Hogyan tehetjük felejthetetlenné a karácsonyt? Ideje meglepni a kollégáinkat néhány ötletes ajándékkal, pár hangulatos játékkal, de az is ünnepi légkört teremt, ha a munkanap végén közös programmal kapcsolódunk ki.

készülődjünk együtt az év legszebb ünnepére.

Már csak pár nap van hátra karácsonyig, azonban éppen december végén szorongatnak minket sokszor a legjobban a határidők, ilyenkor rengeteg feladat halmozódik fel. Tartalmas programokkal az utolsó munkanapok kapkodással teli tempóját egy mosolygósabb ünnepi időszakká varázsolhatjuk. Egy leleményes adventi játék például összekovácsolja a csapatot, hogy aztán néhány héttel később megújult erővel, friss lelkesedéssel vághassunk neki az új év kihívásainak.

Szórakoztató ötleteinkkel gondoskodhatunk arról, hogy emlékezetes pillanatokban gazdag, mosolygós napokat éljünk át kollégáinkkal az ünnep előtt.

játékok, ajándékozás és még több kreativitás.

Egy adventi naptárral felébreszthetjük kreatív oldalunkat. Még a karácsony előtti napokban is elkészíthetjük a naptárat, amely az apró ablakok mögött édességet rejt, és személyes üzenetekkel, inspiráló idézetekkel aranyozza be a hétköznapokat. Még szebbé tehetjük ezt az időszakot cégen belüli ajándékozással, amelynek keretében személyre szabott meglepetésekkel kedveskedünk egymásnak. Írjuk apró papírcetlikre a vállalat dolgozóinak nevét, gondosan hajtsuk össze mindegyiket, majd tegyük őket egy dobozba. A kollégáink egymás után húzzák ki annak a nevét, aki számára egy kis meglepetést összekészítenek. Ügyeljünk arra, hogy az ajándék inkább kreatív legyen, mint költséges, és megmutassa odafigyelésünket munkatársunkra, legyen valamilyen személyes vonatkozása.

Az utolsó munkanapok egyikén hangulatos program együtt feldíszíteni a céges karácsonyfát. Ez nemcsak kiváló lehetőséget jelent arra, hogy a különböző területen dolgozók jobban megismerjék egymást, hanem egyúttal meghittebb környezetet teremt az irodában. Ha a munkatársaink nyitottak az ilyesmire, arra is megkérhetjük őket, hogy néhány egyénileg készített dísszel tegyék szebbé a karácsonyfát, mert így vicces figurák, akár a belső irodai helyzetekre is utaló díszek születhetnek.

randstad-karacsony-munkahely.jpg
randstad-karacsony-munkahely.jpg

tegyük emlékezetessé a karácsony előtti pillanatokat.

Nemcsak a sok vállalatnál megszokott közös karácsonyi vacsorával, hanem közös sütéssel is emlékezetesebbé tehetjük a karácsonyt a munkahelyünkön. Óriási élmény lesz, ha a csapatunk úgy dönt, hogy karácsony előtt tartunk egy „süti napot”, amikor mindenki hoz egy kis kóstolót az otthon elkészített finomságokból, aztán a munkanap megkoronázásaként megsütjük a konyhában a közös céges mézeskalácsot is.

Tarthatunk karácsonyi „csúnya pulcsi napot” is, amikor a csapat egy megbeszélt napon direkt ünnepi (akár giccses) öltözetben jön be dolgozni, és ezt egy közös céges fotón is megörökítjük. Az is felejthetetlenné teszi a céges karácsonyt, ha az egyik napra kialakítunk egy karácsonyi fotókabint kellékekkel, ahol mindenki elkészítheti a vicces ünnepi fotóját.

Egyre népszerűbbek napjainkban a kvízjátékok, amelyekben a játékosoknak gyorsan kell válaszolniuk a felmerülő műveltségi kérdésekre. Próbáljuk ki a játékot a vállalatnál egy kis csavarral: a lexikális tudást igénylő kihívások mellett munkatársainkra vonatkozó kérdések is kerüljenek be a kvízünkbe (kinek melyik a kedvenc itala, miért szeret valaki korán reggel fénymásolni, stb)!

Egy másik remek program a karácsonyi activity, ahol kollégáink egy kicsit felszabadultabban adhatnak számot humorérzékükről, színészi képességeikről, számtalan derült pillanatot okozva a többieknek. Az activityből akkor lesz igazi csapatépítő élmény, ha olyan munkatársakat választunk egy-egy csapatba, akik a hétköznapokban ritkábban találkoznak egymással. Így a résztvevők közelebb kerülhetnek egymáshoz, és értékes munkakapcsolatok, akár új barátságok is kialakulhatnak.