számos szempontot mérlegelnünk kell, mielőtt belekezdünk.

Egy szabadúszó számára nincs fix fizetés, és saját magának kell beszerezni a munkaeszközöket.  Ilyenkor nem egy főnökkel, hanem a különböző habitusú ügyfelekkel kell megtalálni a közös hangot, ráadásul ahhoz is nagy önuralom szükséges, hogy ne dolgozzunk a kelleténél több munkaórát. Mutatjuk, milyen rizikóval jár szabadúszóvá válni!

meg kell találni az ügyfelekkel a közös hangot

Mi frusztrálja a dolgozókat a legjobban egy rossz főnökben? Általában az, hogy nem ért az adott szakterülethez, ennek ellenére mindenbe beleszól, és számos témát kritikával illet, amire nincs szakszerű rálátása. Ez a helyzet még hatványozottabban jelenik meg az ügyfeleknél, akik közül a legnehezebbekkel is diplomatikusan kell megtalálni a közös hangot.

A szabadúszók rendszerint egyből a „mély vízben” kezdenek. Szabadúszóként egy kicsit pszichológussá válunk, hiszen számtalan ügyféltípussal dolgunk lesz, és mindegyikükkel tárgyalnunk kell a szakmai kérdésekről, anélkül, hogy megbántanánk őket. Ha a kelleténél erélyesebb hangot ütünk meg a kliensekkel szemben, akkor könnyen vége lehet az együttműködésnek, és búcsút inthetünk a munkának.

nekünk kell gondoskodni a munka feltételeiről

A tárgyalásokhoz nekünk kell irodát bérelni, laptopot hozni, és bizony fizetni kell magunk után az adót, a társadalombiztosítást, mert ezt freelancerként egyetlen vállalat sem teszi meg helyettünk. Ráadásul nincs főnök, aki új ügyfeleket hoz, bizony ez a kemény munka is a mi dolgunk.

Legalább ilyen nehéz, hogy szabadúszóként nekünk kell átvenni az irányítást a projektek felett, és a saját magunk számára szabunk határidőket. Ez a self-management magasiskolája, ezért egy cégtől való kilépés előtt érdemes alaposan mérlegelni, mennyire leszünk képesek a jövőnket is befolyásoló felelősségteljes döntésekre.

bizonytalan fizetés és végtelen munka

Az évek során hozzászoktunk ahhoz, hogy a hónap egy előre meghatározott időszakában átutalják nekünk a fizetést, azonban ez a biztosan működő rendszer teljesen megváltozik, amikor kiszállunk egy cégből, és szabadúszóként folytatjuk a munkát. A statisztikák ugyan azt mutatják, hogy egy freelancerként dolgozó munkavállaló jóval több bevételt vihet haza, mint egy vállalatnál lévő alkalmazott, ám a nagy szabadság számos bizonytalansági tényezővel jár.

Szabadúszóként pontosan annyi fizetésünk lesz, amennyit dolgozunk, ez viszont könnyen átcsaphat egy éjjel-nappal pörgő felfokozott munkatempóba, amelynek gyors kiégés lesz a vége. Találjuk meg az egyensúlyt a munka és a magánélet között, különben még rosszabbul érezzük majd magunkat, mint amikor kiléptünk az előző vállalattól!

A legtöbben azért lesznek szabadúszók, mert szeretnének szabadabban dolgozni, és saját maguk beosztani a munkaidejüket. De vajon mi történik, ha a szabadúszó munka beindul, és annyi megbízás érkezik, hogy már nem tudjuk átlátni és kezelni? Nem lehet mindennap reggeltől estig dolgozni! Nemcsak ahhoz kell elképesztő kontroll, hogy betartható határidőket alakítsunk ki, hanem ahhoz is, hogy alkalmanként lemondjunk a minket elárasztó munka tömegéről, és ne hajtsuk magunkat túl. Freelancerként inkább legyen kevesebb, de minőségi ügyfelünk, mint egy seregnyi, akikkel nehezen tudunk haladni, és akiknek szinte lehetetlen eleget tenni. Ha ezt az egyensúlyt képesek vagyunk kialakítani, élvezni fogjuk a szabadúszás minden előnyét.

tudjon meg még több érdekességet a munka világáról a Randstad karrierportálján!

megnézem
címkék Karrier