Mi kell ahhoz, hogy 2019 minden korábbinál sikeresebb év legyen a szakmai fejlődésben? Hasznos lehet a motivációs gyűjtemény, amelyben a kollégáktól kapott pozitív üzenetek kapnak helyet, de nem árthat az sem, ha néha kilépünk a komfortzónánkból! Összegyűjtöttük azokat az újévi fogadalmakat, amelyek betartásával szintet léphetünk a karrierünkben.

relax, rugalmasság és pozitív visszajelzések

Minden ebédszünetben sétáljunk pár percet a szabad levegőn, hogy egy kicsit kiszabaduljunk a gyakran 8 órás (vagy még hosszabb) ülőmunka kötöttségéből, és ellazítsuk a tagjainkat, kiszellőztessük a fejünket. A munkahelyünkre visszatérve sokkal jobb hangulatban, kipihentebben vághatunk neki az új kihívásoknak.

Lépjünk ki a biztonságos komfortzónánkból, és keressünk 2019-ben új kihívásokat, mert csak így indulhatunk el a fejlődés útján. Merjünk elsajátítani korábban sosem próbált készségeket, szerezzünk új, izgalmas ismereteket! Kezdjünk szakmai kapcsolatépítésbe, és vállaljunk nagyobb felelősséggel járó feladatokat is, mert ezt a vállalat vezetői is értékelni fogják.

Sokan egész nap panaszkodnak (ami egy idő után nemcsak egy munkahelyen, hanem mindenhol fárasztóvá válik), és ez rengeteg energiát szív el tőlünk. Panaszkodás helyett az újévben fogadjuk meg, hogy készítünk egy olyan dokumentumot (vagy füzetet), amelyben összegyűjtjük a kollégáinktól kapott dicséreteket. Egy fárasztó, stresszesebb napon a pozitív visszajelzésektől jobb kedvünk lesz, és erőt meríthetünk belőle a munka folytatásához.

pozitív hozzáállás, tájékozottság és a kritikatűrés képessége

Egy munkahelyen számtalan feszültséget gerjesztő helyzetbe kerülhetünk, és csak rajtunk múlik, hogyan oldjuk meg ezeket a szituációkat. Sokan már eleve idegesen mennek be a munkahelyükre, ami a teljesítményükre is rossz hatással van. Legyen az az újévi fogadalmunk, hogy 2019-ben kizárjuk a negatív tényezőket az életünkből nemcsak a munkahelyen, hanem a magánéletünkben is! Pozitív szemlélettel teljesen megváltozik majd a munkához való hozzáállásunk, ezért a legkeményebb kihívásokat is könnyebben tudjuk majd megoldani. Olyan kisugárzásunk lesz, hogy azok a kollégák is könnyebben együttműködnek majd velünk, akikkel korábban nehezen boldogultunk.

A napi feladatok rengeteg energiát vesznek ki belőlünk, ezért ritkán tudunk lépést tartani a szakterületünket érintő legfrissebb hírekkel. Érdemes képbe kerülni azt illetően, hogy milyen képességeket és felkészültséget igényel a munkánk. Olvassa el az iparágában élenjáró szakmai weboldalak legfrissebb cikkeit. Így számos olyan izgalmas szakmai újdonságot említhet a munkatársainak, amelyekkel felfigyelnek Önre, és emiatt nagyobb szakértelmet igénylő feladatokkal is megbízhatják.

Minden munkahelyen előfordul, hogy bírálatot kapunk másoktól, és gyakran úgy érezhetjük, hogy valójában nem a munkánkat, hanem személyesen minket kritizálnak. Ilyenkor elveszítjük a motivációnkat, és úgy érezhetjük, mindenki elégedetlen velünk. Pedig lehet, hogy csak néhány apróságon kell változtatnunk, és a kollégák, a vezetők máris elégedettek lesznek a teljesítményünkkel. Minél jobban bírjuk a szakmai bírálatokat, annál produktívabb munkát végezhetünk, és 2019-ben annál nagyobb szakmai lépéseket tehetünk előre.

Sikeres szakmai fejlődést kívánunk 2019-ben!

egy másik munkahelyen képzeli el a jövőjét? nézzen szét legfrissebb pozícióink között: